Reklama

Reklama

Žena se zlomeným nosem

(festivalový název)
  • Srbsko Belgrad Radio Taxi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zoufalý čin ženy se zlomeným nosem, jež náhle vyskočila z taxíku a vrhla se z bělehradského Brankova mostu, spojil životy tří lidí, kteří této události příhlíželi: nerudného řidiče taxíku Gavrila, snažícího se vyhnout jakýmkoli citovým vazbám, smutné středoškolské profesorky Anici, zarputile odmítající zájem svého studenta, a svérázné lékárnice Biljany, která právě přišla na to, že muž, za něhož se chystá vdát, není ten pravý. Každý z nich si nese z minulosti nějakou ránu, trauma, jemuž dosud neměl odvahu čelit, a právě na mostě, spojujícím starý Bělehrad s novým, začíná jejich cesta k uzdravení. „Chtěl jsem natočit film, který nabízí pozitivní energii, aniž přitom odvrací oči od reality. Film o pozitivní energii lásky, dokonce i té nemožné...“ Druhý snímek srbského režiséra Srdjana Koljeviće je ve své filozofii vlídně optimistický, nikoli však nevěrohodný. Na to je příliš hluboko zakořeněn v realitě a problémech své země i lidské povahy. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - EAST OF THE WEST - FILMS IN COMPETITION - Na Východ od Západu - Soutěžní sekce (Žena sa slomljenim nosem / WOMAN WITH A BROKEN NOSE / Žena se zlomeným nosem) - Více než jen milé překvapení... - 4. 7. 2010 - kino Lázně III - Karlovy Vary - 70% ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film s málo uvěřitelnými charaktery. Lokace jsou ovšem vybrány i nasnímány moc hezky - ach, ty bělehradské mosty... ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dnesni den venovany krasne Brance Katić zakoncuju timto filmem. Pripominal mi takove ty ceske filmy, co davaji v nedeli nebo sobotu vecer v televizi... aneb uplne spatne to neni, ale zitra uz si na to nevzpomenu. Komedie to neni, spis takovy mirne usmevny romanticky pokus. 3+ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • V roku 2010 vyhral film cenu Zlaté oko za najlepší medzinárodný celovečerný film na filmovom festivale v Zürichu a v roku 2011 získal Nebojša Glogovac cenu Strieborný delfín za najlepšieho herca na MFF Festróia - Tróia v portugalskom meste Setúbal. (Marek1991)

Reklama

Reklama