Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 1

Recenze (978)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Společně s jedničkou zřejmě nejlepší díl. Má to tah na branku a dobře čitelné charaktery, do kterých jsem se po čtyřech všelijakých dílech začal ve finále alespoň trochu dostávat. Konec se dal očekávat, ale to nic nemění na faktu, že Twilight jako sága měla ke konci možná mírně zlepšující se tendenci, nebo minimálně si tvůrci uvědomili, kam patří. Dali pryč zbytečnou filozofii a rádoby monstrózní mytologii a zaměřili se více na familiérní vztah hrstky upírů v boji proti nadvládě. Snesitelnější, lepší. Občas se dalo pocítit i napětí a to je tedy už hodně co říct. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc zbytečný byl předchozí díl (v rámci série - o celkové zbytečnosti netřeba mluvit, ta je jasně definovaná už samotnou zápletkou), se zde tvůrci přeci jen blýskli a vysypali z kapes poslední zajímavé drobky. Condom mě přesvědčil, že umí natočit i strhující akčňák. Říkám si, jaká škoda, že kvůli několika skvělým scénám finálního zápasu mezi rodinami upírů musel člověk přetrpět několik hodin koncentrované nudy, trapnosti a dalších cílovému diváku poplatných (příšerných) momentů. Beru, že film je pro mladý, beru, že jde hlavně o lásku, to já všechno fakt beru, ale jsem přesvědčený, že to vše mohlo jít natočit úplně jinak a především s jinými herci. Také nerozumím tomu, proč se Rozbřesk trhal na dva díly. Samozřejmě, že chtějí z těch dětí vyrvat jen další prachy, ale to rozdélení je jinak naprosto zbytečné . Tady se paní Majerová moc nepředvedla. V první části se jen stará Bela provdá za Edu Kolína a on ji napustí. Dvakrát. To by snad šlo sdělit jen nějakou formou předmluvy, nač dvouhodinový film. Naštěstí v této druhé části se přeci jen už něco dělo. Navíc se v půlce přestalo hrát na ten tvajlajtový desén a přistoupilo se na trochu jiná pravidla. Po xmenovsku se strhla velkolepá bitva, která za to prostě stála. Přál bych vám ovšem ten stejný zážitek z kina plného mladých dívek. Stará Bela se pár hodin po překotném porodu vilně přitulila k Edovi a hledištěm kina zašumělo jemné áááách a jůůůůů. Bylo to až k neuvěření. Kdyby mi to někdo vyprávěl, myslel bych, že přehání. Když došlo na trhání hlav a párání lidí vlky, pomyslel jsem na ty vzdychající dívenky a říkal si v duchu: ta vás vypekla, ta Majerová, co? Ještěže tam Condom nedal cákající hektolitry krve, to si už nedovedu představit, co by to s cílovým divákem udělalo. Hlavní zástupce těch zlých upírů Aro Volturi byl vynikající. A některé upírky byly děsně sexy. Hlavní herecký trojúhelník mě nutil odvracet zrak. Rychlá kadence na sebe vrstvených nelogismů mi nedá dodnes spát. Kdyby se prostě tvůrci vykašlali na ten komerční styl a jeden velký sladkobol a udělali z toho nabušený gothic nářez s temnou hudbou od začátku do konce a bez přítomnosti dětí, byla by to po celou dobu bezva podívaná a v kině by hned bylo i více místa. Takhle narvané kino jsem zažil pouze jednou a to na Avatarovi. Tato skutečnost je též až k neuvěření. Čtyři hvězdy v rámci tvajlajtu, dvě v rámci filmů jako takových. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ LIDSKÝ VĚK SKONČIL, ALE NIKDY JSEM SE NECÍTILA TAK NAŽIVU. ZDÁLO SE, ŽE DOKONCE I VOLTURIOVI PŘIJALI MÉ NOVÉ POSTAVENÍ. ALE I TAK BUDOU CHTÍT SVŮJ DŮKAZ…“ /// Bella má sviště a seznamuje se s tím, co že jako bejt ten upír vobnáší. Sací přátelé jim spíchli příbytek (dali tam i nábytek…vo dobytku nic nevím…). Důležitý je (hlavně pro Edwarda), že šukat ji furt baví. Jo, a CO NA TO TÁTA? Romantika jde stranou, nezněj tady ani žádný idiotský slepičí kydy. Bez dlouhýho vysvětlování je tu upírská legenda, nějaký ty hrátky se schopnostma a čeká nás boj. Za rodinu (За Родину – poznámka pro cizince). Ale taky boj, ve kterým má každej z rodiny za co bojovat. Upíří mysteriózno mě baví. Ta vomáčka vokolo je trochu hloupá, ale ač nerad, tak přiznávám, že ta bitva je celkem vyhroceně zábavná (Pozor! Nezaměňovat s orgastickou zábavou!). Jasan, nejedná se vo žádnej zápis do historie. Dokonce ty počty soupeřících stran můžou vést u milovníků davovejch scén k pohrdání, ale v rámci ságy… je to určitě ten slušnější příběh. A proto dám 3*, aby mě už nikdy nevotravovali! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stephenie Meyer, ani nic s ní společnýho, mně nesmí do baráku! 2.) Mám spadeno na drsnou Dakotu Fanning. (nebo snad na sladkýho Robertka?) 3.) Thx za titule ,,PrcekTK“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer / Námet: Breaking Dawn by Stephenie Meyer | Hudba: Carter Burwell | Produkcia: Wyck Godfrey, Karen Rosenfelt, Stephenie Meyer | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: Temple Hill, Sunswept Entertainment | Rozpočet: 120 miliónov $ | Tržby: 821,816,683 $ || Našťastie, tento diel nabral znovu pravý smer Twilightu: Je to tak patetické a umelé, že sa na tom dá s chuťou zasmiať :) Z predošlého dielu totiž hrozilo, že sa z toho stane seriózna záležitosť - bolo to tým pádom málo zábavné. Finálny diel však disponuje s obrovským zmyslom pre humor - tvorcovia si uvedomili, že sa už niektoré veci fakt nedajú brať vážne, a tak si np z vyzliekania Jake-a robia srandu naschval. Až do konca finálnej bitky to bolo za poctivé tri * ako pilotný diel, no happy endig posral značku Twilight ako sa patrí. Ps: Aj ked Kristen Stewart ukázala v Snehulienke a lovcovi strašný výkon, bol určite lepší, než v ságe. Tu sa ale potrvdilo, že to bol len klam, a je fakt hodná svojej nominácie na Zlatú Malinu za najhorší ženský herecký výkon v roku 2012 ;) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pre vyššiu technickú úroveň a celistvejší (takmer uspokojivý) príbeh, je toto jediná časť dosahujúca úrovne troch hviezd, stále ale zabitá detailami, smiešnou mytológiou a podpriemerným herectvom všetkých zúčastnených. Zároveň sa jedná o jediný zábavný film série. 50% Väčšina hejtu sa vždy ukáže byť falošným, preto som do toho šiel s otvorenou mysľou, ani po dôkladnom zvážení ale skrátka Twilight sága neprináša dostatok pôžitku v akomkoľvek smere. O slušnej technickej úrovni sa dá rozprávať iba pri poslednej časti (možno posledných dvoch), herecky je to zlé stále a podľa mňa úmyselne. Príbeh prináša málo akcie, ale čo viac: nedostatok romantiky. Prvé tri epizódy sú hlavné (tri) postavy vystavené neustálym (neustále tým istým) dilemám, zatiaľčo o láske sa väčšinou iba rozpráva. Prvé tri časti majú navyše prakticky len  jedného záporáka, takže tri filmy - šesť hodín sa riešia identické konflikty dá sa povedať vo všetkých rovinách. Z postáv mi z celej série prirástla k srdcu len minirolička Dakoty Fanning.  Z hlavnej trojice je Bella extrémne nesympatická, Edward frigidný a Jacob najviac friendzone-nutý charakter v histórii kinematografu (“Sluší Vám to spolu”). Dokonca ani vizuál nie je potešujúci, pričom zvykne využívať rôznych kontrastov (hlavne) bielej, čiernej a červenej, a príbeh sa zo značnej časti odohráva vo fotogenickom prostredí zasnežených hôr. Vnútorné pravidlá Meyerovej vesmíru (a základ nenávideného/milovaného young adult žánru) sú postačujúce výhradne pre vkus juvenilnych dievčat a tie jediné pravdepodobne môže Stmievanie uspokojovať. Pri nádeji, že ony - obyčajné, môžu byť tiež výnimočnými a jedného dňa sa o ne pobijú svalnatí krásavci. Pre nás ostatných je to ale celé len hlúpe a zle zaranžované. Päť filmov, odo mňa dohromady šesť hviezdičiek, a to som sa snažil byť objektívny (to ja vždy). ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • „Když hrajete nějaký čas stejnou roli, prostě vám dojdou nápady. Máte pocit, že jste na nic a už nevíte, co máte dělat," přiznal Robert Pattinson (Edward) u příležitosti závěru ságy a dodal: „Už nechci dělat filmy pro teenagery." (Sufferer)
  • Ze severoamerických diváků zamilovaní upíři ve svém finále vysáli 292,3 milionu dolarů, součet tržeb na celém světě pak byl 848,6 mil. (NIRO)
  • Na špeciálnych efektoch pracovala spoločnosť Tippet Studio, ktorá sa venovala aj predošlým filmom série, hlavne tvorbe digitálnych vlkov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama