Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert (Robert Donat) a Cathy (Deborah Kerr) tvoří nesmělý manželský pár. On pracuje jako účetní – uvězněn v kolotoči stereotypu, ona je znuděnou hospodyňkou – věčně bojující s rýmou. Jejich život se radikálně změní, když na jaře 1940 Robert vstupuje do britského námořnictva a Cathy se přihlásí k Ženské královské námořní službě. Nové prostředí je dramaticky mění a oba si uvědomují, jak moc se jim předchozí život nelíbil. Když se po tři a půl ročním rozdělení mají opět sejít, s hrůzou zjišťují, že místo radosti se nevyhnutelného setkání děsí. (ilclassico)

(více)

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Žiadna prvoplánovitá romantika, poctivo vystavaný príbeh dvojice, ktorá si veľkou okľukou hľadá cestu k sebe. Slušne natočené, príjemné pozeranie. Tretia recenzia. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Úžasná vzťahovka so skvelou ústrednou dvojicou. Vďaka Donatovi a Deborah im tú neuveriteľnú zmenu charakterov ich postáv ľahko uveríte. K tomu úžasné dialógy, občas aj monológy. Fakt klenot medzi romantickými filmami tejto doby. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem očekával něco jako jednoduchý film pro pamětníky, trochu romance, trochu zábavy. Úvod by tomu i nasvědčoval, ale tenhle snímek ukázal, že romance mohou být skutečně chytré, což se tady projevilo, hlavně díky tomu, že je zde dobrý námět toho, jak může válka změnit lidi. ()

Reklama

Reklama