Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (885)

RHK 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná, ale lehce překombinovaná právní krimi o obhájci, který zastupuje potenciálního mladého násilníka. Na svém luxusním Lincolnu má právník unikátní SPZ-ku: NTGUILTY (Nevinen). Děj žene rychle kupředu a za chvíli zjistíme, že v tomhle filmu jsou podrazáci snad úplně všichni (kupodivu s výjimkou právníkovy bývalé manželky). Přes dobrý výkon Matthewa McConaugheyho to podruhé to ale už nemusím. Abych si při odkazování taky trochu zaveršoval - Lincoln Lawyer Movie Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=xU4ReVEemN0 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Filmy z prostředí právnického a z prostředí soudní síně, miluju. A kolem tohoto jsem pořád nějak "chodil", ale nic mě k němu nelákalo (možná to bylo tím, že Matthewa mám zaškatulkovaného jako toho týpka, kterému ke hraní stačí, když svleče tričko). Ale pak jsem si přečetl komentář Hal_Moorea a řekl jsem si, že tomuto filmu dám šanci. A vyplatilo se. Vždycky, když jsem přemýšlel, kterým směrem se teď bude film ubírat, vždy to bylo jinudy. Navíc, kde by průměrný (nebo méně vydařený, abych byl politicky korektní ;-)) film skončil, The Lincoln Lawyer pokračoval ještě dvacet minut, aby mi ještě pár zvratů připravil. A teď přijde ta nejlepší část - ty zvraty jsou funkční, logické (alespoň jsem si nevšiml nějakých nelogických věcí) a hlavně opravdu nečekané. Matthewa jsem snad poprvé viděl opravdu hrát (a upřímně, nebyl vůbec marný a hlavně většinu času strávil v saku!), Ryan taky podal svůj part přesvědčivě. Jediné, co zamrzí, je nevyužití potenciálu Marisy Tomei, ale o té už vím, že umí hrát (Wrestler). Zkrátka a dobře, nečekal jsem nic, dostal jsem inteligentní a svižný film, který má o čem vyprávět. Rozhodně jsem ho neviděl naposled. 100 %. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Obohratý scenár oživuje zobrazenie reálnej práce advokáta. Založenej na kamarátšaftoch so všetkými úrovňami vyšetrovaco - súdnej mašinérie a informátoroch z podsvetia i médií. Zákulisnými kšeftami a podvodmi medzi jednotlivými figúrkami z rozličných úrovní procesu dosahuje obhajca pre klientov najlepší možný verdikt. Pochybný prístup si necháva štedro preplatiť. Vďaka tomuto štýlu obhajoby sa pán Právnik rozváža a pochybné preplatené kšefty dohaduje v rozložitom autiaku. Zrazu hup! Príde nejaký obvinený zmrd a v advokátovi sa zrodí akási morálka. Nedlho po bankomate v jeho očiach, roztočiacim naplno prepočítavačku peňazí po predložení zmrdovej ponuky za jeho úspešnú obhajobu. Presvedčivé v motivácii - advokácia je založená na ješitnosti ("Musím vyhrať za KAŽDÚ cenu"), menej v prepálenej pointe. No ale aký by to bol krimi thriller, keby nekončil tak "žánrovo typicky"? Na záver mínusové body. 1. Za záver bez prekvapenia. 2. Za vyvolanie sympatií k advokátskemu stavu prostredníctvom charizmatického hajzla, ktorý si uvedomí morálne hodnoty. 3. Za skrytú reklamu na políciu v podobe chvály na dôsledné a aj po rokoch dôsledne evidované pokutovanie vodičov za akýkoľvek priestupok. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si nechám líbit! Pravnických dramat (těch kvalitních obzvlášť) je v posledních letech ještě míň než dobrých českých filmů, takže jsem rád, že se konečně nějaký hodně kvalitní objevil. Celý film je chytrý, napínavý a sympaticky nepředvídatelný a díky svěže napsaným dialogům to i hodně rychle uteče. Matthew McConaughey si navíc po dlouhé době zase oblékl něco na sebe, vypadnul z romantických komedií a předvadí v roli vychcaného, ale přesto sympatického advokáta vynikající výkon. I zbytek hereckého obsazení je vynikající, hlavně Hallerův protivník s tváří Ryana Phillippeho. Výborný kousek, pro příznivce filmů z právnického prostředí povinnost. 90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $58,009,200Tržby Celosvetovo $87,145,086Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,092,389Tržby za predaj DVD v USA $14,440,067║ Matthew McConaughey sa dobre obul do ponúknutej šance a svoju úlohu advokáta výborne zvládol, celé to je svižné, pútavé, bez slabších chvíľok. /80%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 58 milionů dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 86,8 mil. (NIRO)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama