Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Žánr zombie filmu již má v současné době tolik zástupců, že přinést do něj něco nového a nepopřít jeho principy (což by mohlo být právě to, co potřebuje) se stalo nesmírně obtížným. Čím se tedy rozhodli přispět japonští animátoři? Military geekem, nadsazenou akcí, hopsajícími ňadry a kalhotkami. Ženy jsou sice opravdu sexy, ale nemyslím si, že je to právě to, co tento hnilobou páchnoucí žánr pozdvihne z hrobu. Viděny díly 1-8. Silné **. ()

Eduardo 

všechny recenze uživatele

Totálne zvrátená úchylnosť, ktorá ale tak neskutočne baví. Vyobrazenie žien ako chodiace vemená s reklamou na spodné prádlo mi spočiatku strašne vadilo, ale neskôr sa z toho stal taký komediálny prvok, že sa pri tých detailných záberoch často nemôžem zdržať výbuchov smiechu. Príbeh tu v podstate ani neexistuje, postavy sú často totálne dementné a celé dianie absurdné, ale komebinácia takmer až hentaiu s často veľmi efektnou vyvražďovačkou zombíkov na mňa postupom času začalo fungovať priam excelentne. Po prvých pár epizódach by som tomu strelil odpad len by sa tak zaprášilo, ale po polovici prvej série si nemôžem pomocť a musím tomu uvaliť plný počet. Je to až tak zlé, že to je až geniálne :D ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pohodová akční zombie jednohubka. Těch 12 dílů si dáte za večer a je to prostě delší filmek.... Dost mě tu zaujaly jednotlivé profily postav. Na to, jak celý děj doslova letí, aby se za těch pár dílů vůbec stihlo něco stát, si s tím tvůrci pěkně pohráli. Skupinka velmi sympatická. Malinko už se na mě zbytečně moc žánrově rozvášnili. Jasně, akční hororová řežba, s nádechem komedie, místy až praštěné a na mě asi až zbytečně moc chycené soft pornem, protože některé ty záběry... ale zase je to něco nového, proč ne. Vtipné, bavilo, pecka. Super. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Fanservisová apokalypsa v níž nejsou záběry na detaily nevhodně oblečených/neoblečených dívek něčím navíc, ale naopak tvoří společně arzenálem zbraní a spoustou krve integrální součást seriálu. Nejlépe je to vidět v desátém dílu, který přísun jmenovaného podstatně omezí a v důsledku se stane naprosto otravným a nudným, protože o nějakou přesvědčivou psychlogii nebo propracované postavy se seriál opřít nemůže. Pochvalu zasluhuje důslednost s jakou nás autoři valí zmiňované atrakce a především vynalézavost s jakou je dokáží kombinovat - obzvláště se vybaví záběr na poprsí absorbující ve zpomaleném záběru zpětný ráz po výstřelu z pušky, čemuž předchází rychlá instruktáž, jak z oné zbraně střílet; nebo krvavý "déšť" při jízdě na motorce. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zombies + tits = win. Ze začátku HSOTD vypadalo jako poctivý konkurent tradičních hraných zombie filmů obohacený o opravdu hutný fanservice. Od poloviny (první série) všechna ta akce, kalhotky a odhalená ňadra bohužel začala ztrácet dech a celé to vyznělo jaksi do prázdna. Přesto to byla příjemná oddechovka. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)
  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)
  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)

Reklama

Reklama