Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci školního dne je škola až na pár studentů zcela opuštěná a právě v této chvíli, v temných chodbách a prázdných učebnách, čeká na studenty neznámé zlo, které se dere na povrch a přináší pouze smrt. Nyní nastává noc, která bude studenty děsit do konce jejich životů... (PetriK12)

Recenze (66)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuju dobrej horor - žádný zbytečný vysvětlování kdo a proč začal vraždit na škole, na co něco vysvětlovat? A za všechny vysvětlování mluví samotná akce: pár týpků v kapucích, jejichž ksichty nevidíme, protože nejsou důležitý, neni ani důležitý vědět, proč se vydali vraždit do školy - koho to zajímá? Boj o přežití je dostatečně silný téma, kerý nepotřebuje žádný další berličky, samo se drží na nohou a tendle film stojí na pevných nohou. Takže jak jednoduchý, režisér si tu vystačí s pár anonymníma zakuklencema a s pár studentama a učitelama, ochrankou, školníkem a dvěma policisty, a vydoluje z toho maximum, ani na konci se nevobtěžuje cokoliv vysvětlovat, hroznej nešvar všech ostatních filmů, vždycky snaha všechno vysvětlit, většinou to jen zkazí a zničí to kouzlo, kerý do tý doby ten film mohl mít. Tady se tomu naštěstí tvůrce vyvaroval cokoliv objasňovat. Takže nevíme ani proč ani kdo to byl a to je dobře. Ten konec je taky jinej než u většiny filmů, žádný potrestání viníků nebo nastolení pořádku, vůbec, prostě někdo přežil, někdo ne a víc netřeba. Skvělej film. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja žasnem, jak neuveriteľne idiotské chovanie, dokážu niektorí scenáristi napísať svojim postavám. Tak predovšetkým; nikto nikomu bezdôvodne neverí. Keď nájdete uprostred noci v škole k smrti vystrašenú študentku, ktorá Vám tvrdí, že ju niekto chce zavraždiť, samozrejme ju obviníte, že si robí srandu. Alebo keď voláte na políciu a nepoviete im, že škola je plná mŕtvol, poviete: “Niekde tu behá moja dcéra.” To potom určite prídu. Druhá výčitka sa týka tiež postáv. Snáď každá jedna okrem pána profesora (dcérenka obzvlášť) dostala charakter zavrhnutiahodnej, bezcharakternej svine. A tak nastáva presne opačný efekt, ako by pri slasheri mal; O nikoho sa nebojíte, tú smrť im naopak prajete. Ale dosť kritizovania. Popri všetkom tom bahne, čo sa už na poli slasheru zrodilo je F film pekne napínavý, herecké výkony sú postačujúce, zo zabijákov ide strach a gore je super. A to na tri hviezdy stačí. Čo ho ťahá vyššie nad hranicu priemeru je originálny, nečakaný záver. Čakal som klasickú trápnu - akože prekvapivú pointu, namiesto toho nám scenárista (a režisér v jednom) pripravil horký, reálny, nič nehovoriaci, otvorený koniec. Vďaka nemu sedemdesiat percent, aj keď chápem, že pre väčšinu divákov bude asi sklamaním. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Oblast ,,F“ – umělecké studio.... Na začátku nám chtějí tvůrci ukázat hluboký psychologický rozpor osobnosti chudáka učitele Roberta, který si nerozumí s dcerou, s kolegy, s ředitelkou ani s bejvalkou. Nezdá se to až tak nesmyslný, protože každej jsme chodili (někdy) do školy. Rodiče nepřekvapí, že hrůzné okamžiky nerozpoutá zjištění, že dcera nechodí už rok do knihovny, ale to, že se ve škole objevili děti. Překvapivé, to víte, Británie! Zajímavý nápad vytvořit uzavřenou ,,společnost“ se zaměstnanců školy. Úspěch může mít i pár scén s dobrou atmosférou (hlavně díky zajímavé hudbě). Škoda, že to není ve dne: víc lidí, víc krve! Jinak je to samozřejmě debilovina, která má nesmyslnej název, děj i postavy a nabízí maximálně solidní napětí ve scénách, kdy je každýmu jedno, kdo umře! A že to trvá hodinu a 12 minut? I to je moc! Ils je stále nedostižitelný. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Začínám na sobě pozorovat následky reformy školství 2.) Zjistím, že upálení na Husův způsob už dneska nefrčí. 3.) Hledám důvod, proč nezůstat po škole. 4.) Stále tvrdím, že dobrá ředitelka je jako steak – krvavá! 5.) Miluji lidi co se chovají jako kreténi! PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A pak že děcka nejsou rádi po škole... jsou a baví je to! Když jim strčíte do rukou tyče nebo nože, dokážou si ten čas s kantory pěkně zpříjemnit. Už se ani nedivim, že jim to zabíjení jde pěkně od ruky, tamnímu personálu totiž chybí koule na to, aby se zmohl na sebemenší odpor. S tim násilím to neni až tak horké, všechno jde bohužel mimo kameru, snad jen ve dvou případech mi maskéři udělali radost. Nepočítejte s tim, že jim nahlédnete do tváře, tady by nepomohly ani halogeny. Smradi v kapucích jsou totiž tajemnější než hrad v Karpatech a ty jejich lezoucí a skákací "opičárny" slouží jenom pro efekt. Naštěstí nuda nehrozí, má to slušné napětí a ořízlou stopáž. Takže pro mě za tři, nebo spíš v tomto případě za C. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Celý cirkus nastaví rebelantská dcérenka a jej životom a alkoholom opotrebovaný otec ( jej učiteľ ) po vzájomnom konflikte ( v rámci doučovania - samozrejme večer ) ,kedy sa mu opovážila povedať pravdu do očí...Chvíľku sa pomotajú po chodbách školy , ktorej pár členné nočné osadenstvo ( vrátane riaditeľky ! ) je postupne likvidované zbierkou pochybných figúr bez fasád a asi preto v mikinách . Dávajú síce o sebe vedieť , ale aj to hriešne málo. Znie to OK. Ale na slash , akým sa tento film prezentoval , mi už zďaleka nestačí pobehovanie po chodbách , skrývanie sa pod stolom , lomcovanie kľučkou na dverách , vzájomné sa vyhľadávanie po celej budove..proste to klišé, ktoré skrátilo už aj tak minimetráž snímku , nevytiahne ani natrhnutá gore držka . Celé je to podľa Mňa nejaké " nedorobené " a Roberts to mal buď viac nadupať alebo to aspoň natiahnuť , lebo ten záver...aarrrgh. 3ka len za silný filmársky posun - jeho posledné 2 snímky totiž boli úplne inde. Dnes na horror ( mimo nočnej ulice v reály ) proste mikiny nestačia - sú totiž obnosené. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel během letních nocí, takže natáčení začínalo až v deset večer a končilo kolem třetí nebo čtvrté ráno. (hladass)
  • Film měl být původně v koprodukci USA a Velké Británie a mít tak podstatně vyšší rozpočet. Nicméně režisér Johannes Roberts americké peníze odmítl, aby si nad svým projektem udržel osobní kontrolu. (hladass)
  • Týden před zahájením natáčení si první asistent režiséra všiml jak místní děti cvičí parkour. Okamžitě je najali do filmu. (hladass)

Reklama

Reklama