Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci školního dne je škola až na pár studentů zcela opuštěná a právě v této chvíli, v temných chodbách a prázdných učebnách, čeká na studenty neznámé zlo, které se dere na povrch a přináší pouze smrt. Nyní nastává noc, která bude studenty děsit do konce jejich životů... (PetriK12)

Recenze (66)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to večer kolem desáté hodiny a když jsem se dodíval, nevěřil jsem, že to má jen 50%. V tu chvíli bych tomu dal nejmín 3 hvězdy. Komentář jsem ale napsal až další den a tak jsem měl čas nad tím ještě popřemýšlet. No a rozhodl jsem se, že i 3 hvězdy je málo, alespoň za mě. A to z několika důvodů. Tak zaprvé, má to hutnou atmosféru, která mě udržela v napětí po celou dobu. A tady se dostávám k délce filmu, která je sice něco přes hodinu, ale právě proto jsem to bral jedním dechem. Těch asi 70 minut je napěchovaných napětím a celkem dost lekavými momenty až k prasknutí. Příběh taktéž není úplně marný, konec pak šokuje takovým způsobem, který by nikdo nečekal a nenechá mě klidným, protože je cítit druhý díl. Nemůžu si pomoct, ale F je jedním z největších příjemných překvapení v oblasti hororu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem v životě neviděl. Horor, u kterého bych vyjmenoval minimálně 10 superlativ, stejně tak bych ale mohl 10x vysolit odpad. Absolutně neuvěřitelně rozkolísané. TO SKVĚLÉ = hudba a zvuky, ze kterých mě ještě teď při psaní komentáře mrazí v zádech, troufám si tvrdit, že se jedná o nejlepší hororovou hudbu vůbec - přitom je to takřka neznámý nízkorozpočťák. Scénář je napsaný uvěřitelně a vhodně v rámci žánru. Další pochvala pro herce, až na toho trapnýho strážníka jsem neměl s nikým problém. Kamera si vychutnává každý moment a každý detail, paráda! Ale to nejpodstatnější je zde hororové napětí. Naposledy jsem byl takto napnutý u Eden Lake. TO TRAPNÉ = to nejhorší se týká především vrahů: jejich pohybování opravdu spíš připomíná opice, než hloupé násilníky a vrahy. Další kravina je to, že jim není vidět do tváře. V jistou chvíli je sice vidět, že má jeden ten zjev na obličeji černou kuklu, ale to nic nemění na tom, že světlo se odráží od všeho a tudíž musí být vidět i pod kapucu. Nesmyslné chování strážníka už jsem zmínil. Problém mám i s jejich motivem. Proč to dělají? A stejně tak je totální kravina, že se v noci nebo večer ve škole zdržuje tolik lidí. To nemají doma rodinu, a nebo rádi spí ve škole? ... už nebudu řešit, co tam byla kravina a co mě nadchlo, to by bylo na dlouho. Objektivně by se všechny klady a zápory měly vyškrtat a zbyl by mi jen holý průměr, jenže to napětí a ta hudba! Už kvůli tomu se vyplatí si tento nenápadný slasher stáhnout nebo sehnat na DVD. (sledováno po půlnoci sám na pokoji) 65% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jen dvě sympatické postavy v celém filmu - tělocvikářka a Helen (Juliet Aubreyová). Všechny ostatní mohly klidně zařvat. Neschopný učitel, spratek dcera, kráva ředitelka, ostraha na baterky... Tím se ovšem ztrácela atmosféra. Kdybych neviděl film se stejnou stopáží, jako je uvedena zde a na IMDb, pak bych si myslel, že je celý vystříhaný. Téměř všechny útoky šly mimo kameru. Jo, masky dobrý, hlavně ta utržená čelist, ale co je to platné. Když není napětí, pak čekáte gore. Tady nebylo ani jedno. A ty maskované opice, hmmm...nějak mi uniká jejich motivace. Kdyby nekrvácely, myslel bych si, že má jít o nějaké démony. Konec až moc otevřený. Slabota. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pobyt ve škole po vyučování může škodit vašemu zdraví. 1) Příjemně vzrušující hrůzu ze střední části filmu vystřídala nepříjemná hrůza z konce, který rezignoval na všechno, co film činí filmem a dílo dílem. Očekávané čtyři hvězdičky se smrskly na zklamané dvě a já se rozhodl, že už napříště nebudu věřit prvnímu ani druhému dojmu, ale poctivě počkám s hodnocením až na konec. 2) Pokud lze o tomto slasheru říci, že je dobrý (až na ten zmíněný konec), je to tvrzení podobné, jako když řeknu, že film je dobrý, protože je barevný a pořád se tam něco hejbá. Ale možná prostě tvůrci po 79 minutách zjistili, že už nemají ani penci a tak pointu a vysvětlení prostě utípli. Rozhodně přijatelnější vysvětlení, než že to byl záměr. 3) 34letý scénárista a režisér Johannes Roberts nesporně umí psát i natáčet. Proč ale dílu chybí konec a tak nemá hlavu ani patu, netuším. 4) Spoiler. Neexistence konce dává prostor pro divákovu fantasii. A tak se nabízí spekulace, že vrahové existují jen v Robertových schizofrenních představách nebo že jde mimozemšťany či ne-lidi, což by, pravda, tomuto filmovému pseudožánru odpovídalo lépe. Taky by za všechny vraždy mohl být učiněn odpovědným Robert, přestože bude divákovi zřejmé, že tomu tak není - a to buď záměrně anebo by to tak prostě vyšlo. Taky za tím vším může být ten Kaččin kluk, který vysmátě sleduje, jak Roberta odvádějí do vězení (možná i osobně s Kate). Možností je spousta. Asi začnu psát náměty pro filmy, zdá se, že to není těžká práce... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po Eden Lake a The Children další britský příspěvek žánru, v němž hrají hlavní zápornou roli nezletilí (nejspíš...). První jmenovaný film byl v podstatě exploitation, druhý pak čistý mrazivý horor, tohle je víceméně slasher, v němž se roztroušená skupina kladných postav potlouká po budově školy a postupně se ... zmenšuje. Sice mám pocit, že by Britové měli se svou nezbednou mládeží dělat jiné věci než o ní točit filmy, ale z pozice nezainteresovaného diváka si nestěžuju. "F" je solidně napínavý hororový thriller a docela mě mrzí, že nemá štědřejší stopáž. Rázné zakončení je pak docela příjemné a nečekané, pokud tedy nebylo myšleno pouze jako otevřená vrátka k druhému dílu. Silnější tři hvězdy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel během letních nocí, takže natáčení začínalo až v deset večer a končilo kolem třetí nebo čtvrté ráno. (hladass)
  • Film měl být původně v koprodukci USA a Velké Británie a mít tak podstatně vyšší rozpočet. Nicméně režisér Johannes Roberts americké peníze odmítl, aby si nad svým projektem udržel osobní kontrolu. (hladass)
  • Film byl natočen ve skutečné škole v Cambridge, která si ale nepřála být jmenována. (hladass)

Reklama

Reklama