Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (885)

H34D 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey ve své nejlepší roli ztvárňuje sebevědomého, bystrého a rázného právníka, jenž dominuje filmu a směle určuje jeho tempo i atmosféru. Zprvu se zdá, že jeho charismatický, avšak nekompromisní charakter půjde i přes mrtvoly, ale nakonec se v souladu s hollywoodskými konvencemi ukáže, že srdce má také na správném místě. Příběh díky tomu nabourává standardy a předpoklady svého žánu méně, než by mohl, což je škoda... Samozřejmě, stále se jedná o intenzivní, prožitý a realistický thriller, který svou chytrostí, břitkými dialogy a chytlavými soudními scénami zprostředkuje kvalitní filmový zážitek a prvotřídní zábavu! 8/10 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná, ale lehce překombinovaná právní krimi o obhájci, který zastupuje potenciálního mladého násilníka. Na svém luxusním Lincolnu má právník unikátní SPZ-ku: NTGUILTY (Nevinen). Děj žene rychle kupředu a za chvíli zjistíme, že v tomhle filmu jsou podrazáci snad úplně všichni (kupodivu s výjimkou právníkovy bývalé manželky). Přes dobrý výkon Matthewa McConaugheyho to podruhé to ale už nemusím. Abych si při odkazování taky trochu zaveršoval - Lincoln Lawyer Movie Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xU4ReVEemN0 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $58,009,200Tržby Celosvetovo $87,145,086Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,092,389Tržby za predaj DVD v USA $14,440,067║ Matthew McConaughey sa dobre obul do ponúknutej šance a svoju úlohu advokáta výborne zvládol, celé to je svižné, pútavé, bez slabších chvíľok. /80%/ ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Vyvážené po všetkých stránkach. McConaughley je presvedčivý, príbeh má čo ponúknuť a v istom smere sa všetko odohráva v tradičných princípoch dobrého krimi. Príbeh fičí tak, že nepotrebuje dramatický zvrat či iné ohromujúce prvky, aby zaujal. Má výborného právnika, pútavú súdnu sieň, zaujímavý prípad a hlavne IQ. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Právničina už dlho nebola na premietacích plátnach tak fayn ako tu a teraz. K tajomnému thrilleru sa to ani pri najmenšom nepribližuje, ale ako krimi-drama ktorá vsádza na chytrosť a "coolness" zároveň to naplno uraduje. Okrem výborne napísaných vedľajších úloh v podaní "faces of 90's" stojí za spomenutie aj nezvyklé pojatie rolí od McConaugheyho a Phillippeho. Matthew to konečne prestal hrať len na opálenú pokožku, vybielené zuby, širokánsky úsmev a k samoľúbemu machrovaniu pridal kus toho rozumného tvárenia sa so sklonmi k rafinovanosti, egoizmu ale aj dobrotivosti. Trefa do čierneho. Ryan zas nechal zabudnúť na štatút časopisového modela, ktorý to na korisť probuje cez našpúlené pery, značkové oblečenie, oblbujúce rečičky a radšej to dal na labilnú, dobre kamuflovanú zrádnu špinu. Veru, sedí mu to viac. Pozoruhodná je teda nezvyčajná profilácia postáv a takisto jej dopad na samotný dej, ktorý očakávane priznáva hru v rámci žánrových mantinelov, lenže hrá umne i útočne a preto ho nemožno nazývať malicherným. Ak sa vyžívate v súdnych naťahovaniciach a máte radi rôzne variácie pokrivených charakterov nechajte si pristaviť tohto nepriehliadnuteľného Lincolna, túto jazdu určite neoľutujete. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Píseň v TV spotu na tento film, která navazuje na úvodní kytarovou melodii, je skladba „The Catalyst“ od americké kapely Linkin Park z alba „A Thousand Suns“ (2010). Skupina Linkin Park nese název po amerických parcích s názvy Lincoln Park. (navabaca)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 58 milionů dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 86,8 mil. (NIRO)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama