Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (885)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nerozumím vám, Hallere. Na čí jste vlastně straně?“ Vždy na té své…Mick Haller je protřelý, vychcaný právník, který v tom umí chodit, a jde mu hlavně o peníze. A rozhodně to není žádný svatoušek, přičemž alkohol za volantem je v jeho případě to nejmenší. Jenže pak se nechá uvrtat do případu, ve kterém se ze suverénního žraloka stane ustrašená rybka a uzlíček nervů v jednom…Hned od úvodu mě bavila atmosféra a hlavní hrdina (s trefnou SPZtkou „NGUILTY“), kterému navzdory charakterovým vadám nelze nefandit (McConaughey se vyřádil). Líbilo se mi, jak pak náhle znejistěl a takřka pořád se pohyboval na tenkém ledě, kdy musel plnit roli obhájce, ale přitom doufat, že mu obžaloba půjde nevědomky na ruku. Jistě, hlavní hrdina je někdy až moc přechytralý, a směrem ke konci si film vypomůže i slabší scenáristickou berličkou se střelcem (podobně jako v případě „ztracené“ zbraně, která by jistě nesla jisté, problémové DNA), ale jinak velká spokojenost, za mě solidní 4*. „Určitě jste v pořádku?!“ - „Stálí zákazníci, Earle. Příště je vosolíme.“ ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dobrá právnická thrillerová záležitost, o tom není sporu, který by bylo nutno vést před jeho ctihodností a porotou. Ale přece jen ne všechno je dokonalé. Pár kliček je trochu naivních (že se advokát nechá takhle jednoduše vmanipulovat do tristní situace, když sám zase tak dokonale umí manipulovat ostatníma) a hlavně mi zde dost chybělo větší sžití se s Michelem Hallerem, který je sice skvěle zahraný, jenže si moc libuje v manipulaci a úskocích a málo jedná jako chlap. Kdyby mě a mé rodině ten slaďoušek Louis vyhrožoval tak jako ve filmu, tak se prostě nebudu ohlížet na vztah obhájce - klient, ale tou baseballkou mu pořádně srovnám ciferník. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Kvalitních právnických filmů je asi tolik, kolik je právníků kvalitními lidmi. Ale ponechme stranou etiku. Michaela Connellyho jsem v knihovně vždy přecházel s tím, že to musí být ta vznešená detektivní nuda. Což možná v základní ose je, ale tenhle film se promenáduje takovou plejádou dobře napsaných, funkčních a výborně zahraných postav, až jsem ochoten odpustit i ty efektní pointy (no tak, pokud máte načteno a nakoukáno, nesebere vás to) a užít si tenhle skvělý žánrový přírůstek (po kolika letech vůbec?) bez dalšího lamentování. 4 a ½. PS: Toho Connellyho si ale půjčím. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takhle dobrý krimi thriller jsem už dlouho neviděla. Napínavý a poutavý od začátku do konce. Výborný scénář, chytré dialogy, nechyběla zde ani ta správná naléhavost. Film mě dokonale vtáhl a nenudila jsem se ani trochu. Největším překvapením byl pro mě ale Matthew McConaughey, který nepatří zrovna mezi mé oblíbence, ale tady byl skvělý. Doufám, že už tímto vystoupí z těch romantických komedií a objeví se v nějakých podobných rolích, protože tato poloha mu velice sedí. The Lincoln Lawyer je velice poctivý soudní thriller, který má všechno, co by měl mít. Rozhodně zatím jeden z nejlepších filmů, který jsem v roce 2011 viděla. Velmi silné 4*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a čiré potěšení z inteligentního filmu a řekl bych, že od doby skvostného Coppolova ´Vyvolávače deště´ se urodilo jenom málo podobně kvalitních právnických dramat, jako je toto. Matthew McConaughey konečně odhodil okoukanou slupku sunny boye na surfovém prkně a po letech (od role v Schumacherově ´Času zabíjet´) si zopakoval to, co mu jde nejlépe, tj. zapáleného obhájce, který vzbuzuje ambivalentní pocity – za jeho vychcanost byste mu nakopali, ale svým způsobem mu fandíte. Chytrý scénář obsahuje tolik dějových zvratů, že by vystačily na tři jiné filmy a já uznale pokyvuji hlavou a vřele doporučuji. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Mick (Matthew McConaughey) má na svém Lincolnu značku z 8 písmen - NTGUILTY (not guilty = nevinný), ačkoliv je v Kalifornii povoleno maximum 7 písmen. (LJLeon)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama