Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

Olík 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ještě jednou ne, tohle si legendy české kinematografie, které mají na svých kontech stovky a stovky titulů opravdu nezasloužili. A přitom opět vidět na filmovém plátně Oldřicha Velena, byť je na pár sekund a beze slov…..no jak to popsat, srdce zplesalo. Švormová, Lipský, Zindulka, Trojan, Devátá, Kantorková, Moučková, Srstka, Vondruška, Hardt, Fišer, Riehs, Jirásková, Velen, Navrátil, Jiránková, Kostka…..za to všechno tohle? To má být poděkování? Špatné role ve špatném filmu, po boku Bendiga, Hanychové nebo Hranáče! Magnusku zamysli se už ku..a nad sebou, to tvé chrlení amatérských scénářů nedělá tuzemskému filmu zrovna dvakrát dobře!!! Když si uvědomím, že pro některé zmiňované to byla zároveň role poslední…no není mi z toho příliš veselo. Každému z nich přeji jejich vlastní Babí léto……..bohužel, někteří se ho již nedočkají. ()

boblig odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté dno české kinematografie! Film tak špatný (ve všech směrech), že to ani nejde vyprávět, to se prostě musí vidět! Horší než Westernstory a to je co říct! To, co provádí Tomáš Magnusek s filmovými legendami typu Jiřina Jirásková, Petr Kostka a další, je nechutné a možná by to mělo být i trestné! :-) V jedné slabé chvíli jsem uvažoval dokonce o jedné hvězdičce z úcty ke všem těm starým hercům, kteří si možná naposledy zahráli ve filmu, ale v okamžiku, kdy se na scéně objevil Martin Hranáč, bylo dílo dokonáno. Jinak jde o film, který obsahuje snad nejvíce WTF scén v rámci světové kinematografie a divák vlastně jen čeká, kdy se na plátně objeví třeba titulek: Tuto scénu uvidíte ve filmu tom a tom v roce 2014. Kam se na tohle hrabe Megažralok vs. obří chobotnice? :-) Školní výlet vůbec působí jako jedna velká reklama na hotel Tree of Life, kde se celý příběh odehrává (snad i proto byl natočen - jiný důvod nevidím). Ale možná je tato kritika zbytečná, neboť v zásadě je to jen amatérský film s profesionálními herci, kterým díky jejich stáří (a novým zubům) není vůbec rozumět a kteří se zde bůhvíproč fyzicky obnažují. A abych nebyl jen jednostranně negativní - z filmu je cítit, že si herci i členové štábu natáčení opravdu užili ... :-) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je to zřejmě daň demokracii a faktu, že dnes už je prostě vše možné. Člověk bez špetky scenáristického, hereckého a režisérského talentu Tomáš Magnusek žije svůj ,,český sen", v němž začal točit celovečerní filmy. No, filmy, spíše takovou amatérskou filmařinu postavenou umělecky na roveň novodobým vztahovým seriálům českých komerčních televizí, castingově říznutou Top Star magazínem. Abych panu Magnuskovi úplně nekřivdil, jeden talent zjevně má, a to nadání sehnat si na něco tak neprofesionálního peníze, opatřit si sponzory a především oslovit a získat pro svou věc celou řadu hereckých osobností. Sice chápu, že starší zasloužilá generace nemá dnes zoufale v čem hrát (a je to dle mého hřích a morální dluh, že je většina dnešních režisérů opomíjí), chvílemi mi ale bylo některých zúčastněných herců až líto, že musí brát za vděk rolemi v takovýhle nedůstojných filmech. Takový Lubomír Lipský či Stanislav Zindulka, živé legendy české herecké školy, si dozajista zaslouží své ,,Babí léto", místo Vladimíra Michálka jim ho ovšem musel přichystat největší diletant českého filmu. Smutné loučení... Neboť Školní výlet je naprostý brak, kde nefunguje vůbec nic, Magnuskův scénář je žalostně zoufalý a jeho autor by ze všeho nejvíc potřeboval alespoň minimální sebereflexi, takovýhle canc vůbec neměl opustit autorův šuplík (dobré je porovnat s profesionály - zatímco kupříkladu Zdeněk Svěrák pracuje na scénáři několik let a donekonečna ho pod synovou supervizí přepisuje - viz dokumentární Tatínek - Magnusek chrlí několik scénářů ročně a zjevně se nezatěžuje ani těmi nejelementárnějšími zásadami...). Stejně bezradný je režisér Petr Šícha, jehož režijní um zůstal na úrovni jeho studentských filmů a jehož jméno se brzy stane synonymem pro neinvenční a sterilní režii. Naprostou zoufalá je kamera, pan kameraman se zřejmě dosud nedoslechl o existenci jiných než nestatických záběrů a tak ve filmu prakticky chybí švenky či nájezdy a odjezdy kamery, když snímá z ruky, sem tam uřízne herci kus hlavy, že existuje nějaká práce se světlem a že se scény nasvětlují, to je asi také nedostižná novinka atd. (Laciný je též použitý digitál, takovouhle kvalitu obrazu mají ty horší videa na youtube.com) Pan zvukař neumí kloudně nazvučit scénu, hudební podkresba si v sobě nenese ani náznak emocí a je dokonale plochá a nefunkční, o autorských písních celebrit ze SuperStar se raději nebudu šířeji rozepisovat... Tomáš Magnusek mi zkrátka přijde jako analogie jedné sorty účastníků televizních talentových soutěží, kteří nepobrali od Boha ani zbla talentu, sami jsou ovšem přesvědčeni, že zpívají úžasně, ba virtuózně, a tak neváhají přestoupit se svým neuměním před reflektory kamer a před obecenstvo. Takže pane Magnusku, máte třikrát NE a 22% tady na čsfd! ()

javak810i odpad!

všechny recenze uživatele

Uf... tak jsem shlédl další Magnuskův scénaristický počin. Musím přiznat, že jeho rukopis je ve filmu (bohužel) skutečně znát, protože je to něco úděsného. Námět a děj filmu je o ničem, herecké výkony (obzvláště "herců nehercú") jsou otřesné a dialogy působí díky hroznému scénáři velmi uměle a mnohdy nedávají vůbec smysl. Taky by mě zajímalo, kde se tu vzal štítek "komedie". Ta to totiž není vůbec. Nejenom, že jakýkoliv pokus o vtip, či vtipnou situaci ve filmu působí všelijak, jen ne vtipně (většinou tedy trapně), ale navíc se větší část snímku nese v depresivním duchu stáří, každou chvilku někdo umře, apod. Musím přiznat, že "Školní výlet" je po dlouhé době film, který je čistokrevným odpadem. Není to pouze jen velmi špatný film - jako Bastardi, či Babovřesky - na ty jsem se alespoň vydržel dívat. Tohle je utrpení, při kterém si budete každou minutu přát, aby skončilo. ODPAD! ()

Diego odpad!

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek, člověk, který nevystudoval herectví, režii a nic tomu podobného se vrhnuk do světa showbyznysu. A daří se mu plnit si svůj americký sen v čechách. Všechny účastníky chápu, času moc nezbývá a nabídky rolí krom cameo nejsou. Ale Sandra Nováková? Jak tu donutil k vytvoření páru s Bendigem, nechápu. U filmu se dá zasmát, když se na scéně objeví lidi, o kterých jste si mysleli, že už dělaj někde za kasou v marketu viz "vyvolený" Hranáč. Magnusku, dělej, co tě baví, ale pouštěj si to jen doma! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)
  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)
  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)

Reklama

Reklama