Drž mě pevně (festivalový název)

• Dánsko

Hold om mig

Hold Me Tight

Dánsko, 2010, 80 min

Kaspar Munk

Kdyby to bylo "napsáno životem", podle skutečné události, bylo by to o hvězdičku víc, ale takhle je ta zápletka až příliš přitažená za vlasy. Ale atmosféra je působivá, to ano.(30.3.2011)

• jhrasko

Postaviť príbeh na jednej pubertálnej provokácii je zrádne, uveriť konaniu postáv v posledných 10 minútach ťažké. Záverečné gesto Sárinho brata odkazujúce k názvu snímky vyznieva vzhľadom na vyššie napísané úplne do prázdna.(5.4.2011)

Po formální stránce skvělé (Skandinávci jednoduše umí) a je jasné, co chtěl režisér sdělit a proč, vzhledem ke společenskému kontextu. Nemůžu říct, že se mi ten film nelíbil - líbil, ale neustále to kazily scény vyloženě na sílu (matce zazvoní telefon...) a přepísklé motivy/následky. Úplně jsem tomu nevěřila, škoda.(29.3.2011)

• hygienik

Niekto ma poriadne nas..l. Toto má byť psychologická sonda o šikane? Motivácie vicucané z luftu. Pán scenárista sa neunúval pozrieť si pár lepších kúskov o tomto probléme 1.http://www.csfd.cz/film/150117-mluv/ 2. http://www.csfd.cz/film/182947-modry-ptacek/ a kopec ďalších. Pán režisér budí dojem, že nevie pomôcť hlavnej herečke, aby hrala a kamera vytvára občas dojem, že film je zložený z vystrihnutých scén z upírskeho hororu. A toto je víťaz zlínfestu 2011! Hanba! Fušerina, úpadok filmu! Mesiace som čakal na toto!(25.12.2011)

• ZkuKol

Film, jemuž podraží nohy fakt, že scénář nebyl dostatečně propracován a režisér jím celovečerně debutoval. Celá základní zápletka je totiž neskutečně přestřelená a její další rozvíjení mě jenom rozčilovalo. Pochopil jsem, co se mi tvůrci snažili sdělit, ale připadalo mi to, jako když mi někdo zakazuje zabíjet obtížný hmyz, kvůli vymírání některých druhů zvířat. Navíc mi ani nepřišlo příliš zvládlé ztvárnění některých rodin (zvlášť "učebnicová" a "zaměstnaná"). Závěrečné chování malého chlapce už byla třešnička na dortu. Připouštím možnost, že úplně neznám dánskou společnost a její zažité mechanismy, ale spouštěcí impuls je naprosto mimo sféry normálnosti (dle mne). Hodně se mi líbil soundtrack (trochu připomínal práci Jana P. Muchowa) a vizuál taky nebyl špatný, jen bych u mladého tvůrce očekával víc kinetiky. Prostě, příště se nebát do scénáře šáhnout! Jedna pomluva a takových nečekaných následků... 40% PS: Febiofest 2011(28.3.2011)

Tento film bych povinně pouštěla všem rodičům a dětem od druhého stupně výš. Mnohem podstatnější než všechny české "Katky" dohromady. Febiofest 2011.(30.3.2011)

FEBIOFEST 2011/porota(24.4.2011)