Reklama

Reklama

Komisař Mejzlík (V. Voska) si zašel jednou do zahradní restaurace a sedl si ke stolu k mladé milenecké dvojici (F. Němec a H. Davidová). Když dívce upadla stvrzenka z obchodu na zem, začal vyprávět svůj příběh. Jednou našla policie za Prahou v polích mrtvou dívku. Byla už dva měsíce po smrti, zjevně zavražděná. Nebylo možné zjistit ani její totožnost. Pachatel ji okradl, v kabelce se našel jen lístek na tramvaj a stvrzenka z obchodu o zaplacení 55 korun. A díky těmto dvěma indiciím a bystré dedukci komisaře i trpělivé pochůzce a vyptávání detektiva Součka (O. Šimánek) policie nejen zjistila dívčino jméno, ale našla i jejího vraha… (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Inteligentní odlehčená detektivka se zajímavou vyšetřovatelskou dvojkou a metodikou vyšetřování... od účtenky až k vrahovi, ale jak..?!! :-)) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Umění dedukce. Karel Čapek dokázal neomylně objevit jemné předivo lidských osudů, které splétá život – věřil, že právě v těch obyčejných a prostých lidech je vždycky nějaká jiskra a vždycky něco hezkého, co stojí za zaznamenání. Dvojnásob to platí i v případě tohoto volného cyklu televizních případů komisaře Mejzlíka, v nichž nechybí humor ani dostatek napětí, a také celý trs skvělých hereckých výkonů – počínaje Václavem Voskou a Ottou Šimánkem až k Františku Němcovi a mladinké Ivě Janžurové, kteří teprve stáli na prahu své umělecké dráhy. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh jako vystřižený z Hříšných lidí města pražského, jen vznikl o tři roky dříve, je poměrně nudně natočený a ani ten Václav Voska mě tentokrát nijak zvlášť nezaujal. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tahle drobná televizní krimi podle povídky Karla Čapka svou atmosférou trochu připomíná seriál Hříšní lidé města pražského. A soudní rada Mejzlík jakoby svým bručounstvím z oka vypadl policejnímu radovi Vacátkovi. Jeho dedukce jsou vskutku prvotřídní. Co všechno dokáže vyvodit z jednoho obyčejného kuponu z obchodu na 55 Kč, je vskutku obdivuhodné. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Povídka je skvělá, jedna z moc pěkných čapkovských. Zpracování je ale takové mechanické, ucourané a bez nápadu, i můj milovaný pan Voska tak podivně koulí očima a přehrává, pan Tau je ale solidní, pidi vstup Ivy Janžurové vnáší trochu života. Škoda, takhle je to taková školní čítanka v TV podobě. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama