Reklama

Reklama

Princezna Husopaska

  • Východní Německo Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada (více)

Obsahy(1)

Pohádkový příběh o zradě a velké lásce. Cesta princezny za jejím vyvoleným je dlouhá a plná zklamání. Komorná, které princezna důvěřovala ji zradí a z princezny se stane husopaska. Věrná láska nakonec překoná všechny nástrahy, princ najde skutečnou princeznu a zlá komorná je potrestána. (oficiální text distributora)

Recenze (57)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tuto pohádku od Grimmů. Tohle zpracování je ale podivně... nijaké. Ačkoliv Morávková s Kuklovou asi charaktery spnily, Kuklové jsem měla plné zuby a s Morávkovou jsem kroutila hlavou. Snad se mi to tolik nelíbilo po vizuální stránce, v tom je o deset let starší remake lepší (což ej zřejmě způsobeno rozdílnými lety natočení, budiž). Pokud musíte pracovat z domu a zároveň zabavit dítě mající rádo pohádky, doporučuji. Za oblíbený příběh od Grimmů hvězda navíc, za mě jinak 2*. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nevinná pohádka z VHSky, jejíž určité pasáže mi jako malému i naháněly strach. Zároveň jsem se ale nemohl nabažit zvláštní doprovodnou hudbou či přímo zpívanými scénami. A to v rozporu s tím, jak muzikálově laděné části jakéhokoli filmu vyloženě nesnáším. Zkrátka a jednoduše průměrné ale nezapomenutelné zpracování jedné z mnoha pohádek bratří Grimmů. ()

Reklama

Nick321 

všechny recenze uživatele

(pozor, obsahuje spoiler!) Celkem drsná pohádka o dvou dívkách, z nichž jedna záviděla té druhé královský původ a rozhodla se zmocnit se její identity a vzít si prince místo ní. A málem jí to i vyšlo, neměla to úplně špatně vymyšlené. V podstatě kdyby bývala včas spálila šátek, ve kterém byl zakletý život Auriniiny matky, neměl by ji kdo usvědčit. Těžko říct, jestli by pomohlo, kdyby Líza věděla o tom, kdo byli její rodiče a hlavně komu vděčí za svůj život, jestli by to nebylo ještě horší, že právě to by v ní vzbudilo dojem, že je předurčena vládnout. Kdo mi byl v pohádce vyloženě nesympatický, byl princ Ivo Alexander Höchst (nar. 1962, Východní Německo)  a ten, co hrál malého pasáčka Jakuba. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Jak tak čtu příspěvky, všichni tady píšou o prohození rolí Morávkové a Kuklové. Proboha živého vzpamatujte se! Tohle je přece starší než Troškovo "Z pekla štěstí". Úlohy si vyměnily až tam. Ale teď k pohádce. Sama Morávková v jednom pořadu řekla, že to byl spíš horor. A Grimmové, tedy nic proti jejich fantazii, ale některé se pro děti moc nehodí. Přece jen je dost drsné, když se musí princezna koukat na mluvící hlavu mrtvého koně. Ale jinak se na to koukat dá, taková příjemná a nenáročná oddechovka. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Velmi těžce jsem se tím prokousával. Jsou zde dosti nesympatičtí němečtí herci. Nakonec jsem se zaměřil na ústřední dvojici děvčat. Míša Kuklová a její ostré lokty, kterými si snaží zajistit si budoucnost i za cenu podvodu, to mne zaujalo. Ženská, která si všecko musí v životě trdě vybojovat, myslet hlavou, jít za svým cílem- a vedle ní vymatlaná blondýna-princezna, která v životě nemusela máknout rukama a měla všecko na co si vzpomněla. Ke cti ji slouží, že je zgruntu hodná holka. A tak se vkrádá úvaha, koho že mi to má být vlastně líto a komu fandit. Je to ale pohádka, takže Dobro, potažmo tedy naivita zvítězí. Kontroverzní záležitost, takto vnímáno je to vlastně docela slovo do pranice....70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Německý název filmu je Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada, což lze přeložit jako "Příběh o husách, princezně a koni Faladovi". (Janek2002)
  • Natáčení probíhalo na hradech Falkenstein a Schönfels. (Janek2002)

Reklama

Reklama