Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

genetique 

všechny recenze uživatele

Joel konečne dostal rozum a rozhodol sa spracovať rozumnejší scenár. Síce tuctovka ako bič, ale aspoň tým nič nepokazil. Každopádne je to ale bez nápadu a tým, čím bol Joel známy, že dokáže na malom priestore a s minimálnym počtom hercov dokonale zúžitkovať každý centimeter a z hercov vycucnúť maximum, tak tu to platí tak na polovicu. Postavy a ich konanie poväčšine len klišovite vypĺňajú dialógmi béčkový scenár a keď už dôjde k nejakej akcii, tak je to úplne senilné a bez šťavy, miestami dokonca až ťažkopádne a predvídateľné. Cage prekvapivo uveriteľný, Nicole dobre sekunduje, ale nemajú čo hrať. Ich postavy sú bez nápadu, rovnako ako aj celý film, ktorý s výnimkou pár polovične vydarených zvratov nestojí za zmienku. 55%. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nicolas se vrátil po sérii béček ke charakternějšímu hraní,pod taktovkou režiséra,který kdysi býval váženým tvůrcem,ale od jeho vynikajícího čísla 23 uteklo už hodně vody a hodně shitových režijních průjmů a přizvali k sobě bejvalku Tomíka Cruise,která nikdy hrát neuměla nikdy hrát umět nebude.Počáteční atmosféra filmu je výborná,Cage ze svého hereckého talentu neztratil vůbec nic a ze začátku fim hodně baví a připomíná starší Schumacherovské kousky.Čím víc se ovšem příběh divákovi odkrývá,tím víc zašnete,na jak fádních a přovařených zápletkách dnešní tvůrci staví.Film se v půlce změní v podrůměrné video béčko z 90tých let,s příšerným castingovým obsazením zlodějské party a z napínavého thrilleru se stane totální sračka,plná hrozných dialogů,iritujících scén a logických chyb,které vám vyustí do debilní pointy s rádoby překvapivým závěrem.Je to škoda,první půlku si Cage/Schumacher užívají komorního napětí s tajemnou zápletkou ala Fincherův Úkryt,aby se to změnilo v nahlavu padlou televizní břečku postavenou na směšné pointě.45% za výkon Nicolase,který hrát umí a chvilkové záchvěvy dobré režiserské práce mého oblíbeného režiséra.Jen nechápu proč si tyhle dvě kdysi věhlasné hvězdy filmového plátna dají dohromady spicha u příběhu,který by vymyslel i motorkář po těžké nehodě s poškozeným mozkem.Přitom by mohli dát do kupy nějaký zajímavý temný Rkový thriller.Škoda zbytečné plýtvání filmových tvůrců,ze kterých se dá pořád něco vymáčknout a nemá se s nimi plýtvat na céčkové scénáře. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Okomentoval bych to jako "řemeslně velmi zdařile natočená kravina". Technicky skutečně zmáknuté, ale ani Joel se podle scénáře Karl Gajduseka prostě nemá čeho chytit. Emotivní a hlasité, po angličtinářské stránce krásně srozumitelné. Moc nechápu, proč hvězda formátu Nicole šla do projektu, kde ze sebe dělá hadrového panáka (myšleno tak, že nemá co hrát, ale i doslovně). U Cage už jsme na to zvyklí, ačkoliv tady jsem pořád čekal, kdy začne konečně pořádně řádit (a ono nic). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se probudíš, my budeme v Mexiku a tohle bude jen špatnej sen jedný pojišťovny." Není nad to mít plán. A tady ten plán je takřka geniální - Kyle má peníze a diamanty, tak mu je vezmeme. Má to jen asi padesát háčků začínajících a končících u toho, že zločinci jsou dementi a ještě se k tomu drze nepřiznávají. Mně to tedy moc nebavilo a všichni od psychopatického sympaťáka Jonaha až po prázdný trezor mi dali důvod k tomu, abych je neměl rád, ale pokud se mi někdy nerozvážně postaví do cesty španělský originál, tak si to s ním chlapsky rozdám. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý Schumacherův thriller, jehož největším plusem jsou herci. Ano, navzdory tomu, že každý druhý zde v komentářích herce, konkrétně především Cage, kritizuje, já je beru jako plus. Většina zdejších jsou totiž strašně zaujatí, a když vidí Cage, vzpomenou si na to, že za posledních pár let toči jen béčka, a tak mu automaticky řeknou, že neumí hrát. Ne, není to pravda, je to stále ten skvělý herec, jen se mu nedostává lepších projektů. Film má celkem slušný námět, a zajímavé provedení, kdy se z bezstarostné atmosféry rázem stane Schumacherovská psycho atmosféra. Film mě bohužel kromě herců v zásadě ničím neoslnil, a tedy nemohu jinak než pouze průměrné tři hvězdy - nicméně se nebráním pozdější reprojekci, a věřím, že se mi poté film zalíbí více. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Nicole Kidman (Sarah Miller) má ve filmu zrzavou paruku, přestože ve skutečnosti zrzkou je. (Dixieboy)
  • Film u diváků naprosto propadl a z kin byl stažen již po 10 dnech od premiéry. S rozpočtem 35 milionů amerických dolarů stihl vydělat pouhých 24 094. (Avalon820)
  • Nicolas Cage byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama