Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 5
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele malylada k tomuto seriálu (17)

Sherlock (2010) 

Celkově jeden z nejlepší seriálu tohoto žánru. První dvě série naprostá pecka a přesně takto si představuji moderní detektivku, prošpikovanou nápady, vtipem a zvraty......9/10 ()

Série 1 (2010) (S01) 

První série nemá chybu, první s třetím dílem je naprosto bez výhrad a možná druhý je o něco horší. Přesto první série načíná jednu z nejdokonalejších detektivek.......10/10 ()

Studie v růžové (2010) (S01E01) 

Neskutečná pecka a Sherlock v takovém kabátě, zasazený do moderního světa je vynikající nápad. Benedict se do role neskutečně hodí, navíc ten konverzační dedukční mod nemá chybu. Úvodní seznamovací díl je navíc svižný, neztrácí na tempu a zápletka je velmi povedená. Závěrečná konverzačka s vrahem je třešnička na dortu, za kterou by se nestyděl ani Columbo. Na konci vyvstávají otázky do dalších dílů a především načínají střet s největším zločincem. První díl rozjel jeden z nejlepších krimi seriálu vůbec......9/10 ()

Slepý bankéř (2010) (S01E02) 

Slepý bankéř nabízí zápletku s čínským gangem pašeráků. Sherlock se dostává díky okolnostem k zločinu vražd se spletitými symboly. Cele to působilo méně geniálně jako v úvodním díle, ale naopak závěr se podařil skvěle vygradovat. Možná tentokrát více o náhodě, ale o to akčnější. Navíc ta mystika kolem Moryartyho strašně funguje......8/10 ()

Velká hra (2010) (S01E03) 

Neskutečné tempo s dokonalou zápletkou. Jeden případ střídá druhý, závěr utahuje šrouby a pak si rvete vlasy, jak moc musíte vidět další díl......10/10 ()

Série 2 (2012) (S02) 

Především posledním dílem se série může plně rovnat té první. Kvalitou opět na maximu......9/10 ()

Skandál v Belgravii (2012) (S02E01) 

Tak o dost s větším vtipem, hláška střídá hlášku a čekal jsem uvolněnější díl, s nepříliš poutavou zápletkou. Je až neskutečné, jak i přesto celý koncept šlape a dokonce atmosféru stupňuje do samého závěru. Nakonec i náboj romantické linky je na jedničku. Sherlock se vrací ve výtečném tempu......9/10 ()

Psisko baskervillské (2012) (S02E02) 

Klasika v moderním kabátě Tvůrci scénáře jsou opravdoví mistři, byť mě tato zápletka tolik nechytla. Opět slovní hříčky ústřední dvojice nemají chybu. Možná trošku přehnaný závěr, ale to už je jen má namlsanost z předchozích dílů......8/10 ()

Reichenbašský pád (2012) (S02E03) 

Neskutečně, nemám slov pro poklony, neboť tak strhující díl jakéhokoli seriálu nepamatuje. Dokonala zápletka s rozuzlením, která šokuje a zároveň vyvolává emoce. Celý díl je našláplý na MAX tempu. Zasloužil by si hvězdičku pro speciální ohodnocení......10/10 ()

Série 3 (2014) (S03) 

Třetí série je slabší díky prvním dvou dílům, naštěstí ten poslední se opět vrací v tempu prvních dvou sérií (komentáře pod jednotlivými díly)......8/10 ()

Prázdný pohřebák (2014) (S03E01) 

Za mě asi zatím nejhorší díl z řady Sherlocka. Pro tvůrce příliš obtížný úkol navázat na dost ošemetný závěr posledního dílu druhé série. Díky tomu došlo na zdlouhavé vysvětlování, udobřování, které naštěstí vynahrazoval skvělý humor. Nebyl zde prostor pro nějaký kule rvoucí případ a tudíž detektivní podtext působil docela jednoduše, se spoustou pofiderné logiky. Asi jsem moc namlsaný předchozími díly......7/10 ()

Znamení tří (2014) (S03E02) 

Tak trošku jsem byl překvapen rozjezdem předchozího dílu, který navazoval na předchozí sérii a zvolil humornější formu na úkor zápletky. Pro mě nečekaně ve stejném duchu, což z mého pohledu Sherlockovi hodně škodí. Vtipy šlapou a fungují, ale nemůžu si pomoci, s přibývajícím časem až rutinní záležitost. Hlavní zločin se táhne, je banální a místy přetažený za vlasy. Sherlockovi dochází dech a směr, kterým se vydal není to pravé ořechové......6/10 ()

Poslední přísaha (2014) (S03E03) 

tak poslední díl naštěstí zachraňuje sérii a opět se vrací k perfektnímu případu, rozuzlení a skvělého protivníka. A na závěr? Moriarty is back !!!!!.....9/10 ()

Série 4 (2017) (S04) 

Nakonec série zdařile završuje povedenou adaptaci, až si člověk nerad připouštím, že to celé končí. Druhý díl patří k těm nejlepším a když si vezmu celou škálu závěrečných dílů seriálů, tak je na tom Sherlock velmi dobře. Možná nebýt horšího prvního dílů, pořád by si zasloužil tu pátou hvězdičku......8/10 ()

Šest Železných dam (2017) (S04E01) 

Tak přece je to o krapet lepší rozjezd, než ve třetí sérii. Samotná podstata případu není tak geniální a určitě se nejedná o nikterak úchvatnou zápletku. Vtipkování už tolik nefunguje, neboť je to příliš zaběhnutá rutina z předchozích dílů a místy už opravdu otravovalo. Co Sherlock ztrácí po těchto stránkách, tak naopak co do vztahů mezi postavami je tento díl opravdu výborný a vývoj posledních patnácti minut jsem opravdu nečekal. Trošku jsem zlomyslný, ale jsem rád, že film opustila jedna z nejnudnějších postav a snad to Sherlockovi vrátí původní lesk......7/10 ()

Skomírající detektiv (2017) (S04E02) 

Tak tento díl je z kategorie těch nejlepších. Začátek naprosto démonický, depresivní a Benedict předvádí naprostého šílence. Případ zločinu je úchvatný a celý scénář je vypiplaný do detailu, včetně dramatické části mezi postavami, která tentokrát funguje bez výhrad. Závěr mě opět rozsekal a navozuje nové možnosti do dalších dílu......9/10 ()

Poslední případ (2017) (S04E03) 

Tak otázka, zda v tomto díle bylo konečné rozuzlení celého Sherlocka. Tvůrci si nakonec poradili už s tak spletitou konstrukcí nad očekávání. Celá zápletka je výborná, byť úkoly, které musí plnit jsou docela rutinní a tolik prošpikované bohužel nejsou. Malinko ve mě převládl pocit, že k závěru se schyluje příliš brzy a celé to působilo uspěchaným dojmem. Možná škoda, že dobře vykonstruovaný scénář kolem Moriartyho, další osoby dostal takový spád. Nerad se totiž s tímto zpracováním Sherlocka budu loučit......8/10 ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama