Reklama

Reklama

Kyle Miller je obchodník s diamanty, který žije v luxusním sídle, má nádhernou manželku Sarah a pubertální dceru Avery. Jednoho dne se vrátí z práce domů a chvíli poté zazvoní u jeho dveří policie, shánějící majitele sídla. Když otevře dveře, do domu vtrhne banda lupičů. Zatímco on je s ženou spoután, jejich dcera si tajně užívá na školním mejdanu, kam utekla přes zákaz rodičů. Čtyřčlenná parta gangsterů se dožaduje otevření trezoru, jinak manžele zavraždí injekcí jedů. Kyleova manželka pozná v jednom z lupičů muže, s nímž měla před časem milostný románek. Celá situace se zkomplikuje v okamžiku, kdy se Avery rozhodne vrátit z večírku a během okamžiku se stává zajatkyní gangu. Když se teroristům podaří Kylea přesvědčit, aby otevřel domácí trezor, v šoku zjišťují, že je úplně prázdný. Situaci se snaží zachránit Avery, která tvrdí, že ví o místě, kde se skrývá velká spousta peněz. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan režisér by měl zvážit, neusednout li raději znovu do kokpitu Formule 1. Španělská sračka totiž zůstane španělskou sračkou, i když ji osadíte Klecí a Děckomužem! Ale jinak tomu není téměř co vytknout. Retardovaní banditi, kteří mají pod čepicí kdoví co, slizký Mikuláš, jenž si splnil kvótu dva filmy měsíčně, ať už stojí za hovno nebo jsou jen špatné a Nikol jako občerstvení pro gerontofily s příšerným vkusem na babičky. Prostě svěží, letní komedie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zoufalá americká nápodoba jednoho z nejlepších žánrových filmů letošního roku Secuestrados. Jeden rozlehlý dům, jedna rodinka, skupinka rozhádaných únosců. Vážně by mě zajímalo, jestli mezi Secuestrados a Trespass nějaká inspirační/vykrádací jiskra přeskočila, protože se ty filmy na první pohled podobaj až neskutečně. Na druhý pohled pak člověk už nějaké rozdíly uvidí - hlavně v tom, že Joel Schumacher už se asi nikdy nezmůže na víc, než na obyčejnou rutinu. Krom nenápaditého zpracování pak zaujme už jen všudypřítomná nablblost všech (postav určitě, tvůrců možná), která nakonec zabije naději na alespoň průměrnou zábavu. Konec už jsem odzíval. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zase Nicolas Cage, ale tak co. Nicméně tentokrát ve filmu, který je remakem ani ne rok starého originálu, což jsem se dozvěděl tady až po filmu a dost mě to naštvalo. Nápad by to špatný nebyl, ale všichni se tam chovají jak debilové. Tři to nakonec ale získá, protože tu hodinu a půl mě to drželo v docela solidním napětí. A to se počítá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $24,094Tržby Celosvetovo $10,003,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $438,474 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $2,273,214 //počet predaných kusov ?║ príšerne prekombinované, Schumacher to už nezvláda ako kedysi a herecky dosť rozhárane /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍME O TOBĚ HODNĚ KYLE, TAK NÁS KURVA NEPODCEŇUJ!“....... /// Máma stojí u plotny, táta vchází do dveří a dcera chce jít pařit. Nikam! Doma budeš! Dáme véču, pokecáme, jako rodina. Vopruz.... táta je sedřenej (prodal po telefonu nějakej diamant) a máma má nový spoďáry (černý, s krajkou). ,,NA KOLENA! KSICHTEM NA PODLAHU!“ (z večeře nejspíš nebude nic...) Viděli jste Secuestrados? Tak tady nejde jen o to dostat věci pod kontrolu, ale i o to, jestli je Nicolas Cage připravenej umřít (chcípnout...). Protože jinak to je jen další film postavenej na ,,kreténech“ (před kamerou, za kamerou). Škemrání, výhrůžky, pláč, křik, hysterie – kecal bych, že nejsem z jejich jednání nervózní. Ale Kidman i Cage tu jsou naprosto zbyteční a nechápu, že po 50ti minutách ještě mají ,,co hrát“. Debilitu, která se ze scénáristy přesunula do filmu, nezakryjou ani občasný zvraty a já jim přeju smrt. VŠEM! Rodina je na houby... a ten Cage? (Co myslíte...chcípne?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám orgasmus, když někdo odmítá plnit příkazy lupičů. 2.) Neustále sním o tom stát se rukojmím. 3.) Jsem uchylák, kterej zjistí, že Liana Liberato je jeho typ. 4.) Thx za titule ,,fčeli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Film postavený viac menej na hereckom umení Nicolasa Cagea a Nicole Kidman, no treba zobrať aj do úvahy zlodejské trio ktoré svoje roli zahrali obstojne. Počas filmu som sa vôbec nenudil keďže sa stále niečo dialo čomu dopomohla aj nie zlá napínavá atmosféra. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Obyčajný priemerný (až podpriemerný) thriller, fakt ničím zaujímavý. Porovnať by sa to dalo napríklad s Firewall s H. Fordom, ten sa mi však zdal neporovnateľne kvalitnejší, keby som to videl tak pred 5 rokmi, min. 3 hviezdy by som dal, ale podobných rukojemníckych thrillerov som už videl mnoho, takže ma to nechytilo. Aspoň že sa to na rozdiel od migrénového Secuestrados nevydáva za horor :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Oni vs. Úkryt. Viac klišé to už asi ani byť nemalo a od mien ako Cage, Schumacher a Kidman divák už nečaká v podstate nič, aspoň teda určite nič dobré. A dočká sa (resp. nedočká, chápeme sa). Škody nevyčísliteľných rozmerov páchajú nové a nové „šokujúce zvraty“, ktoré stavajú niektoré udalosti/postavy do iného svetla. To, čo v očiach scenáristu ale zrejme malo byť rafinované a strhujúce, je vo výsledku (podporené nezáživnou „televíznou“ réžiou a hercami sympatickými ako hnilé pečené kura na hnoji) proste len útrpné, nezmyselné, blbé a paradoxne nudné. Krásnu bodku tomu dáva Cageova nesmrteľnosť - chlap už 30 minút pred koncom vyzerá byť tesne pred smrťou a nakoniec pravdaže prežije. Vďakabohu to má len hodinu a pol aj s titulkami, ale už po 50. minútach mi nervózne bzučalo v hlave a po hodine som mal chuť prevrhnúť stoličku, vytrhnúť jej jednu nohu, zaostriť ju nožom a prebodnúť si tým srdce. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Až se probudíš, my budeme v Mexiku a tohle bude jen špatnej sen jedný pojišťovny." Není nad to mít plán. A tady ten plán je takřka geniální - Kyle má peníze a diamanty, tak mu je vezmeme. Má to jen asi padesát háčků začínajících a končících u toho, že zločinci jsou dementi a ještě se k tomu drze nepřiznávají. Mně to tedy moc nebavilo a všichni od psychopatického sympaťáka Jonaha až po prázdný trezor mi dali důvod k tomu, abych je neměl rád, ale pokud se mi někdy nerozvážně postaví do cesty španělský originál, tak si to s ním chlapsky rozdám. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Po svižným úvodu, kdy už to vypadá na slušně obsazený a natočený béčko, nastává jen nuda, protože se to pořád točí v kruhu... Nějaký snahy o nápad nebo nečekanej zvrat tu jsou, ale moc to nefunguje... Líto je mi jen té Kidman... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Joel konečne dostal rozum a rozhodol sa spracovať rozumnejší scenár. Síce tuctovka ako bič, ale aspoň tým nič nepokazil. Každopádne je to ale bez nápadu a tým, čím bol Joel známy, že dokáže na malom priestore a s minimálnym počtom hercov dokonale zúžitkovať každý centimeter a z hercov vycucnúť maximum, tak tu to platí tak na polovicu. Postavy a ich konanie poväčšine len klišovite vypĺňajú dialógmi béčkový scenár a keď už dôjde k nejakej akcii, tak je to úplne senilné a bez šťavy, miestami dokonca až ťažkopádne a predvídateľné. Cage prekvapivo uveriteľný, Nicole dobre sekunduje, ale nemajú čo hrať. Ich postavy sú bez nápadu, rovnako ako aj celý film, ktorý s výnimkou pár polovične vydarených zvratov nestojí za zmienku. 55%. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že ak je scenár dostatočne predvídateľný, lacný a stupídny, tak nepomôže ani obsadenie ako Nicolas Cage, Nicole Kidman a Liana Liberato. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Banda magorů se sejde v jednom baráku. Z celkem standartího "rukojmí" filmu se v závěru vyklube Schumacherovské psycho. Některé zvraty jsou vskutku neskutečné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na papíře to mohlo jako návrh na akční béčko vypadat hezky. Co se stalo mezi nápadem a finálním produktem zkoumat nebudu, ale když jsem vypla zvuk, našla jsem si několik pěkných záběrů na Nicole a docela to šlo. Předpokládám, že ona to vzala jako vzpomínku na spolupráci se Schumacherem na Batman navždy, což pro ni nedopadlo nijak špatně. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak se všichni uklidníme, jo? Neříkám, že tento snímek je bezchybný (chyb se tam najde docela dost) neříkám, že Cage předvedl životní výkon (posledních 6 - 7 let hraje furt to samé) ale zase TAK špatný ten film fakt není. Je poznat, že to má na svědomí někdo, kdo umí točit filmy (či spíše uměl, ale doufám, že Joel se ještě alespoň jedním filmem vrátí mezi špičku) a duo Cage + Kidman to hodně zachraňuje a já oběma jejich role věřil. Je fakt, že čím více zvratů tam bylo, tím víc to šlo (postupně) do kytek, ale film má dobré tempo, takže se nestihnete (moc) nudit. Hodně jsem přemýšlel nad svým hodnocením, ale nakonec tomuto filmu těch 70 % dám, už jen proto, že 51 % (které zde momentálně Trespass má) si nezaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage se poslední roky s filmovou kvalitou bohužel míjí. Joel Schumacher to má podobné. I to je možná znovu svedlo dohromady. Rád je mám oba. A zejména Cageovi přeju za všechna ta výborná herecká zastavení (Zběsilost v srdci, 8 mm, Leaving Las Vegas, Adaptace, akční výlety pod dohledem Jerryho Bruckheimera) návrat do sedla. Příběhu chybí originalita. Hrdinům chybí sympatie, lžou si navzájem, každý má kostlivce ve skříni, až je to takové nemile přeplácané. Pár momentů to ale mělo. Ve výsledku ale škoda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na film s otřepaným námětem (a námět Teroru je otřepaný asi jako předvolební sliby), čekám, co se v něm stane „jinak“, čím se odliší od těch tuctů starších sourozenců. Pokud se neodliší ničím, jsem většinou zklamaný. Přesně to se stalo i teď. Teror je klišé od začátku do konce, navíc nezábavné. Zvratů je v něm sice nepočítaně, ovšem buď jsou předvídatelné nebo zbytečné, jeden střídá druhý až s kulometnou kadencí… A divák z toho má guláš. Joel Schumacher očividně napětí stále umí a Nicolas Cage s Nicole Kidman jsou jako zazobaný pár dobří, jenže když jim všechno ostatní podráží nohy… Je to špatně. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Dokážu pochopit účast Nicolase Cage, tomu už asi brzy nic jiného než tato béčka nezbude a tady ukázal proč. Herecky to absolutně nezvládl a jeho vypjatější momenty tady působí spíše směšně. Co však nechápu, je účast Nicole Kidman, bylo mi jí až líto. Trepsass je naprosto zbytečný béčkový thriller, který vám nedá vůbec nic. Šíleně překomplikovaný, myslí si, že svými zvraty šokuje, jenže to bychom nesměli vidět spoustu jiných naprosto totožných filmů a hlavně bylo to hrozně nudné. Ztráta času. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ono to v podstate nie je také zlé ako je to zbytočné. Spočiatku sa karty rozdajú celkom solídne aj vývoj deja je spočiatku rýchly, no zrazu dej začne stagnovať, prešlapovať na jednom mieste až do zbytočne prekombinovaného a ťažko uveriteľného záveru. Joel Schumacher by si mal pozrieť napr taký španielsky Kidnapped aby vedel ako sa do sveta filmu prináša ešte niečo inovatívne. ()

Reklama

Reklama