ricci.s
Hororík nakrútený podľa skutočných udalostí, ktorý sa tématicky nijako nelíši od svojich dvoch úspešných predchodcov - An American Crime a The Girl Next Door. Pomätená matka zabije svojho manžela, lebo ju chce opustiť, a začne terorizovať svoje štyri deti. Vyššie menované snímky však na mňa zapôsobili viac, pretože boli nakrútené omnoho lepšie a pôsobili depresívnejšie, zatiaľ čo toto bolo najmä čisto o fyzickej brutalite (nájdeme tu mlátenie, dobitie, postrelenie či sexuálne zneužívanie). Proste sa mi nepodarilo vcítiť sa do hlavných hrdinov a súcitiť s nimi, aj keď musím uznať, že hlavná záporáčka bola vybratá viac než dobre. Kto má rád mučeníčko, môže to skúsiť, ja však radšej odporúčam The Girl Next Door, ktorý považujem za jeden z najlepších hororov podľa skutočnosti (a jednoznačne najlepší na tému "násilie v rodine", škoda, že ich nie je viac).(12.4.2012)
bestlama
Musím uznat, že tenhle film je tak trošku postavený sám sebou na hlavu. Snaží se vytvářet atmosféru a jednotlivé propojení postav, ale to se daří jen částečně. Bohužel jsem ani jednou neuvěřil, že všichni ti šťastlivci jsou rodina. Všichni tupě neinteligentní (fííha, možná to fakt byla rodina!) se snaží předhánět toho dalšího, kdo se bude chovat jako větší kokot. A tuto cenu vyhrává: Všichni! Nelogické chování, kdy týráni členové se můžou sebrat a klidně odejít z domu, nebo prostě matku nabonzovat tomu kovboji, co oprcá vše ve městě. Ale ani jeden z nich se o to nepokusí a když (jednou!!!!) někdo ano, tak je hned sražen takovým úderem, že by se z toho jeden wrestler, možná dva, posrali. Ale občas se film ukázal v pozitivním měřítku psychického protlaku, kdy jsem musel opravdu soucítit a přemýšlet, proč se tak pěkná brunetka chová jako mentál a prostě tu matku nezabije.(12.4.2012)