Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (885)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí právnického a z prostředí soudní síně, miluju. A kolem tohoto jsem pořád nějak "chodil", ale nic mě k němu nelákalo (možná to bylo tím, že Matthewa mám zaškatulkovaného jako toho týpka, kterému ke hraní stačí, když svleče tričko). Ale pak jsem si přečetl komentář Hal_Moorea a řekl jsem si, že tomuto filmu dám šanci. A vyplatilo se. Vždycky, když jsem přemýšlel, kterým směrem se teď bude film ubírat, vždy to bylo jinudy. Navíc, kde by průměrný (nebo méně vydařený, abych byl politicky korektní ;-)) film skončil, The Lincoln Lawyer pokračoval ještě dvacet minut, aby mi ještě pár zvratů připravil. A teď přijde ta nejlepší část - ty zvraty jsou funkční, logické (alespoň jsem si nevšiml nějakých nelogických věcí) a hlavně opravdu nečekané. Matthewa jsem snad poprvé viděl opravdu hrát (a upřímně, nebyl vůbec marný a hlavně většinu času strávil v saku!), Ryan taky podal svůj part přesvědčivě. Jediné, co zamrzí, je nevyužití potenciálu Marisy Tomei, ale o té už vím, že umí hrát (Wrestler). Zkrátka a dobře, nečekal jsem nic, dostal jsem inteligentní a svižný film, který má o čem vyprávět. Rozhodně jsem ho neviděl naposled. 100 %. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Proč by se nějaký film chtěl tvářit ještě jednodušeji a plošeji, než jaký ve skutečnosti je? Nevim, ale Obhájce to teda dělá fest. Tolik více či méně (či vůbec) překvapivých zvratů (co si budem nalhávat, ta střílecí pointa byla jasná už pár chvil potom, co se "to" stalo) je podáno tak nevýrazně a "rovně", že divákovi ani necukne koutek. Jinak je to pohodová podívaná (i když s otravnou kamerou) za 3,5*, na kterou se dá i zalézt do kina, když nevíte coby. Za ty prachy to ale asi nakonec těsně nestojí, v obýváku se to možná usadí líp. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejdřív bych rád pochválil sám sebe, tentokrát a zcela vyjímečně ne za produkci kvalitního sexu, ale za vynikající výběr filmu podle plakátu. Doslova miluju chodit do kina jen podle názvu nebo podle plakátu a absolutně netušit co mě čeká. Tento "výběr bílou holí" praktikujeme už léta a můžu se pyšnit mnoha zásahy do černýho resp. do čtyř až pětihvězdičkovýho. Samotnej děj je hotová exibička stylovosti a vychcanosti s dokonalým dezertovým finále. Mattha sice ve filmech vždycky rád vidím, ale tady svým výkonem dost silně zabouchal na první ligu. Až se přístě budu dívat na Obhájce vezmu si radši bryndák, protože postavu Micka jsem Matthewovi baštil i s kostma. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úspěch Obhájce spočívá do značné míry v obsazení Matthewa McConaugheye v hlavní roli. Jak typově, tak svým charakterním herectvím totiž odpovídá představě dravého protřelého advokáta, který má stejně dobré vztahy v justici jako v podsvětí. K zahození není ani režie Brada Furmana, který sice zatím do světa díru neudělal, ale tady ukázal, že když chce, umí udělat film na vysoké úrovni a s použitím moderních filmových prvků. Scénář je ale podle mě celkem průměrný a nevyvaroval se oslím můstkům ani nepravděpodobným zkratům. Celkový dojem: 60 %. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Pekne vystavaný príbeh, ktorý sa počas celej dĺžky filmu rozvíja a vždy prináša do deja niečo nové. Zachováva si dynamiku a udržuje pozornosť počas celej dĺžky filmu. Určite sa nejedná o scenáristicky inovatívny prelom (, pretože podobných filmov tu už bolo), ale réžijne a herecky je zvládnutý výborne a tak sa na to celé dobré pozerá. Povedal by som, že tento film vsadil v istom smere na klasiku a oplatilo sa. Všetko funguje tak a to je pre celkový dojem podstatné. You're nobody 'till somebody shoots you. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Film mal pôvodne režírovať herec Tommy Lee Jones, ktorý mal hrať aj jednu z postáv. Z projektu ale nakoniec odišiel kvôli nezhodám týkajúcim sa scenára. (DiBuonaparte)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama