Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (395)

Lady Jane odpad!

všechny recenze uživatele

Popravdě, ani nevím,kde začít. Jestli zkritizovat katastrofální scénář nebo neherecké výkony. Celý film mě od začátku nudil a snad třikrát jsem přemýšlela nad tím,jestli ho mám shlédnou až do konce. Nakonec se mi to i přes nesympatického Lautera podařilo a troufám si říci, že i můj herecký výkon v podnapilém stavu by trumfl ten jeho a dokonce by se na mě možná i lépe dívalo. Dále nechápu, jak se v takovém filmu mohla zahazovat chudák Sigourney,? Chápu, že se hypotéka musí z něčeho zaplatit, ale co je moc, to je moc. Proště hrůza.... ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Abduction je lepší spolužiak Jumpera, ktorý vyskočil zo školskej lavice, aby tiež predviedol svoje prednosti a s plným nasadením v každej akcii ukázal svoje vyšportované telo. Taylor Lautner a Lily Collins patria k teenegerským hercom, na ktorých vidno nedostatočnú hereckú vybrúsenosť, ale obsadenie Marie Bello či Sigourney Weaver mi bolo ozaj sympatické, len škoda, že ich čas účinkovania uplynul tak rýchlo. Film sprevádzali kolísavé momenty, ako keď sa hojdáte na detskej hojdačke pre dvoch a raz ste hore a raz dole. 50% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Akčňák pre Twajlajt generáciu. Priamočiary, nekomplikovaný. A keďže je hlavnou skupinou divákov, právo tento druh obyvateľstva ( prepáčte za výraz ), bolo obsadiť Taylora Lautnera tou správnou voľbou. Pózuje ( nehrá ) o stošesť, sem tam zmláti dlhoročných profesionálov v štýle pána Bournea a stihne zbaliť načačkanú sexy kočku, ktorej ten dočasný život na úteku asi ani veľmi nevadí. Takže milé násťročné školoupovinné diváčky, tu nieje čo riešiť. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Fuj, jsem rád, že jsem tu hodinu a tři čtvrtě vydržel bez zažívacích potíží, protože tohle je v rámci žánru snímek asi s nejmenší snahou o jakoukoliv inovaci a ukázání něčeho inovativního, co jsem tisíckrát neviděli. Tragický výkon Lautnera opravdu nepomáhá, koukat se dá aspoň na Lily a Sigourney je v tomhle opravdu naprostá škoda. Plus za vyloženě odporné počítačové triky při jízdě vlakem fakt nemůžu dát nic lepšího než tohle a to se to blíží spíš k odpadu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná a napínavá záležitost. A jen proto, že tam hraje Taylor Lautner, nebudu snižovat hodnocení. Je pravda, že byste našli tucet dalších herců jeho generace, kteří mají přirozenější herecký projev, ale tady to nepůsobí nijak zvlášť rušivě. Lily Collins je pohledným doplňkem hlavního hrdiny a to vlastně stačí. Akcí se nešetří a všichni zúčastnění působí tak, že prošli alespoň základním kurzem rozdávaní pěstních úderů. Před projekcí bych to nečekal, ale opět musím zopakovat, že Abduction je zábavnou jednohubkou s parádním hereckým obsazením. Tečka. 70% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Když Nathan (Taylor Lautner) volá záchrannou službu 911, nadiktuje svou adresu jako 2009 Clearwater Drive. To je odkaz na film Twilight sága: Nový měsíc (2009), ve kterém Lautner hrál. Ten měl totiž premiéru v roce 2009 a objevují se v něm tři postavy s příjmením Clearwater, a to Harry, Seth a Leah. (hansel97)
  • Když Nathan (Taylor Lautner) volá na linku 911, řekne, že je ve Vassar Brothers Hospital. Ta skutečně existuje, ovšem v městě Poughkeepsie, ne v Pittsburghu. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy Nathan (Taylor Lautner) sedí s Frankem Burtonem (Alfred Molina) v bistru, je možné si všimnout, že se během střihů mění hladila nápojů v jejich sklenicích. (Aknah)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama