Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (885)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úspěch Obhájce spočívá do značné míry v obsazení Matthewa McConaugheye v hlavní roli. Jak typově, tak svým charakterním herectvím totiž odpovídá představě dravého protřelého advokáta, který má stejně dobré vztahy v justici jako v podsvětí. K zahození není ani režie Brada Furmana, který sice zatím do světa díru neudělal, ale tady ukázal, že když chce, umí udělat film na vysoké úrovni a s použitím moderních filmových prvků. Scénář je ale podle mě celkem průměrný a nevyvaroval se oslím můstkům ani nepravděpodobným zkratům. Celkový dojem: 60 %. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přechcávací soudní drama, v němž nikdo nehraje poctivě, bylo natočeno podle románu ve Státech populárního (ale také u nás vydávaného) Michaela Connellyho. Pokřivenost charakterů většiny postav, protagonistu nevyjímaje, neslouží filmu za objekt kritiky. Naopak, Lincoln Lawyer nás nenásilně přesvědčuje, že to dnes jinak nejde. Důležité je na každého něco mít a když už nevíte víc než druzí, alespoň se tak tvařte. Cynická skořápka nakonec pochopitelně odhalí nezkažený vnitřek, „hodný“ příběh s lekcí slušného chování na závěr, ale líbí se mi, že jsou tradiční hodnoty zpochybňovány právě na území filmu o právu a spravedlnosti. Líbilo se mi rovněž, což už je více překvapující, jak Matthew McConaughey pojal svého dalšího arogantního frajírka. Svému frajerství tentokrát, oproti tuctu předchozích rolí, dokázal dát smysl. Cítíte, že se za jeho chováním skrývá něco víc. Kdyby nemachroval, je buď nula, nebo je pod drnem. Dramaturgicky dotažený, třebaže trochu dlouhý film z boků podpírají výborní herci ve vedlejších rolích (Bryan Cranston, William H. Macy). Problémem diváckých očekávání spíše než problémem režie je thrillerová nefunkčnost v Lincolnovi jezdícího právníka. Chtělo by to více neodkrytých karet, více napětí, více důvodů obávat se o něčí zdraví. Ale coby s dramatem jsem s filmem problém neměl. 75% Zajímavé komentáře: teutates, agathon ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl kdy řekl, že Matthew McConaughey umí tak skvěle hrát. Bez přemýšlení hodnotím roli Micka Hallera jako jeho nejlepší. Výbornou volbou byl i Ryan Phillippe, kterému role po dlouhé době sedla. Kvalitní scénář s povedenou zápletkou. 4,5*. Po dlouhém přemýšlení se přikláním k vyššímu hodnocení, protože na mě film jako celek udělal dobrý dojem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi slovy kapitána Blackaddera popsat jeden z nejslavnějších případů supermozku anglického práva, slovutného Boba Massingbirda, tzv. Případ zkrvaveného nože. Tehdy zastihli jednoho muže vedle těla zavražděného. Měl v ruce nůž, třináct svědků ho vidělo, jak oběť ubodal, a když ho policie sebrala, řekl jim: „Jsem rád, že jsem toho parchanta zabil.“ Nejenom, že ho díky Massingbirdovi osvobodili, dostal se i na novoroční čestný seznam a byl povýšen do šlechtického stavu. Příbuzní oběti mu navíc museli zaplatit za očištění saka od krve.. Přesně v těchto intencích se pohybuje i právnická barakuda Mickey Haller, ale jen do okamžiku, kdy z něj okolnosti udělají delfína. Pak musí ukázat, že svědomí a profesní čest (dá-li se to tak nazvat) mohou žít trvale v opozici, obzvláště když máte za sebou (podobně jako má Jahelka kytaru) jednostopý gang sympatických strýčků.. Zábavně podané, chytře napsané, dobře zahrané a od druhé půle naplněno očekáváním, jakpak to pan právník nakonec zaonačí, aby byl vlk pomsty nasycen a koza reputace zůstala nedotčena. Možná je škoda vrstveného konce, viz scéna stůj, nebo maminka vystřelí, ale to ve chvíli, kdy máte lehký úsměv na rtu, není relevantní. Stahuji námitku.. U McConaugheyho jsem si všiml jednoho zajímavého úkazu. Čím tmavší vlasy, tím lepší výkon, potažmo film - blond páčo, či plešatost (Reign of Fire) vedou k zatracení.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takhle dobrý krimi thriller jsem už dlouho neviděla. Napínavý a poutavý od začátku do konce. Výborný scénář, chytré dialogy, nechyběla zde ani ta správná naléhavost. Film mě dokonale vtáhl a nenudila jsem se ani trochu. Největším překvapením byl pro mě ale Matthew McConaughey, který nepatří zrovna mezi mé oblíbence, ale tady byl skvělý. Doufám, že už tímto vystoupí z těch romantických komedií a objeví se v nějakých podobných rolích, protože tato poloha mu velice sedí. The Lincoln Lawyer je velice poctivý soudní thriller, který má všechno, co by měl mít. Rozhodně zatím jeden z nejlepších filmů, který jsem v roce 2011 viděla. Velmi silné 4*. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama