Reklama

Reklama

Sherlock - Série 4 (2017) (série)


Skomírající detektiv (S04E02)

(epizoda)
  • Česko Prolhaný detektiv (více)

Watson se vyrovnává se šokující tragédií. Sherlock se mezitím pouští do boje se svým zatím nejschopnějším protivníkem – bohatým filantropem s temným tajemstvím. (Netflix)

Recenze (98)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Halucinogenní masakr jako jediné možné východisko ... příběh stejnou měrou zoufalý jako odhodlaný - zjitřený i chladnokrevný ... pokud je něčeho takového schopen ... ve svém stavu. Ale je ... jistěže je schopen ... absolutně všeho, co je třeba. Proč by nebyl, když ho zaštiťuje svou přítomností Sherlock. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "It is what it is." Tohle asi dokáže jedině Sherlock, abych první díl prospal, a pak druhej jenom čuměl, jak se to celé najednou neskutečně vyplácí. Klobouk dolů, tohle chtělo koule, každopádně abych v půlce čtvrté série znovuobjevil ty dávno ztracené pocity, které jsem k tomu seriálu choval během první a především druhé série, to se fakt jen tak nestává. Teprve leden a já už mám zaděláno na největší překvápko roku. Nářez. Neskutečnej nářez! 10/10 ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až na tu hroznou vsuvku s Mary (vidím mrtvé lidi) a tím retardovaným závěrečným odhalením, které to samozřejmě zase všechno zabilo (další megamoffatovina, kterou nemůžu odpustit, ale třeba jí časem vezmu na milost, teď ale ne) to byl zase ten (téměř) starý dobrý Sherlock, kterého jsem si maximálně užil. Zběsilé tempo, šílené zápletky, excelentní herecké výkony (tentokrát tomu s přehledem vládl ďábelský Toby Jones), Sherlock na drogách, který se mi sice zezačátku nelíbil, ale pak jsem z něj byl nadšený, opět skvělá magie dialogů i funkčních vtipů, jenom ten Lestrade tam byl trochu málo, což je zrovna v tomhle případě fakt škoda. Lepší než minule, vysoký nadprůměr, ale k těm úplně nejlepším dílům to taky zařadit nemůžu. Ale udělalo mi to radost. Obrovskou. Jak jsem byl minule otrávený, tady se ve mně opět probudilo to obrovské nadšení z celého seriálu, tak snad to finále nepokazí. 90%. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je až k neuvěření, jak si se mnou tahle epizoda pohrála. Celou dobu mě tenhle díl bavil zcela nejméně zatím ze všech shlédnutných epizod, hlavní záporák byl pro ně naprosto otravný, nezajímavý a pokud to srovnám s předchozími, tak i inteligenčně na dosti nižšní úrovni. Stačila ale závěrečná dvacetiminutovka, aby se všechno komplet přeházelo a kromě všudypřítomného smradu po Moriartym se ještě objevila zcela nová persona, která všechno staví na hlavu - ántré k závěrečnému dílu jak hovado !................moje hodnocení = 8 z 10. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to své nesporné problémy (mnohými zde trefně pojmenované), ale zároveň jde o jednu z těch lepších aktualizací původní látky (opomíjená povídka v rámci kánonu, která dala vzniknout jednomu z největších detektivních klišé). Tentokrát nepůsobí jako do děje povinně naroubovaná, ale naopak ta pofňukávací omáčka (fungující pouze díky ústřednímu hereckému duu) je vystavěná kolem ní. "(ne)Sherrinfordský" závěr okatě signalizovaný od samého začátku série; v tomto jsou už bohužel Moffat s Gatissem příliš průhlední. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě je vidět perfuzor od společnosti Braun v tzv. space systému. (Winster)

Reklama

Reklama