Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 3

Recenze (978)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Jít na tohle do kina byla zpočátku spíše povinnost, četla jsem totiž všechny knížky a viděla všechny předchozí (ne moc povedené) filmy, ale tento prvotní účel se nakonec změnil. Poslední díl jsem si užila a utekl celkem rychle a já jsem se ani nestihla začít nudit. :) Určitě se jedná o nejlepší část celé série s hromadou zvratů a zajímavých scén. Pár hluchých momentů a chyb se samozřejmě našlo, ale vše přebila skvělá atmosféra, hlavně bych vyzvedla tu ve scéně týkající se souboje. Všichni herci podle mě ve srovnání s minulými díly dospěli a jejich herecké schopnosti vzrostly mnohonásobně. Trochu mi vadil ten sentimentální konec, který mě však i přes obrovskou snahu nedohnal k slzám a nemohla jsem tak napodobit pubertální faninky. Film však doporučuji jako oddychovku, od které by člověk neměl moc očekávat a třeba bude odměněn příjemným překvapením :) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Oproti všem předchozím dílům je to docela i stravitelné. I tak ale hodně podprůměrné a ne zrovna něco, co chci vidět znovu. Fascinuje mě, jaký z toho vznikl kult. Lidé asi potřebují něčemu věřit a jestli i v cizině je stejný bordel jako tady, tak se není co divit, že se chytají každého Schwarzenstébla. Ve výsledku je to vlastně jedno, najdi totiž stéblo v kupce slámy. Děj filmu, no aspoň se tu něco děje. Není to jen plácání hloupé neschopné nanynky mezi dvěma metrosexuály nulové inteligence, jako dříve. Tedy ne pouze. Navíc nanynky neschopné, nehezké a totálně jakoby pořád mimo-sjeté. Šerednější jak deBELLA je už jen to její nechutný digitální děcko. Bylo mi řečeno, že tento díl je prý spíš pro chlapy, že se skoro v celé knížce bojovalo a bude to masakr... Finální bitva mi opravdu vzala dech, přestože se z hodiny scvrkla na cca 20 minut. Je vtipné, že štít, který může fungovat jen pokud je v klidu, se vrhne do největší bitky a neustále ho někdo vyrušuje, takže nemůže pracovat jak má. Je vtipné, že generál se nechá zabít jako první, asi že už se na to svoje vojsko nemohl dívat. Je vtipné, že zbraně/schopnosti, které fungují ve velkém měřítku, pořádném rozptylu a na velkou vzdálenost používají všichni až v boji muže proti muži... Je vtipné, že se všichni mlátí hlava nehlava, bez jakékoliv taktiky... Po tolika staletích existence by upírští vládci mohli přijít na něco lepšího, než je hodit všechny do mixéru a počkat, co vzejde... Ale nešť! Je to slátanina pro ženský, který jsou v hlavě pořád malý naivní holčičky. A to je dneska skoro každá. Má to šokovat zabitím hlavního hrdiny (protože spousta fenynek uchcává feromony už při pomyšlení na ty nagelovaný blond lokny). Je mi smutno a na blití, čemu dnes lidé říkají zábavné a kultovní. Chtělo by to opět potopu a začít znovu. Tenhle mixér už je totálně zanešenej bordelem a potřebuje umejt... A obávám se, Savo nebude stačit. PS Červeňákovo přirovnání k sektě sedí opravdu dokonale. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ LIDSKÝ VĚK SKONČIL, ALE NIKDY JSEM SE NECÍTILA TAK NAŽIVU. ZDÁLO SE, ŽE DOKONCE I VOLTURIOVI PŘIJALI MÉ NOVÉ POSTAVENÍ. ALE I TAK BUDOU CHTÍT SVŮJ DŮKAZ…“ /// Bella má sviště a seznamuje se s tím, co že jako bejt ten upír vobnáší. Sací přátelé jim spíchli příbytek (dali tam i nábytek…vo dobytku nic nevím…). Důležitý je (hlavně pro Edwarda), že šukat ji furt baví. Jo, a CO NA TO TÁTA? Romantika jde stranou, nezněj tady ani žádný idiotský slepičí kydy. Bez dlouhýho vysvětlování je tu upírská legenda, nějaký ty hrátky se schopnostma a čeká nás boj. Za rodinu (За Родину – poznámka pro cizince). Ale taky boj, ve kterým má každej z rodiny za co bojovat. Upíří mysteriózno mě baví. Ta vomáčka vokolo je trochu hloupá, ale ač nerad, tak přiznávám, že ta bitva je celkem vyhroceně zábavná (Pozor! Nezaměňovat s orgastickou zábavou!). Jasan, nejedná se vo žádnej zápis do historie. Dokonce ty počty soupeřících stran můžou vést u milovníků davovejch scén k pohrdání, ale v rámci ságy… je to určitě ten slušnější příběh. A proto dám 3*, aby mě už nikdy nevotravovali! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stephenie Meyer, ani nic s ní společnýho, mně nesmí do baráku! 2.) Mám spadeno na drsnou Dakotu Fanning. (nebo snad na sladkýho Robertka?) 3.) Thx za titule ,,PrcekTK“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to tak nefér. Tenhle film by si totiž zasloužil být pořádnej propadák. Ale ne, vydělá to zas pár stovek milionů, přestože to má laciný triky (digitální dítě?), dialogy jak z nejhorší latinskoamerický telenovely, vyvrcholení, co se vlastně nestane, a herce možná pěkný, ale to je snad to jediný, co se o nich dá říct. To nejhorší ze současnýho filmovýho průmyslu a hollywoodskej odpad, který drží nad vodou akorát tradičně skvělá kamera a soundtrack. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Teda já se musím přiznat, že tenhle díl se mi sakra líbil. Byla jsem proti, aby to rozdělili do dvou dílů, protože ta poslední knížka byla fakt děsná, což byl taky kámen úrazu u prvního části filmu. Na tenhle díl jsem se i docela těšila, protože tuhle část jsem měla v tý poslední knížce nejradši, teda když odhlédnu od té 'bitvy'. Narozdíl od prvního dílu, tady to plynulo rychlým spádem a vůbec mě to nezklamalo, naopak. Bella - upírka, mě dost bavila. Klidně tomu dám i 5* btw. Jako, ale ta závěrečná bitva, fakt mě nachytali, ze začátku jsem se nestačila divit co se to děje :D ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Natáčení prvního a druhého dílu probíhalo zároveň. Začalo 1. listopadu 2010 a skončilo 15. dubna 2011, a to v Baton Rouge v Louisianě, Riu de Janiero v Brazílii a také ve Vancouveru v Kanadě. (Verunka1995)
  • S prvními oficiálními fotkami Renesmee (Mackenzie Foy) vznikl její fanouškovský tábor (tzv. Team Renesmee), jehož hlavní zábavou byly úvahy zda a kdy se malá upírka dá dohromady s vlkodlakem Jacobem (Taylor Lautner). (Sufferer)
  • Na špeciálnych efektoch pracovala spoločnosť Tippet Studio, ktorá sa venovala aj predošlým filmom série, hlavne tvorbe digitálnych vlkov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama