Veteráni

Drama / Komedie / Road movie

Dánsko / Švédsko, 2009, 97 min

Nikolaj Steen

Scénář: Nikolaj Steen(12.11.2010)

Cinemax se konečně vyšvihl. Nejenom, že si v nedělní večerní premiéře konečně připravil kvalitní evropský film, ale ještě se k tomu jedná o film ze Skandinávie, a co víc, film se točí kolem fotbalu. Takže pro mě osobně očekávání na 120ti procentech. Výsledek je ještě o stupínek výš, protože jsem nemohl tušit, co se z filmu nakonec vyloupne, a vylouplo se opravdu hodně. Veteráni jsou filmem, který v sobě obsahuje od všeho trochu, ale vždycky ten trošek využívá v nejlepších možných situacích. Zasmějete se, ale stejně tak Vám zamrazí. Budete mít ze života radost, ale následně si uvědomíte, že žít život není žádná slast. No prostě klasické drama, výborně napsané, se scénami ze života a laskavými lidmi v něm. Radost na to koukat.(6.9.2011)

Film, který umí pobavit, pohladit a ještě dát pusu na dobrou noc.(5.9.2011)

Tak po dlouhé době se mi poštěstilo vidět (podle mne) film s velkým F. Opravdu "ftipná" i dojemná sonda do života 2 outsiderů, kteří se "náhodou" (náhody neexistují), potkají....(22.1.2011)

45th KVIFF 2010 - ANOTHER VIEW - Jiný pohled (Oldboys / OLDBOYS / Veteráni) - Kurňa ty důchodci jsou mnohem horší než i ty nejotravnější děti. Tento snímek mě zpočátku nudil, moc originálních věcí jsem v něm nenašel - měl jen předvídatelný děj, konec a do toho ty důchodce. Všechny atributy průměrnosti. O to více jsem byl překvapen z toho, že jsem byl v závěru úplně naměko což jsem opravdu vůbec nečekal... - 15. 8. 2011 - 90%(17.8.2011)

Něco tak vtipného, milého a současně plného příjemného napětí se jen tak nevidí. Přitom moc blízké našemu založení, kdyby to tady někdo tak uměl, klidně by se to mohlo natočit v Česku.(15.9.2011)

• lena60

Nevím čím to je, ale podobné milé "antidepresivní" snímky mi poslední dobou připadají čím dál méně čerstvé a osvěžující. Prsty v tom má pravděpodobně moje přesycenost severskou kinematografií, a pak také skutečnost, že ve valné většině příběhů outsiderů a podivínů postrádám překvapení a alespoň minimální hodnověrnost.(3.1.2011)

Film mi ve Varech bohužel utekl a na jeho promítáni jsem se nedostal. Což mě mrzelo když jsem viděl průměrnou známku od diváků. Poté co jsem si film sehnal jsem si říkal jak film mohl dostat hodnocení kolem 1,3. Neříkám, že se jedná o špatný snímek, ale čekal jsem trošku více humorných situací.(7.12.2010)

45. MFF Karlovy Vary(8.7.2010)

můj závěrečný film varů a po mnoha viděných průserech jsem si nádherně odpočinul a srdečně se zasmál(8.7.2010)

Tohle bych nazval příjemným filmem. Kterak starý mládenec potkal kriminálníka a prostitutku. Zjístil jak žít, překopal svůj život a vyřešil 40 let staré traumata. Seveřani opět nezklamali, za maprosté minimum peněz dostáváme perfektní tragikomedii. Herecky výborné.(4.7.2011)

Mám moc rád tyhle severské antidepresivní filmy... Film vás po celou dobu baví a vypráví milý malý příběh a určitě vám zlepší náladu. Pozn: Ta blond kočka je dánská herečka Laura Christensen. Po dvou dnech film stále nemůžu dostat z hlavy, opravdu na mě příjemně zapůsobil. Takže zvedám ze 4 na 5* - 90%.(23.11.2010)

Milý film, ktorý má zopár vtipných scén a ako u väčšiny takýchto filmov predvítateľný dej, to však nemení nič na fakte, že skleslú náladu určite vylepší :)(8.5.2011)

Příjemný film, ve kterém hraje velkou roli parta důchodců, ale primárně to o stáří není. Spíš o bilancování života a změně pohledu na některé problémy. Vagn a John (a vlastně i krásná Jeane) jsou lúsři k pohledání a jejich roadmovie za ujetým autobusem je chvílemi veselá, chvílemi smutná, ale skoro po celou dobu zábavná. Úplný kilo to není, vidím to na 84 %.(5.9.2011)

Na cestě na stará kolena...(29.9.2011)

Tohle jsem potřeboval! Konečně zase film, který mi zvedl náladu a ukázal že svět není zase tak strašnej. Příjemná komedie dvou outsiderů se špetkou černého humoru, krásnou blondýnou a nezbytným happy endem.(15.4.2011)

Pro mě překvapení během MFF KV. Svěží komedie, při který se celej sál výborně bavil. A režisér, jehož to byla prvotina a první festival, vypadal po projekci vyloženě nadšenej atmosférou.(13.7.2010)

Romantické. Na severský film až nevídané. Budete ten film milovat. Lidé skoro v důchodovém věku, velmi sympatičtí. Naposledy mě takto dostal "O Schmidtovi" a "Hoří má panenko". Skvělý relax se vším co k tomu potřebujete.(5.9.2011)