Architekt Miloš Kopecký klame tělem. Vypadá jako lev salonů, chodí s neméně exkluzivní Olgou Schoberovou, lidé si romantizují jeho profesi a bagatelizují jeho starosti a pochybnosti. Nevěří mu. Jedné noci se Kopecký za trochu trapných okolností seznámí se ženou, která je podobně nečitelná jako on sám. Je Jana Hlaváčová profesionálka? Zajímá se o něj ze vzdoru k jiné, zmarněné příležitosti? Nebo je to ta pravá? Potíž s Flámem je, že má duchaplné dialogy, ale plytký děj. Asi je to výsledek jeho nezvyklého zrodu. Miloš Kopecký přijal scénář s neskrývanými výhradami. Jako člověk, vnímaný veřejností značně pokřivenou optikou, dobře věděl, o čem je zde řeč, navrhl jisté úpravy a ty byly zpětně zakomponovány jím vybraným novým autorem Jiřím Muchou. Mucha je v titulcích uveden jen jako autor dialogů, takže chabý děj je zřejmě dědictvím první verze. Je to škoda, mohl to být lepší film. 50%(22.5.2010)

• Karlos80

Hrůza, vždyť to bylo úplně o ničem! Nevýrazný, dlouze ukecaný a především velmi nudný film (slabý děj i scénář), který nezachránil ani pan Kopecký (jehož role mu byla napsáno přímo na tělo), o proti předchozím filmům méně výrazná Olinka Bérová, trochu žalostný pohled na korpulentní Vastu Matulovou, pro kterou to byl vůbec poslední celovečerní film po dlouhých 26 letech strávených před kamerou. Ta jedna jen za nějakou tu rock 'n' rollovou atmošku v báru a částečně i za Janu Hlaváčovou. Jak napsal kolega Přemek, opravdu právem zapomenutá hořko-sladká komedie.(12.3.2010)

Na filmu, pokud si ho nepletu s jiným, se mi tehdy hlavně líbilo, že tam hrál v baru několik skladeb Olympic, který se do té doby asi v žádném filmu neobjevil.(10.11.2005)

• honajz

Tak strašně sofistikované, až je to o ničem.(22.6.2010)

• Přemek

Kopecký se snaží seč může, ale když není z čeho vařit.. Nepovedená, právem zapomenutá komedie.(28.1.2008)

Pravdivě-hořký snímek s trefně výstižnými komentáři Miloše Kopeckého. Miloš Kopecký s Janou Hlaváčovou jsou nejen vynikajícími samostatnými herci, ale i skvěle fungující dvojicí, kterým náhodné setkání prostě věříte. Menšík v menší roli typického záletníka také potěší. 80%(13.3.2010)

Greg25 to řekl za mne.(9.12.2010)

• Tiiso

Komedie, která nedokáže dostatečně bavit. Děj střídá průměrnou kvalitu příběhu s podprůměrnou. Takto stejně je na tom i samotné zpracování. První část počinu je dozajista silnější než jeho závěr. A okamžiky zjišťování totožnosti slečny Hlaváčové již patří k těm trapným a nudným. Hubáček své vyprávění nedokáže udržet v dobrém tempu. Dialogy se často dostávají do slepé uličky. Výkon Kopeckého taktéž vykazuje často nějaké ty nedostatky. Celkově pak film působí dosti amatérsky a nevyzrále. Byla to ale hezká zkušenost vidět takovýto výtvor, jelikož si člověk může svůj obzor rozšířit. Slabší dvě hvězdičky.(12.3.2010)