Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 1

Recenze (978)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Jít na tohle do kina byla zpočátku spíše povinnost, četla jsem totiž všechny knížky a viděla všechny předchozí (ne moc povedené) filmy, ale tento prvotní účel se nakonec změnil. Poslední díl jsem si užila a utekl celkem rychle a já jsem se ani nestihla začít nudit. :) Určitě se jedná o nejlepší část celé série s hromadou zvratů a zajímavých scén. Pár hluchých momentů a chyb se samozřejmě našlo, ale vše přebila skvělá atmosféra, hlavně bych vyzvedla tu ve scéně týkající se souboje. Všichni herci podle mě ve srovnání s minulými díly dospěli a jejich herecké schopnosti vzrostly mnohonásobně. Trochu mi vadil ten sentimentální konec, který mě však i přes obrovskou snahu nedohnal k slzám a nemohla jsem tak napodobit pubertální faninky. Film však doporučuji jako oddychovku, od které by člověk neměl moc očekávat a třeba bude odměněn příjemným překvapením :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

A je to tady – loučení. Se světem, kterému asi nikdy neporozumím, fenoménu, jehož součástí být nechci. Okouzlení upírem Edwardem, novorozenou upírkou Bellou a ostatními příliš nechápu. Postupně se setkáváme s dalšími zbytečnými postavami, na které vzápětí velmi rychle zapomeneme, stejně jako na jalové dialogy, které hlavní hrdinové vypouští z úst. Co ale udiví nejvíc je skutečnost, že tvůrci nenabídnou žádnou katarzi, žádné epické zakončení celé téhle prostinké ságy. Nechápejte mě zle, sérii jsem jednoduše viděl proto, že na ni koukala manželka. Jasně, mohl jsem namísto toho třeba vymyslet navýšení výkonu koncentrační solární elektrárny (plácám nesmysly), ale to bych přišel o překvapivě mizerné triky, prázdné zápletky, mdlé emoce, řadu nechtěně úsměvných momentů nebo bezobsažné dialogy. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Já se bavil. Jako u většiny dílů této skvostné ságy. Začátek byl zábavný - no prostě telenovela - a zábava to byla i nadále, i v očekávání osudové střetnutí zlých upírů s hodnými upíry a hodnými vlkodlaky (WTF?). OK, za jeden z největších filmových WTF momentů považuji "vyvrcholení" této ságy. Už jen hodně nucená "osudovost" celého setkání asi padesáti človíčků na zasněžené pláni byla vtipná, což pak při řežbě podpořila ještě LOTRovská hudba. Ale moment, kdy divák zjistí, že se žádná bitva neodehrála (a ani neodehraje), posílá opravdu do kolen. Vyvrcholením pěti filmů je tedy (ne)přátelská debata a odchod všech zúčastněných vlastním směrem. Bomba. A proč není produkce schopna na natáčení sehnat reálné dítě a dolepí tam tak trapně umělohmotného parchanta, nechápu... 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný námet, plus nadpriemerné spracovanie, rovná sa priemerný výsledok. Určite nemôžem povedať, že by nastala výraznejšia nuda, sága je u konca a treba podotknúť, že s pomerne dôstojným, dvojdielnym zakončením. Csfd hodnotenie je opäť davovou psýchózou podhodnotené. Odpad si zaslúžia iné snímky. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor+++pozor+++ po završení celé antihororové ságy hrozí nepřipraveným divákům krystalicky čistá sugesce debility a nahlížení na ženské tvůrce, jako na surrealisticky pitomé bytosti. Stojím u děkovačky letošních anticen Zlaté maliny a děkuji spisovatelce Stephanie Meyer, scenáristce Mellisse Rosenberg (podle mě nemá vyšší IQ než někdejší pornoherec) a v neposlední řadě také režisérovi Bill Condonovi, jaký mě připravili nevídaný zážitek v podobě nového 3DDD rozměru. Za film jsem si totiž prošel třemi fázemi a všechny byly Debilní. První fáze (cca úvodních 30 min.) sestávala z debilních, a podotýkám vážně míněných dialogů, kdy co replika, tak to nevídaná perla. Druhou fázi (cca 45 min.) bych označil nejen za maximum debilum stupidum, ale také, jako za maximálně zmatenou. Dokonale jsem se ztratil v ději, nechápal jsem, o co jde, namátkou se, mimo jiné, na scénu dostavily zcela nefunkčně, nepochopitelně, a jak jinak, než zmateně, dvě amazonky, anebo se objevily prvky z "x-menů". Třetí fáze (posledních cca 30 min.) byla asi nejméně debilní, ale za to vrchol celého filmu. Avizovaná epická bitva Cullenovi versus Volturiovi, ke které se schylovalo, se v reálném ději neodehrála a byla jen budoucí vizí jedné z kladných ženských postav!!! Plátnem v té době sice létalo na tak korektní sérii množství utržených hlav, ale v podstatě to prachmizerný dojem nijak nevylepšilo. Poté následovala opět pro mě nepochopitelná rekapitulace a jakési připomenutí předchozích dílů, respektive vztahu Bella & Edward. Pak už následovaly vysvobozující závěrečné titulky a i ty byly opět zmatené. Objevily se v nich totiž tváře herců, kteří se v závěrečném dílu vůbec neobjevily. Obludný děj pak už jen dorazila nepovedená digitální animace (vlci + potomek s digitálním obličejem ústřední dvojky jménem Renesma). Ještě jednou tvůrcům díky za nevšední zážitek u filmu. Tohle jsme opravdu nečekali!!! Klady: série skončila + zajímavě nastajlovaná Maggie Grace+Dakota Fanning + MyAnna Buring + Casey Lebow + pěkný vizuál + utrhané hlavy se také počítají + zavolejte duo Friedberg & Seltzer, aby to ještě jednou zparodovali. Zápory: maximálně debilní + zmatený + smysl nedávající děj + zmatená režie + absurdně vystavěný scénář + příšerný námět + nejhorší herecké výkony všech (dob) zúčastněných bez výjimky v čele s Michaelem Sheenem + legračně zrychlený "upíří" pohyb Belly + Billy Burke jako otec, co v lese spustl a neholí se, respektive nemá čím se holit + nasupené a zlostné pohledy Kristen Stewart vyvolávající smích + svlečené tričko a trapná muskulatura Taylora Lautnera + amazonky + zvláštní paruka Nikki Reed +Jackson Rathbone + nepovedená a příliš okatá digitální animace vlků + pumy + Renesmy + porušování zásad pro upírské filmy + nefunkční doladění děje prvky z jiných filmů, respektive z jiných časových období + celé je to hovadina. Mé hodnocení: 0% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • S rozpočtem 136 milionů amerických dolarů šlo o nejdražší díl celé ságy. (pan Hnědý)
  • Mackenzie Foy (Renesmee) povedala: „Chcela by som byť aj v skutočnom živote upír, pretože by som nespala a rodičia by ma tak už neposielali každý večer do postele." (Kacenka616)
  • Ve filmu můžeme vidět postavu jménem Amun (Omar Metwally), který je dle mytologie série nejstarším upírem na světě. Stal se nesmrtelným ve svém rodném Egyptě přibližně v roce 2500 před Kristem. (Nick321)

Reklama

Reklama