Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (885)

castor 

všechny recenze uživatele

Dobré. Dokonce víc než dobré. Po letech se jen potvrdilo, že Brad Furman má kriminální snímky rád. Inteligentní scénář, kterého neruší ani s postupem času logické lapsy, které by na první pohled mohly shazovat předešlé dění. Herecky v pohodě, McConaughey by se měl i napříště držet kvalitních partů – sunny boye může hrát kdokoliv!! Škoda jen totálního nevyužití mé oblíbenkyně Marisy Tomei. Navíc bych odstřelil jejího kadeřníka!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

McConaughey byl pro mě vždy hercem, kterému vždy chyběla k většímu úspěchu jedna nezapomenutelná role. Myslím že teď už má splněno, protože ta vytoužená chvíle právě nastala. Podobně se to stalo Rennerovi v Hurt Lockeru. Od té doby se samozřejmě Renner objevuje, kde to jen jde. Předpokládám, že pokud nejsou producenti padlí na hlavu tak nášemu Mattymu začnou přistávat na stole dost zajímavé nabídky. Lincoln Lawyer trošku připomíná křížence Hopkinsonova Fracture a Street Kings. Z prvního si chce půjčit chytrost a z druhého zase prostředí horkého Los Angeles. Noční L.A. se mě vždy líbilo, pro svou nezapomenutelnou atmosféru. Konec mě přišel trošku natahovaný, ale odpouštím. 90% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nerozumím vám, Hallere. Na čí jste vlastně straně?“ Vždy na té své…Mick Haller je protřelý, vychcaný právník, který v tom umí chodit, a jde mu hlavně o peníze. A rozhodně to není žádný svatoušek, přičemž alkohol za volantem je v jeho případě to nejmenší. Jenže pak se nechá uvrtat do případu, ve kterém se ze suverénního žraloka stane ustrašená rybka a uzlíček nervů v jednom…Hned od úvodu mě bavila atmosféra a hlavní hrdina (s trefnou SPZtkou „NGUILTY“), kterému navzdory charakterovým vadám nelze nefandit (McConaughey se vyřádil). Líbilo se mi, jak pak náhle znejistěl a takřka pořád se pohyboval na tenkém ledě, kdy musel plnit roli obhájce, ale přitom doufat, že mu obžaloba půjde nevědomky na ruku. Jistě, hlavní hrdina je někdy až moc přechytralý, a směrem ke konci si film vypomůže i slabší scenáristickou berličkou se střelcem (podobně jako v případě „ztracené“ zbraně, která by jistě nesla jisté, problémové DNA), ale jinak velká spokojenost, za mě solidní 4*. „Určitě jste v pořádku?!“ - „Stálí zákazníci, Earle. Příště je vosolíme.“ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Proč by se nějaký film chtěl tvářit ještě jednodušeji a plošeji, než jaký ve skutečnosti je? Nevim, ale Obhájce to teda dělá fest. Tolik více či méně (či vůbec) překvapivých zvratů (co si budem nalhávat, ta střílecí pointa byla jasná už pár chvil potom, co se "to" stalo) je podáno tak nevýrazně a "rovně", že divákovi ani necukne koutek. Jinak je to pohodová podívaná (i když s otravnou kamerou) za 3,5*, na kterou se dá i zalézt do kina, když nevíte coby. Za ty prachy to ale asi nakonec těsně nestojí, v obýváku se to možná usadí líp. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a čiré potěšení z inteligentního filmu a řekl bych, že od doby skvostného Coppolova ´Vyvolávače deště´ se urodilo jenom málo podobně kvalitních právnických dramat, jako je toto. Matthew McConaughey konečně odhodil okoukanou slupku sunny boye na surfovém prkně a po letech (od role v Schumacherově ´Času zabíjet´) si zopakoval to, co mu jde nejlépe, tj. zapáleného obhájce, který vzbuzuje ambivalentní pocity – za jeho vychcanost byste mu nakopali, ale svým způsobem mu fandíte. Chytrý scénář obsahuje tolik dějových zvratů, že by vystačily na tři jiné filmy a já uznale pokyvuji hlavou a vřele doporučuji. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Všechny scény byly natočeny za 37 dní v Los Angeles County. (Krouťák)
  • Mick (Matthew McConaughey) má na svém Lincolnu značku z 8 písmen - NTGUILTY (not guilty = nevinný), ačkoliv je v Kalifornii povoleno maximum 7 písmen. (LJLeon)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama