Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Asociální šmírák vstupující bez pozvání do života druhých. Rozvleklost zápasící s přednostmi minimalismu, motivy šumící do ztracena (pistole) a solidní herecké výkony (podivín Trojan i zajímavá příčina jeho chvilkového roztání Kristína Turjanová). Psychologizace i vývoj postav nikterak přesvědčivý, ale jako panelákové drama s autorským vkladem si to pozornost zaslouží. Apropo, letový dispečer s podobnými sklony by při odletu partnerky klidně mohl záměrně vynechat první tři slova při pokynu: „Počkejte, až bude dráha volná..“ ()

Tommy.D 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný minimalistický film, ikdyž se místy trochu táhne. Ne, že by to asi nebylo možné, ale nějak se mi nechtělo věřit kombinaci letový dispečer psychopat, přece jen na takových místech není zaměstnán kdekdo. Každopádně si občas večer při pohledu na okna přes ulici tento film vybavím a raději ten závěs zatáhnu. ()

Reklama

ivet.ka 

všechny recenze uživatele

Film se strašně spoléhá na Ivana Trojana, na kterého je toho prostě moc. Nemůže být ve filmu jedinou fungující postavou. Psychologický film - to mi připadá trochu jako výsměch, protože žádnou propracovanou psychologii postav jsem nezaznamenala. Viditelný svět má rozhodně skvělý nápad, ale absolutně se nepodařilo dotáhnout ho do konce, takže spíše sledujeme, jak snímek zabředává do čím dál větší absurdity. A to je opravdu škoda... Přečtěte si celou recenzi. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Sugestivně podaná studie podivínského sebestředného psychopata, jehož mrazivě bravurně ztvárnil Ivan Trojan. Jen jsem příliš nechápal ty ženy, které takovému odpudivému týpku podléhaly, ale život koneckonců bývá často nepochopitelný. Různých vykonstruovaně působících momentů bylo ve filmu víc, celkově ale jde o zajímavý počin, i když na náladě asi nikomu zrovna nepřidá. Přesto je určitě přínosnější shlédnout takovýto psychothriller než všelijaké povrchní taškařice, kterými je zaplevelený současný český film. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že na tento film jsem původně ani nešel, ale chtěla tomu shoda náhod, že jsem ho shlédl. Ze začátku jsem se bál těžké nudy, film mi připomínal místy "Žraloka v hlavě", kterého jsem přímo protrpěl. Dlouhé záběry bez jediného slova, hvězda filmu Ivan Trojan měl ve scénáři snad dvě věty... Čili v první polovině dá se říci psychologický film, který ale nejde do hloubi postav, a to ani té hlavní. Posléze se film rozjíždí do celkem slušného thrilleru a moje zaujetí stoupalo. Bohužel opadlo na konci, protože závěr mě rozhodně neuspokojil. A nejvíc mně vadí, že nevím, na co má slepec dalekohled :D PS: ve svém hodnocení odpouštím několik nelogičností a chyb v příběhu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ivan Trojan (Oliver) prijal ponuku účinkovať vo filme hlavne preto, lebo ho zaujal scenár, ktorý prirovnal k shakespearovskej či antickej dráme a lákala ho tá nesympatickosť hlavnej postavy. V Česku to divákov trochu zaskočilo, ale to je podľa neho dobre. Bola preňho zatiaľ najťažšia rola a bral ju ako výzvu a ohodnotil slovami: "Mal som pocit, akoby si niekto navliekol moju kožu a robil niečo, čo nie som ja. Som, samozrejme, herec, ale bol to asi najväčší otras medzi mnou a postavou. Fakt, že to je najnegatívnejší „podivín“, akého som kedy hral, bol aj jeden z dôvodov, prečo som tú úlohu prijal. No vo chvíli, keď som sa na to pozeral, bol som otrasený." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama