Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Recenze (395)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Ten Lautnerův fotr musí být nějaký vysoce postavený hollywoodský žid. Aby se totiž takový prasečí xicht s hereckým nadáním špatně vydlabané tykve dostal před kameru, kde by se po jeho boku zaponižovala dokonce i samotná Ripleyová, to už chce mít v zádech pořádného potentátu! A tak slavný homodlak z Tvajlajtu i k hlavní roli přišel! No a film je to samozřejmě výborný, takový barevný, obsahující snad vše, co Rodriguez vystříhal ze Spy kids pro nadměrnou debilitu. To ovšem bohužel nevylučuje, že se u toho opět pár třináctek řádně vyprstí a ten nehezký hoch s tolik inteligentním obličejem se v nějaké žumpě objeví znovu! ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $28,087,155Tržby Celosvetovo $90,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,652,606 //počet predaných kusov 82,672Tržby za predaj DVD v USA $7,413,449 //počet predaných kusov 479,607║ Herecky(zapadnutých hviezd) vykalkulovaná céčková suchopárnosť, ktorá prekonáva akúkoľvek podobnú žánrovú vec. Taylor Lautner z jeho úšklebkom je to najhoršie čo mohol casting obsadiť, fakt neviem kto, čo, na tomto zjave videl. Dejovo absurdita, ktoré vo svojej blbosti nie je ani zábavná, absurdita ktorá chcela ísť v šlapajách Jasona Bourna, fakt sila, mnohonásobne horšie než som čakal. /0%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Neviem čo zas máte všetci za problém, podla mňa to bolo svižné a akčné. Rovno povedzte že kde hrá Taylor Lautner je pre vás film dávno stratený. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Být mi kolem patnácti, je Abduction filmem roku. Lily Collins to sluší jako nikdy, Michael Nyqvist záporácky snad i dýchá a když se divák trochu snaží, šlape to i Taylorovi. Minimálně při rvačkách a vypjatých chvílích ho beru na milost, ale bohužel v momentě, kdy se má bezstarostně bavit nebo romanticky hledět na svůj idol, můžu jen útrpně klopit zrak, protože to nejde a ani nepůjde. Když ale Singleton nechává beze všeho střílet agenty CIA a do vedlejších rolí obsadí nestárnoucí Sigourney nebo typově dokonalého Isaacse, nechce se mi ani moc jmenovat nemalé logické přešlapy a jen si tenhle teenagerovský adrenalin užít. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to tak strašné, jak jsem doufal, ani to mile nepřekvapuje. Je to jen nehorázná nuda s tupým Lautnerem v čele, kterému se není potřeba vysmívat za Stmívání - to, co předvádí tady, bohatě stačí. Dostanu těch 100 minut života zpátky? Nevím... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zoufalá snaha o adrenalinové akční řemeslo, které by se hrozně rádo stalo žánrovou klasikou, ale filmařina v něm selhává na té nejelementárnější a nejzákladnější úrovni, jak je to jenom možné. Odstavit od fochu všechny, Lautnera, kameramana, střihače, osvětlovače, scenáristu a konečně už i Singletona. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rebecce Black koupili rodiče videoklip, Lautnerovi rovnou akční celovečerák, který působí úplně stejně vygenerovaně. Nezaujme ani šablonovitý scénář, ani trocha nezajímavé akce a sledování co chvíli brečícího Lautnera, marně se snažícího hrát, přímo bolí. Jak se do filmu nechali uvrtat Isaacs, Molina nebo zestárlá Weaver, to je mi záhadou. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Od snímku, který se jmenuje Bez dechu, bych čekal krom primitivního příběhu minimálně „dech beroucí akci“. První očekávání se vyplnilo do písmene, ba možná bylo překonáno. Pokud bychom sled scén v traileru seřadili chronologicky tak, aby odpovídal snímku, bez přílišného přehánění bychom získali jeho plnocennou, ale zkrácenou variantu. Absence pořádného děje však pro podobný typ snímku nemusí být zkázonosná. Problém tkví v tom, co jsem již načrtl v úvodu. Singletonovi se navzdory jeho zkušenostem nepovedlo natočit pořádnou akční scénu. Nestojí za tím selhání herců, třeba takový Lautner v přímé rvačce vypadá přirozeně a uvěřitelně, jakožto předvídatelnost a schematičnost. Singleton se ukazuje jako režisér, jehož slabiny vyplouvají navrch tím spíš, čím je daná scéna komornější. Krom silné zápletky a akční scény chybí snímku i pořádná postava. Klaďasové jsou příliš nudní, navíc to mezi nimi nijak nejiskří a jejich herecké vyjadřování emocí je spíše úsměvné, než dojemné a záporáci vypadají spíše jako karikatura na záporáky. K smíchu je i Alfred Mollina, jenž se alespoň snaží tvářit, že jeho postava má zajímavou a spletitou motivaci, nicméně scénář mu přílišnou oporu nenabízí. Celé to působí, jako když hodíte neplavce do bazénu. Sledovat 100 minut jak se v tom zkušení plácají a mladí mají radost, že se konečně mohou ukázat, může být pro jedny zábavné a pro druhé ubíjející. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdy se vám poštěstí vidět film, v němž se Nyqvist tváří, jako by přemýšlel, kde nechal cestovní pas a unaveně působící Ripleyová těká očima po facehuggerovi, aby se na ni přisál a ukončil to trápení? Neříkám, že by mohl Singleton dostávat do limbu indické kobry, ale jeho akční jízda pro diváky MTV a čtenářky Brava postrádá zábavnost, atraktivitu i napětí. Ono taky postavit snímek na vepřovce Lautnerovi, který půlku filmu probulí a druhou má výraz chovance z ústavu pro slabomyslné, kterému zrovna vyspravili chrup, zavání pokusem o profesní sebevraždu. Ale abyste si nemysleli, že jsem vůči němu zaujatý - třeba v Twilightu, když na sebe navlékne ten vlčí kostým, vrčí a běhá po lesích kolem městečka Forks, není zas až tak špatný.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Shawn Christensen | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Doug Davison, Ellen Goldsmith-Vein, Lee Stollman, Roy Lee, Dan Lautner, Patrick Crowley | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Vertigo Entertainment, Quick Six Entertainment | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 21,689,000 $ || ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Upřímně ani nevím, kde mám začít. Jestli blbým scénářem, nebo příšerně předimenzovaným zvukem (scény s jedoucím autíčkem jsou lahůdka), nebo naprosto nulovým hereckým potenciálem hlavní teenagerské dvojice, nebo přehráváním jindy velmi přirozeného Michaela Nyqvista, který měl zjevně pocit, že je obsazen do parodie. Nebo režisérem snažícím se postavit film na tom, že má Taylor hezké svalstvo a umí skákat před překážky, nebo milostnou scénou působící asi stejně přirozeně jako internetové porno, nebo onou rozkošnou myšlenkou většiny amerických filmů, podle které všichni záporáci musí pocházet z východní Evropy. Ne, radši nebudu začínat nikde. Těch 5% na Rotten Tomatoes je zcela zasloužených a sama ani nevím, proč tomu vůbec tu jednu hvězdu dávám. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bylo tam pár chvilek (fakt), kdy to nepůsobilo tak praštěně, ale jakmile se na scénu vrátil prchající pár, vrátil se i fakt, totiž že nelze brát vážně film, kde před rusákama a cia agentama úspěšně prchá teenager, jehož schopností je vzbuzovat v lidech nevolnost už jenom svým výrazem. A že je čas od času propleskne a třeba vyhodí z okýnka vlaku. To pak nejsou cia agenti, ale nějaký zoufalý sušinky. A nadsázku jsem nezaznamenala, opravdu to mysleli vážně! Doteď jsem taky nevěřila, že sledovat Lautnera na plátně může způsobovat fyzickou bolest. Ten kluk je vyloženě chudák. Takhle se neuchytí ani v teleshoppingu. Leda tak v kurzu bleskovýho svlíkání trika v krizových situacích. Bylo mi líto Moliny, Sigourney, Nyqvista a Jasona, asi je někdo vydírá. Ale je pravda, že nic lepšího jsem před sledováním stejně nečekala. Celkem dobrá guilty pleasure, doporučuju ozkoušet. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych slyšet vyhýbavé odpovědi Jasona Isaacsa, Sigourney Weaver nebo třeba Alfreda Moliny na jízlivé dotazy novinářů při premiérovém večeru. „Těšil jsem se,“ protože přesně takové odpočinkové žánrovky v poslední době vyhledávám. Dostalo se mi ale prazvláštního paskvilu, jehož herci otráví hned na začátku jízdou na kapotě auta (wtf?) nebo při úvodní dementparty u bazénu a tvůrci vzápětí u souboje otec versus syn. Pak následuje už jen zářivý chrup vlkodlaka ze Stmívání, rádoby velké zauzlení, u kterého není vhodné se příliš zamýšlet, trocha té dosti dietní akce a opět vybělené zoubky idolu náctiletých. Mezitím vším scény, situace a hlavně gesta, která na sebe vůbec nenavazují a zejména scénář, u kterého musí všichni soudní skřípat zuby. Divák pak už jen vybírá, která scéna je výživnější. Jestli ta, kdy hlavní hrdina hltá s kočkou s nepěkně hustým obočím hamburgery koupené federálem a před okny fastfoodu čekají další agenti na kulku, nebo všechny ty s gangstery, kteří dělají všechno proto, aby to uprchlíkům co nejvíc usnadnili nebo snad opět hladová scéna, ve které se mladá dvojice ojíždí ve vlaku a najednou si vzpomene, že má prostě hlad. Možná úplně nejlepší je pak telefonát se skutečným otcem a neuvěřitelnou hláškou: „Znám agenty, kteří by si s tím, čím sis za poslední den prošel, neporadili..“ Chce se mi brečet.. No, aspoň, že to docela odsýpalo.. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Akční jízda, kterou maximálně kazí hlavní hrdina, není moc sympatický a v jistých scénách působí neohrabaně. Nic proti němu, ale do filmu obsadit někoho jiného by neuškodilo, ale už je pozdě. Napětí a příběh je určitě na slušné úrovni. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nevýrázný akčňák určený jen pro čtenářky bravíčka. Ty jediné totiž budou u tohoto slabého pokusu o nového Bournea hekat blahem. My ostatní budem jen zívat únavou. V akčních částech to sice ještě docela šlape a Singleton se co nejvíc snaží zamaskovat Lautnerovu topornost, ale jakmile se ve filmu začne mluvit či řešit příběh, tak je zle a někdy je to dokonce k smíchu. Scénář je totiž stejně blbej jako ty fotoromány v Bravu a místama mě už to fakt iritovalo. Navíc to ani moc rychle neuteče a tak si člověk celou stopáž jen zbytečně láme hlavu nad tím, kde se tady vzalo tolik kvalitních herců. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tu sa niekto chcel priživiť na Bourneovi no žalostne sklamal, i keď to mala byť len teenagerská verzia ako taká úplne postráda spád a akcia absolútne ničím nezaujme. Taylor Lautner nielenže nesiaha Matu Damonovi ani po členky, naviac vo svojej úlohe neskutočne irituje. Akože do teraz som nemal proti nemu nič, ale dúfam že ho už v žiadnom filme neuvidím. Výborné obsadenie tak isto vyšlo na vnivoč. Scenár bol skrátka rýchlokvaška, pustite si radšej ktoréhokoľvek Bourna alebo Colombianu, tá je o niekoľko tried štýlovejšia a na Zoe Saldanu sa aspoň dobre pozerá. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je na světě většího blba, než jakým je holka, která vprostřed předehry prohlásí "musíme se najíst!?" Jo. A jsou hned dva. První větší blb je ten, kterej na tohle řekne "jo, to bychom vážně měli!" a druhej větší blb napsal scénář k tomuhle filmu. Vypadalo to totiž, jako kdyby mezi jednotlivejma postavama koloval kouzelnej prsten Arabely, akorát někdo bohužel vystřihal scény, kdy s nima točej jak šlapky s kabelkou a přejou si třeba "pěkně prosím, ať mám najednou na stadionu pistoli" nebo "jednu bombu v troubě, díky!" Ještě štěstí, že to všechno zachraňovaly vybroušený dialogy, při kterejch jsem samým úžasem tleskal a provolával bravo! Šmankote, co to kecám, vždyť už jsem jak ta hladová kravka... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl horší, ale i lepší akční filmy. Abduction minimálně svým dějem nedělá ostudu a ani příběh není z nejhorších. I když mi Taylor Lautner jako herec nesedí, tak tady mi nevadil a role mu sedla... 6/10 = 60% ()

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama