Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (395)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Pri scéne, kedy Lautner so susedkou komentujú fotky na internete na základe podobnosti, som mal na jazyku "Matt Damon meets Down syndrome". Ako čiastočne chápem to rozplývanie sa nad "Patyzónom", ale toto poleno? Vážne? Celý čas som mal pocit, že si Lautner pomýlil natáčanie akčného filmu s reklamou na zubnú pastu, pretože to jeho neustále silené žrebenie je miestami na päsť. Ale bavilo ma pri sledovaní predstavovať si to najväčšie klišé, aké by k danej situácii sedelo a recitovať si nahlas, čo asi vylezie komu z huby a následne sa tešiť z mojej priam "jasnovideckej predvídavosti", keď sa daná scéna skutočne a takmer identicky odohrala. :-) 2/10 ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Upřímně ani nevím, kde mám začít. Jestli blbým scénářem, nebo příšerně předimenzovaným zvukem (scény s jedoucím autíčkem jsou lahůdka), nebo naprosto nulovým hereckým potenciálem hlavní teenagerské dvojice, nebo přehráváním jindy velmi přirozeného Michaela Nyqvista, který měl zjevně pocit, že je obsazen do parodie. Nebo režisérem snažícím se postavit film na tom, že má Taylor hezké svalstvo a umí skákat před překážky, nebo milostnou scénou působící asi stejně přirozeně jako internetové porno, nebo onou rozkošnou myšlenkou většiny amerických filmů, podle které všichni záporáci musí pocházet z východní Evropy. Ne, radši nebudu začínat nikde. Těch 5% na Rotten Tomatoes je zcela zasloužených a sama ani nevím, proč tomu vůbec tu jednu hvězdu dávám. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výborná akční oddychovka pro náctileté. Zpočátku mě trochu děsilo obsazení Lautnera, ale nakonec se docela dobře probojoval. Na Lily Collins se dobře koukalo a doufám, že se tato sympatická slečna prosadí a zahraje si v dalších filmech, protože talent má... a navíc to její atypické obočí je děsně sexy. Rovněž potěšilo obsazení Sigourney Weaver, jen škoda, že neměla více prostoru. Scénář mi přišel nedotažený - po skvělém a pomalu budovaném rozjezdu nabere film až moc velký spád a z původně mysteriozního snímku se stává jednoduchá akční řežba, jejíž vyvrcholení působilo až moc happy-endovsky. Film ale rozhodně zábavný je a pokud od toho nebudete čekat dalšího Bourna, budete spokojení. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $28,087,155Tržby Celosvetovo $90,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,652,606 //počet predaných kusov 82,672Tržby za predaj DVD v USA $7,413,449 //počet predaných kusov 479,607║ Herecky(zapadnutých hviezd) vykalkulovaná céčková suchopárnosť, ktorá prekonáva akúkoľvek podobnú žánrovú vec. Taylor Lautner z jeho úšklebkom je to najhoršie čo mohol casting obsadiť, fakt neviem kto, čo, na tomto zjave videl. Dejovo absurdita, ktoré vo svojej blbosti nie je ani zábavná, absurdita ktorá chcela ísť v šlapajách Jasona Bourna, fakt sila, mnohonásobne horšie než som čakal. /0%/ ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Množstvo uživateľov zatratilo tento film len preto že sa tam objaví Lautner, samozrejme nieje to dokonalý herec ale často záleží aj na scenári a tento nebol dobrý.Tvorcovia sa snažili navodiť tajnú špionážnu zápletku a priblížiť sa žánrovo podobným filmom, to moc nepodarilo ale ako poobedňajšia oddychovka stačí. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Ve scéně, kdy Nathan (Taylor Lautner) sedí s Frankem Burtonem (Alfred Molina) v bistru, je možné si všimnout, že se během střihů mění hladila nápojů v jejich sklenicích. (Aknah)
  • Natáčelo se v americkém státě Pennsylvanie v lokalitách Pittsburg, Brownsville a Sutersville. Honička v PNC Parku se natáčela 22. srpna 2010 během opravdového zápasu baseballu mezi The Pirates a The Mets. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama