Reklama

Reklama

Nesmrtelní

(seriál)
  • Slovensko Nesmrteľní
Slovensko, 2010, 12 h 29 min (Minutáž: 63–85 min)

Předloha:

Jane Austen (kniha), Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha) (více)

Hrají:

Jiří Langmajer, Elena Podzámska, Lívia Bielovič, Juraj Loj, Martin Horňák, Ivan Krúpa, Rasťo Piško, Martin Vrána, Lucia Spanělova, Marko Krosbak (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Filmový projekt Nesmrtelní je cyklem deseti snímků ze současnosti, které rozehrávají dramatické příběhy inspirované literárními klasiky. Okamžiky plné lásky, nenávisti, žárlivosti i dalších lidských citů získávají v podání plejády vynikajících herců nový rozměr, a přesto znovu dokazují to, že i dnes zůstávají ve společnosti hodnoty s nadčasovou platností. Novodobý donchuán v podání Maroše Kramára, schizofrenický lékař Miroslav Noga, cynický podnikatel Milan Kňažko nebo vášnivý gambler Jiří Langmajer. I to jsou hrdinové Nesmrtelných… (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

unagi 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dobrému nápadu na scenár, rekonštrukcia starej literatúry, musím povedať, že zase zlyhal náš herecký výkon. Nemáme tu poriadních hercov a ak sa aj náhodou nejaký pritrafí tak dokáže niečo ukázať len za pomoci dobrého režiséra., Všetko zo všetkým súvisí a v Nesmrtelních niečo "nesúvisí". Videl som len jednú časť s tých 70-tich a myslím, že hodnotenie sa nezmení....ale môžem sa nechať prekvapiť a milerád hodnotenie zmením! ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelnost zase a jinak? Ne, nesmrtelnost zase a projedeme vše co k ní váže? Taky ne. Proč tedy sledovat tenhle seriál? Tyhle pokusy, klasiku, která vycházela ze své doby, tak trensplantovat na dobu zdejší, tak už proběhly jak v USA tak ve Francii mockrát, ale výsledek byl vždy trapný a ubohý. Ale mladý divák to nezná, neví, takže vydrží to sledovat. Některý. ()

Reklama

Polda99 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze Dlouhá cesta domů a za tu dávám 4 hvězdičky. Jediné, co to trochu ničí dojem z tohodle filmu je forma televizního zpracování a styl vyprávění, který mi moc nevyhovoval. Jinak velmi zajímavej příběh, překvapivě dost koukatelný, celkem i zábavný....Ústřední dvojice sousedů Lukáš Latinák a Juraj Kemka byly jako vožralové naprosto perfektní.... ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Zatím velmi vyrovnané díly, uvidíme, co řeknou ty ostatní. Celkově snad nemám ani výhrad. Líbí se mi, jak je to natočené, líbí se mi výběr hudby, atmosféra... Herci jsou bezchybní a já jsem nadšená ze silných příběhů takhle zpracovaných. Dokonce už i slza ukápla, a to už je v mém případě co říct. A přitom v tom není nic sladkobolného či patetického, jsou to zkrátka jen docela civilní příběhy. Ačkoli na motivy slavných předloh, ale může se to stát i vám. Zatím jednotlivě hodnotím NÁRAMOK*****, KVETY A LUCIA***** , FEJS*****, LUBI NELUBI**, EMA B.***... PS: Nechávám své původní hodnocení po třech dílech, ale začínám být zklamaná. Lubí nelubí a Ema B. tedy nic moc. To už sladkobolné a patetické je. A jde to čím dál tím níž. Škoda! DLHA CESTA DOMOV** a zase hore KONTROLA****, ktorá ma pobavila. (Prepáčte moji slovenčinu no je to naozaj veľmi chytľavé.) PROJEKT ALFA*** po vizuálnej stránke celkom zaujímavé. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Náramek (5) - Úplnou náhodou jsem se dostal ke sledování této části slovenské série a musím přiznat, že mne velmi mile překvapila. Takový dobrý vizuál jsem nečekal. Když přičtu skvělého Langmajera a zajímavě do současnosti zasazený příběh, tak jsem ochoten i přimhouřit oči nad nedorazy ve scénáři. Hon na legendu (1) - Bohužel hned druhé setkáni se sérií by nejlépe charakterizovalo úsloví - od pangejtu k pangejtu. Bohužel. Pokud mají hlavní hrdinové působit jako slavný herec a jeho agent, tak musím konstatovat, že na mě působí jako všechno možné, jen ne tak, jak by asi měli. Nejvíce asi jako blbec a blbeček. Začalo to už komorním pojetím divadelního představení (které rozhodně neevokuje pocit - "tak todle je pan herec, velká hvězda"). A dále v těchto kolejích pokračovalo .... Nevím, jestli to jako má být parodie, nebo zobrazení reality. Květy a Lucie (2) - Předvídatelný, plochý a tuctový příběh. Vizuální stránka věci taky nic extra. Divný střih a používání filtrů. Herecké výkony - šeď. Mám problém soucítit s někým, kdo má trochu divný žebříček priorit a volí svůj život před jednou částí svého těla. Scény, které mají být dojemné, pak mohou jen těžko fungovat. Fejs (2.5) - Vizuál místama pěkný. Příběh jako nápad dobrý, realizace už tak ne. Postrádám nějakou větší hloubku. Prostě televizni jednohubka, která se snaží o nové věci. Ale člověk na to koukne a za hodinu na to zapomene. Někteří herci mi do svých rolí nepasovali. To ale není případ Fejse, hlavního hrdiny. Ten byl dobrý. Miluje nemiluje (2) - Prkenné herecké výkony českých herců - paní s bradavicí a pana rádoby vtipného - totálně pohřbili tento díl hned na začátku. Jinak průměrná červená knihovna. Nic moc navíc. Super oživení - sympatická starší paní s východoslovenským přízvukem. Ema B. (3) - Tak takovou ženskou bych pod střechou mít teda nechtěl :) Povedená střihová pasáž nákupní horečky. Celkově solidní příběh vč. zpracování. Dlouhá cesta domů (3) - Prostřední nosná část příběhu je celkem vtipná. Výtku bych měl k závěru - vše bylo najednou až příliš v pořádku, růžové a happy. Některé pasáže (kladení fotek při úvodu) byly jak vytržené z průměrného sitcomu. Taky mi tento díl vůbec nezapadá do celé série. Ale zase na odreagování dobré. Kontrola (odpad) - Přiznám se, že jsem vydržel asi 15-20 minut. Pokus o komedii. Bohužel trapný. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Niektoré scény sa nakrúcali v podzemných garážach nákupného centra Eurovea či v bratislavskom diskotékovom klube Dopler. (ludovit14)
  • V Eme B., keď pani Bóryová nakupuje v obchodnom centre, si môžete v niektorých záberoch všimnúť plagát filmu Legenda o lietajúcom Cypriánovi. Hlavnú úlohu v ňom stvárnil Marko Igonda, ktorý si zahral aj v tejto epizóde. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama