Reklama

Reklama

Vlčí chřtán

(festivalový název)
  • Itálie La bocca del lupo (více)

Obsahy(1)

Těžko bychom nalezli místo, z něhož sálá tak specifická atmosféra, jako je přístavní čtvrť italského Janova. Tedy spíše sálala, protože kouzlo úzkých oprýskaných uliček, plných opilých námořníků, vyžilých prostitutek a přízračné atmosféry, pozvolna mizí v nenávratnu. Italský režisér Pietro Marcello dokázal s využitím unikátních archivů tuto atmosféru brilantně oživit a ještě k tomu rozehrát v jejích kulisách pozoruhodnou love story mezi tvrďáckým, ale dobráckým Sicilanem Enzem a transsexuální Mary. Jejich láska k nám promlouvá z magnetofonových pásek, které si mezi sebou vyměňovali v janovském vězení, kde se na heroinu závislá Mary s Enzem poznali. Autor tohoto nadžánrového snímku, oceněného na Berlinale a na filmovém festivalu v Turíně, přibližuje příběh Mary a Enza přirozeně působícími inscenovanými pasážemi, které velmi invenčně kombinuje se současnými i archivními záběry, v nichž se Janovanům podařilo zachytit jedinečného genia loci jejich města. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

bassator

všechny recenze uživatele

45th KVIFF 2010 - DOCUMENTARY FILMS IN COMPETITION - Soutěž Dokumentárních filmů (La Bocca del lupo / THE MOUTH OF THE WOLF / Vlčí chřtán) ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* starý Janov * starý kriminálnik * Taliansky romantický dokument z roku 2009, ktorý natočil Pietro Marcello, je príbehom o o starom kriminálnikovi. V atmosfére temných uličiek, starodávnych fotiek starého Janova a pohľadov na more, sledujeme rozhovor dvoch ľudí - Enzo (Vincenzo Motta) a Mary (Mary Monaco), o ich vzťahu, od začiatku vo väzení až po súčasnosť. ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama