Reklama

Reklama

Žena, která musela z politických důvodů uprchnout ze svojí vlasti, se spojí s dávnou láskou a zaplete se přitom do atentátu na významného světového lídra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když si tak čtu pár místních komentářů, tak vidím, že nejsem žádnou výjimkou- ano, i já jsem The Secret People dokoukal až do konce jen z jednoho jediného důvodu a ten důvod se jmenuje Audrey Hepburn, abych si tak nějak naštudoval, jak vypadala její kariéra před přelomovými Roman Holiday. No nebudu to vokecávat, film sice ze staré školy (což by byl jindy plus), ovšem hodně, hodně utahanej a tak nějak... nedotaženej. Ale koho to zajímá, když to tej Audrey tak moc sluší i v bílé paruce ;-) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Po útěku a smutné události si dvě sestry úspěšně zvykají na svůj nový domov v cizí zemi, když najednou přijde šok a jedné z nich se život pořádně zkomplikuje. Vzhledem k drsnější zápletce hodně lidsky pojatý film, což ne každému může sedět. Na druhou stranu o to větší kontrast vznikne mezi první a druhou jeho částí. Působí trochu zvláštně románově a vzdáleně mi připomíná jednu knihu od maďarského autora, jehož jméno i titul knihy už jsem zapomněl. :-) ()

Reklama

burina 

všechny recenze uživatele

Audrey si už počas života vo vojnovom Holandsku vysnívala kariéru baletky a tvrdo na nej pracovala, až kým jej cestu neskrížil film. A práve úloha baletky predstavovala jej prvú väčšiu filmovú úlohu. Z britskej produkcie bol potom už len krôčik na Brodway a následne Hollywood a jej hviezdna kariéra mohla začať. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Musím otevřeně přiznat, že mě zaskočila zcela krajní naivita (jak průběhu a vyznění filmu, tak chování postav, Maria by mohla aspirovat na hlupaňu roku), od kriminálního dramatu přece jen očekávám víc (zejména logiky a napětí). Nicméně Audrey Hepburnová mě ani v tomto snímku nezklamala, její přirozené osobní kouzlo funguje na 100% i na startovní čáře budoucí hvězdy, ať už tančí nebo se jen usmívá, prostě „to“ tam je.. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Přestože černobílým snímkům ze starší doby, ve kterých se navíc vyskytuje Audrey Hepburn, všeobecně fandím, Secret People bude tvořit výjimku, jelikož mě téměř vůbec nezaujal. Asi chápu, co tím tvůrci mysleli a že to nebylo určeno pro pobavení, ale i tak chce houževnatost mezka u filmu vydržet. Světlé momenty představuje tančící Audrey v roli Nory, mladší sestry hlavní hrdinky, která je jako baletka na vzestupu nadšená, svěží a samozřejmě naivní. Pokud tento snímek nesplnil žádný jiný účel, pomohl aspoň jí jako odrazový můstek k dalším rolím. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Do role Nory chtěl režisér Anderson buď herečku, která umí tančit, anebo baletku, která dokáže tu roli zahrát. Role Nory byla také vybírána s ohledem na výšku hlavních představitelů, kteří byli poměrně malí, tudíž byla Audrey v nevýhodě. Roli ale nakonec získala díky Valentině Cortese, která nechtěla za svou sestru nikoho jiného. (Pavlínka9)
  • Během natáčení projevila tehdy ještě neznámá herečka Audrey Hepburn zájem, hrát ve filmu Terence Younga Valley of Eagles (1951). Ten, ač okouzlen, ji odmítl a předpověděl velkou budoucnost doufaje, že si na něj jednou vzpomene. O šestnáct let později spolu natočily Čekej do tmy (1967). (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris) (Mirokukii)

Reklama

Reklama