Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na vesnici určuje nejen tvrdá práce v lese, která hrdinům zajišťuje obživu, ale ovlivňují jej také mezilidské konflikty a rozporné citové vztahy. Bezdětné manželství může totiž v tomto společenství, kde navzdory všestranné modernizaci doznívají zbytky archaického myšlení, působit jak znevýhodňující faktor. A hrdinové proto hledají náhradní způsoby, jak někomu věnovat rodičovskou lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Psychologická sondáž o bezdetnom manželstve a túžbe po dieťati. Tento podtitul je síce charakteristický, tvorcovia si však zobrali na paškál aj súdobú podhorskú dedinu, rozoberajú vzťahy a zamýšľajú sa nad etickými problémami. Ako to už býva v slovenskom filmu 80-tych rokov, atraktivita príbehu je potlačovaná a príbeh nech je kedykoľvek aktuálny, ťažkopádnym spôsobom natočenia je pre súčasného diváka nezaujímavý. Oceňujem však herecké výkony Milana Kňažka a Anny Javorkovej v úlohách manželov. Tretí komentár. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Takovou blbost jsem už hodně dlouho neviděl. Ve filmu jsem nenašel sebemenší náznak nějakýho děje. Působilo to na mě dojmem, že někdo prostě vyrazil s kamerou někam do hor a tam natáčel nějaký nesmysly, pak to nějak nahodile sestříhal a vzniknul z toho "film". V jednu chvíli tam někdo zvrací do záchodu, pak tam někdo kácí stromy, pak se tam po ledě kloužou nějaký fakani, pak tam banda cikánů hraje na housle a následně jeden z nich zabijí koně... Jednotlivý scény jsou naprosto nezajímavý a nenašel jsem mezi nima žádný souvislosti. Herecký výkony jsou taky kapitola sama pro sebe. Herci vypadaj, že se v tý zimě asi dost posilňovali borovičkou, takže se po většinu času akorát smějou nebo něco halekaj a vydávaj různý skřeky. Možná měl film ukázat, jak moderní a nový věci postupně vytlačujou všechno to starý, možná to byla nějaká "umělecká" hovadina o ničem... Ale to se nedozvim, protože v půlce jsem ten nesmysl vypnul a podruhý se na to dívat určitě nebudu. ()

Zajímavosti (1)

  • Film sa natáčal v lokalitách Kordiky, Čierny Balog, Chopok, Revúca, Králiky a Hriňová. (dyfur)

Reklama

Reklama