Reklama

Reklama

Projekt Frankenstein

  • Maďarsko Szelíd teremtés - A Frankenstein terv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavní hrdina sedmnáctiletý Rudi se vrací po letech domů a doufá, že u matky nalezne lásku i odpověď na to, kdo je jeho otcem. Není tam ale vítán a jen shodou okolností se ocitne na konkursu, kde známý filmový režisér hledá nové tváře pro svůj film. Tichý a zvláštní mladík tvůrce zcela ohromí. Ale strašná událost, která následuje, změní všechny plány a Rudi se stane monstrem na útěku - hledaným vrahem. Režisér po chlapci pátrá a přitom odhaluje dávno skrývané tajemství: Rudi je jeho syn, jeho vlastní obludný výtvor. Oba čeká společná cesta, společné vykoupení...
Film inspirovaný gotickým románem spisovatelky Mary Shelleyové Frankenstein /1818/ natočil uznávaný maďarský herec, divadelní a filmový režisér Kornél Mundruczó, který si ve filmu také zahrál postavu režiséra.
Strhující, výtvarně působivý film o nutné zodpovědnosti za své činy, o rebelství vůči společnosti i o nevyhnutelnosti osudu se odehrává v současném Maďarsku v době Vánoc, kdy se osudy všech hrdinů propojují. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

spotczek 

všechny recenze uživatele

Pokud chce dneska někdo udělat horor, už se těžko může opírat o celkem směšné reálie jako jeho tvůrci před sto a více lety. V tom Projekt Frankenstein nezklamal. Sedí výběr herců, podivně neurčité a odtažité prostředí (zaživa tlející, byť dnešní) i vztahy, nenadálá úmrtí, zvraty. Ale souhlasím s hodnocením Elementála nebo FlyBoye, že se film brzy změní v nezáživnou depresi a nic víc. Horor dneška nespočívá jen v narušení tradiční rodiny, ale hlavně v jakýchsi psychologických koncentrácích, které si kolem sebe budujeme. Dobrovolně! V tomto projektu došlo jen k ilustraci, ale nikoliv k hledání podstaty problému, přitom již víme, že hrůznější než fikce bývá sama realita. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pro mě dost podivný film. Rudi je opravdu jako umělé kruté monstrum bez emocí. Syrovost filmu mi nevadí, ale chování postav je hodně nepochopitelné. Zvláště postava režiséra a otce zároveň je dosti zmatená. Herecké výkony nejsou moc přesvědčivé. Vizuálně občas zajímavé scény. Umělecký záměr autora mě asi minul. ()

Reklama

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Především je to smutný film. Možná je to o tom, že každého dostihnou jeho hříchy. A je to také o lásce, o nesplněných přáních, o rodičích, kteří špatně vychovávají své děti (či spíš vůbec nevychovávají). Je tu mnoho velmi poutavých scén, pomalých. Je to hodně o emocích, které jsou výborně napsané. A je to také naprosto originální příběh, kde se opravdu nedá tušit, co se stane v dalších minutách. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Maďarsko-německý film hororového ražení má být modernizací klasického příběhu o Frankensteinovi. Takřka celý se odehrává v opuštěném domě, kde už žije jenom starší žena se svým manželem, nevlastní dcerkou a příbuznou dívkou Magdou. Dům má pronajatý ke svým zkouškám a castingům známý filmař; při jednom výběru neherců do filmu dochází k vraždě. Zavražděnou je ona nevlastní dcera paní domácí, vrahem je - jak se záhy dozvídáme - její syn, který se pak ukrývá před spravedlností po opuštěných bytech, stačí se tam zamilovat do Magdy a zabít svoji matku i jejího manžela. Po delší době vyjde najevo, že tento psychopat je také synem onoho režiséra, který jej chce před spravedlností vrátit do ústavu a nakonec s ním prchá do rakouských Alp, kde dojde k autonehodě, při níž je duševně nemocný zločinec smrtelně zraněn... Slabá místa tento film má, zvláště výkony herců jsou jenom průměrné, příliš brzy je divákovi jasné, že všichni v domě budou povražděni (kam jen ale zmizela Magda?); ke kladům patří umístění děje do ponurého polorozpadlého domu. Slušné tři hvězdičky, Magda i ta zavražděná dívka byly hezounké. ()

Ikewoo 

všechny recenze uživatele

Režisér klidně může mluvit o "teplém sněhu", ale Projekt Frankenstein je ledový, mrzivý, nepříjemný... a působivý. Není to příjemný film na nedělní podvečer, není to film, kterým musím vidět víckrát, přesto sevřel hrudník, zrychlil tep a neliltuju těch sto minut, které jsem u něj strávil. (LFŠ 2011) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film je inšpirovaný románom "Frankenstein čiže moderný Prometeus" od Mary Shelley. (ThirdSphere)
  • Většina scén byla natočena v rozpadajícím se budapešťském činžovním domě podepřeném lešením. (darek kartac)

Reklama

Reklama