Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Recenze (155)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to zřejmě daň demokracii a faktu, že dnes už je prostě vše možné. Člověk bez špetky scenáristického, hereckého a režisérského talentu Tomáš Magnusek žije svůj ,,český sen", v němž začal točit celovečerní filmy. No, filmy, spíše takovou amatérskou filmařinu postavenou umělecky na roveň novodobým vztahovým seriálům českých komerčních televizí, castingově říznutou Top Star magazínem. Abych panu Magnuskovi úplně nekřivdil, jeden talent zjevně má, a to nadání sehnat si na něco tak neprofesionálního peníze, opatřit si sponzory a především oslovit a získat pro svou věc celou řadu hereckých osobností. Sice chápu, že starší zasloužilá generace nemá dnes zoufale v čem hrát (a je to dle mého hřích a morální dluh, že je většina dnešních režisérů opomíjí), chvílemi mi ale bylo některých zúčastněných herců až líto, že musí brát za vděk rolemi v takovýhle nedůstojných filmech. Takový Lubomír Lipský či Stanislav Zindulka, živé legendy české herecké školy, si dozajista zaslouží své ,,Babí léto", místo Vladimíra Michálka jim ho ovšem musel přichystat největší diletant českého filmu. Smutné loučení... Neboť Školní výlet je naprostý brak, kde nefunguje vůbec nic, Magnuskův scénář je žalostně zoufalý a jeho autor by ze všeho nejvíc potřeboval alespoň minimální sebereflexi, takovýhle canc vůbec neměl opustit autorův šuplík (dobré je porovnat s profesionály - zatímco kupříkladu Zdeněk Svěrák pracuje na scénáři několik let a donekonečna ho pod synovou supervizí přepisuje - viz dokumentární Tatínek - Magnusek chrlí několik scénářů ročně a zjevně se nezatěžuje ani těmi nejelementárnějšími zásadami...). Stejně bezradný je režisér Petr Šícha, jehož režijní um zůstal na úrovni jeho studentských filmů a jehož jméno se brzy stane synonymem pro neinvenční a sterilní režii. Naprostou zoufalá je kamera, pan kameraman se zřejmě dosud nedoslechl o existenci jiných než nestatických záběrů a tak ve filmu prakticky chybí švenky či nájezdy a odjezdy kamery, když snímá z ruky, sem tam uřízne herci kus hlavy, že existuje nějaká práce se světlem a že se scény nasvětlují, to je asi také nedostižná novinka atd. (Laciný je též použitý digitál, takovouhle kvalitu obrazu mají ty horší videa na youtube.com) Pan zvukař neumí kloudně nazvučit scénu, hudební podkresba si v sobě nenese ani náznak emocí a je dokonale plochá a nefunkční, o autorských písních celebrit ze SuperStar se raději nebudu šířeji rozepisovat... Tomáš Magnusek mi zkrátka přijde jako analogie jedné sorty účastníků televizních talentových soutěží, kteří nepobrali od Boha ani zbla talentu, sami jsou ovšem přesvědčeni, že zpívají úžasně, ba virtuózně, a tak neváhají přestoupit se svým neuměním před reflektory kamer a před obecenstvo. Takže pane Magnusku, máte třikrát NE a 22% tady na čsfd! ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Magnusek je evidentně gerontofil, ale ani to ho neomlouvá. Jeho chorá mysl totiž stvořila čiré zlo a dokonce vše ještě dotlačila na plátna kin. Nejtěžší úkol z mladší části osazenstva dostal Bendig. Musel přesvědčit diváky a hlavně sám sebe, že není buzerant. Nepovedlo se, ovšem snaha byla. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pořád je to ještě jako když pejsek s kočičkou vařili dort, ale je tu mnohem víc zajímavějších momentů než v Pamětnici. Rozhodně je patrné lepší vedení herců. Scénář je vypracovanější, nechybí vtipné momenty. Je tu větší propojení s mladou generací. Krom filmových veteránů vytáhl Magnusek takříkajíc do boje jak mladé osvědčené herce, tak i několik čerstvých právě vycházejících hvězdiček. Chybí přímočařejší linie. Právě to od každého trošku nemusí fungovat, nakonec z toho zbyde jen břichabol jako ze zmiňovaného dortu. Oceňnuji smysl pro sebeironii, kdy si sám velký šéf projektu napsal na tělo negativní roli a jako neherec ji uchopil vcelku slušně. Jako scénaristovi mu vyčítám, že vykrádá sám sebe, jak námětem (starší spolužáci pýchají sešlost po letech, někdo je udával...) tak i hereckým obsazením, včetně hlavní role i se stejným jménem hlavní hrdinky. Trošku odebral i z Babího léta. Každopádně jde o zdařilejší kousek než zcela amatérská prvotina. Přivírám oko. :o) Zajímavá titulní skladba "Slzy nejsou vítány" s textem Milana Hodka v podání Libuše Švormové. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle toporný pokusy natočit film maj úžasný kouzlo nechtěnýho - bohužel, páč na to pak se zvrhlým potěšením čumíme. A tady je strnulýho antitalentu tolik, tolik...! K tomu přehršel klišé, trapna, šablon a scének jak ze slohu, v němž měli třináctiletí popsat svět dospělých. Což je ovšem blbost, páč třináctiletý dítě už umí vyprávět a dělat humory. Tvůrci tohohle megadíla ne. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Eh.. co k tomu dodat. Jen má úcta ke stáří a ke všem těm hercům z nichž některé mám opravdu rád, mi brání se tu pořádně rozepsat ... A nebylo by to hezké čtení. Až zase Magnusek vezme do ruky propisku a papír, vyrvěte mu to někdo z ruky, vražte mu do ní koblihu, podejte mu velký čoko milkšejk a všichni budeme spojení... ODPAD ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dokonale špatný film, jedině námět není k zahození, kdyby jej dostal do rukou zručný scenárista, mohl by vzniknout i dobrý film. K šedivému scénáři se připojila nanicovatá režie. To by stále ještě mohlo být snesitelné. Ale Šícha dokázal něco naprosto neuvěřitelného. Pod jeho neumětelským vedením sklouzávají na úroveň šmíry i ti nejlepší herci. Zřejmě chtěl setřít ten diametrální rozdíl mezi herci a Magnuskem s Bendigem. To i Fišerův strojový hlas má v sobě více života a modulace, než když se ti dva opřou do deklamování. A zlatým hřebem do rakve tohoto filmu je práce zvukaře. Nechápu, jak hluchý člověk může dělat zvukaře. A jinak, než totální ztrátou sluchu, si neumím vysvětlit to břídilství, kterým je prošpikována audio stopa této nepovedené taškařice. ()

dopitak

všechny recenze uživatele

Mám sice takovou představu, že chci mapovat současnou českou filmovou tvorbu, ale. Fakt ne, tohle si rád odpustím. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zpracování je skutečně amatérské až televizní a režie prkenná, kdy herci chudáci nevědí přesně, co hrát, co říkat, a jak své repliky vypointovat. Ale zase na druhou stranu něco zachraňuje střih, něco mírně sem tam hudba, a hlavně námět. O lidech ve stáří a jejich problémech či strachu ze smrti se dnes filmy zkrátka netočí. Nezapadá to do teen koncepce. A Magnuskovi s Šíchou se povedlo uvést ještě ty české herce, které známe dobře z 80. let, ale nyní je vzhledem k jejich věku nikdo neobsazuje. Vždyť Oldřichovi Velenovi je 91 let! Jen mne mrzí, že film je v podstatě předělávkou Pamětnice. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Po pěti minutách jsem si dal bojovej úkol dokoukat, jestli to bude do konce tak debilní. Bylo. A je smutné, že někteří ze zúčastněných již zemřeli a jako poslední zásek v jejich filmografii se bude vyjímat zrovna tohle. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Nejalternativnejsi z alternativnich, nejpostmodernejsi z postmodernich, aneb pokud jste si mysleli, ze uz jste videli na platne uplne vsechno, tento film vas vyvede z omylu. Totalni dno ceskeho filmu s opetovnou fyzickou i "tvurci" dominanci Tomase Magnuska, ktere se vsak okamzite stava kultem. Pral jsem si, at toto dada-hardcore dilo nikdy neskonci, protoze neco takoveho uz zase dlouho neuvidim - resp. minimalne do chvile, kdy bude mit premieru dalsi opus z pretlakove dilny Magnusfilmu. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Dívám se na tento film očima herců. Bylo úžasné, že se v tomto příjemném a vtipném filmu sešlo tolik hereckých osobností a mohli si společně zahrát. Znovu opakovat tuto chvíli se dnes už nepodaří, protože mezitím spousta z nich odešla do hereckého nebe. Díky pane Šícho a pane Magnusku za tento film ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek vystřižený jako z akčního filmu s hlavním obsazením starším 60ti let. Film bych s klidem přejmenovala na Rozhovory před smrtí a v některých případech by to i dokonce sedělo. Celou tu dobu jsem trnula, která postava v příběhu asi tak umře. Vypíchla bych hned několik bodů např.mladé neherecké obsazení(Sandra Nováková, Jan Bendig, Agáta Hanychová....)a snaha popostrčit v "popularitě" hvězdy z talentových soutěží v naší zemi předem odsouzených k zániku. A hned několik hlášek : píseň, která tam zazněla s padnoucím textem k filmu je hotový příklad paradoxu - "....Směju se a brečím na vzdor srdečním křečím. Jsem atrapa pro pány, a místo fénixe pírko od vrány. Láska často bolí jako rána holí....";"Hele ti moji spolužáci jsou pěkný paka!"(vyřčeno důchodkyní),"Hele a zjistilas kdo nás tehdy za komančů udával?". Pan Tomáš Magnusek opět nezklamal a projevil svým producentováním a také hraním celému filmu perfektní laskavost - masochisticky mě odsoudil k litování mé dobré vůle související s dáváním šance českým filmům. Hřebem večera byl duchnovský večírek plný šampaňského - nejmenované ale dobře zvýrazněné a snímané značky, marihuany a pochybných tanečků. ()

javak810i odpad!

všechny recenze uživatele

Uf... tak jsem shlédl další Magnuskův scénaristický počin. Musím přiznat, že jeho rukopis je ve filmu (bohužel) skutečně znát, protože je to něco úděsného. Námět a děj filmu je o ničem, herecké výkony (obzvláště "herců nehercú") jsou otřesné a dialogy působí díky hroznému scénáři velmi uměle a mnohdy nedávají vůbec smysl. Taky by mě zajímalo, kde se tu vzal štítek "komedie". Ta to totiž není vůbec. Nejenom, že jakýkoliv pokus o vtip, či vtipnou situaci ve filmu působí všelijak, jen ne vtipně (většinou tedy trapně), ale navíc se větší část snímku nese v depresivním duchu stáří, každou chvilku někdo umře, apod. Musím přiznat, že "Školní výlet" je po dlouhé době film, který je čistokrevným odpadem. Není to pouze jen velmi špatný film - jako Bastardi, či Babovřesky - na ty jsem se alespoň vydržel dívat. Tohle je utrpení, při kterém si budete každou minutu přát, aby skončilo. ODPAD! ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Ach, ta zatracená reklama. To už je bohužel nepsané pravidlo, že se musí tvůrci filmů zavděčit svým sponzorům a dát jim řádný prostor ve svém filmu a upozorňovat na ně diváky. Tohle mě v našich filmech strašně ruší. Bendiga do filmu nebrat. Magnusku, k obleku příště jiné boty, nejlépe černé kožené polobotky, které budou náležitě vyleštěny. Ředitel má reprezentovat a nedělat ze sebe burana, který se do svého křesla dostal bůhvíjak. Z úcty ke generaci našich starých herců jsem film dokoukala, ale nepochopím, proč sem vůbec lezli. Mě to hlava prostě nebere. Takhle, kdyby to bylo studentské cvičení nebo nějaká ročníková práce. Poctu těmto hercům si představuju jinak. Je opravdu smutné, že pro některé to byl poslední film. ()

Reklama

Reklama