Reklama

Reklama

Komu zvoní hrana

(TV film)

Obsahy(1)

Zita Kabátová v hlavní roli malé televizní komedie o jedné nesmírně energické a vitální staré dámě. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zita Kabátová si roli babky, která narušuje mladým sousedům soukromí, neskutečně užívá. Závěrečná pointa včetně bezdomovce Jiřího Pechy pobaví. Kladem je pestrý jazyk - množství oslovení, která Zita Kabátová používá. A dostal mě vtip o "degenerovaném" pekinézovi - "člověk ho krmí půl hodiny a nakonec zjistí, že ho krmil na nesprávné straně":-) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

"Pamatuj si, že holka co má křivý zuby a neholí si nohy, se může jednoho dne probudit jako ondatra." Vtipná, energická a stále šarmantní Zita Kabátová se tímhle televizním dílkem řítí jako učiněný uragán a strhává sebou i paralyzovaného diváka. A to byla tehdy již šestaosmdesátiletá dáma! ()

Reklama

sator

všechny recenze uživatele

Název odkazuje na stejnojmenný román Erneste Hemingwaye.. Autor však román pojmenoval po básni od Johna Donne (1571 - 1631).: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe, každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny. Jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj. Smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“ Pojmem hrana lze označit část zvonu, zvonilo se jinou technikou, tedy na hranu zvonu, proto se  začalo používat spojení "zvonit hranu", ve smyslu zvonit za zemřelé takzvaný „umíráček”. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Název odkazuje na stejnojmenný román Ernesta Hemingwaye. Autor však román nazval po básni od Johna Donna (1571–1631): „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe, každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny. Jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj. Smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“ Pojmem hrana lze označit část zvonu, zvonilo se jinou technikou, tedy na hranu zvonu, proto se začalo používat spojení „zvonit hranu“ ve smyslu zvonit za zemřelé takzvaný „umíráček”. (sator)

Reklama

Reklama