Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 1

Recenze (977)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nenávist, kterou fenomén zpravidla vyvolává, bude tentokrát hodně umělá. Tady už nejde objektivně mluvit o nějakém extra průšvihu. Prostě průměrná fantasy pro teenagery, která si navíc trochu vypůjčuje z X-Menů, což z ní dělá pro pánské publikum zcela jasně nejstravitelnější díl série. Tradičně ubližují tupé dialogy, nucená romance, nechtěně vtipné situace, opravdu špatné triky (vládne malá Renesmee) a závěrečné (samo o sobě velice solidní) bitvě nesluší nízká krvavost (když se utrhne hlava, působí totální absence krve - ač předlohou podložená - prostě absurdně). Díky svižnému ději jsem se ale téměř nenudil a chvílemi dokonce dobře bavil. Bill Condon je zatraceně šikovný krejčí a je jen jeho zásluhou, že "pětka" většinu času docela funguje. 50%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak si odmyslím, že je to stále o tom istom - trochu romantiky a potom už len ukazovanie nových postavičiek, je to celkom znesiteľné. Keď zoberiem do úvahy akčnú mega scénu (konečne naozaj veľká bitka), je to milé prekvapenie. Tentoraz sa mi zdali funkčné aj niektoré vedľajšie postavy (veď bolo na čase). Príbeh je dosť hlúpy a finále zbytočne mäkké, ale konečne som sa nenudil... ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jediná časť, ktorú som videla v kine. Pochváliť musím spracovanie úvodných titulkov, ďalej muzika bola fajn a aj Jacob mal jednu peknú košeľu. Malá Renesmee ... to čo bolo, jej výzor som teda vôbec nepobrala a celkovo to bolo také nejaké prehnané cez photoshop, jedným slovom otrasné. Čiernobiele rozlúčkové titulky na konci filmu ma skoro rozplakali. Keď to zhrniem, tak knihy som čítala, lebo som chcela byť v obraze, čo to ten tvajlajt je a boli zadarmo. Čo začnem čítať, vždy dočítam. A s filmami je to rovnako. Zbohom. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dva roky odhodlávání si pustit závěrečný díl této ságy. Nakonec jsem se k tomu odhodlal a dle mého nejlepší díl celé série. Seznámíme se s několika dalšími upíry a na závěr boj, který má menší zvrat. Na dvouhodinový snímek se toho moc neděje, ale přesto na úroveň, kterou Twilight v některých dílech měl, se jedná o úspěch a důstojné uzavření série .. 6/10 = 63% ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Osobně se považuji za obrovského odpůrce filmového spracování celé této nechvalně známé ságy, avšak s druhou částí Rozbřesku na mne čekalo nečekané (až děsivě nečekané) překvapení. Pomenu-li tedy nudný a (hodně) patetický začátek a fakt, že upíři holt stále září jak světlušky v noci, Rozbřesk se stal z dětinské nesnesitelné slátaniny překvapivě přijatelnou romantickou podívanou s nádherným soundtrackem a hodně nevyzpytatelnou (pro děti ne zas tak vhodnou... ehm...) bojovou scénou. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Druhý trailer k filmu byl uveden 20. června 2012, kdy Edward Cullen (Robert Pattinson) oslavil 111. narozeniny. (kklepkaa)
  • Robert Pattinson (Edward) povedal: „Existuje jedna vec z nakrúcania ságy, ktorá mi chýbať nebude. Je to množstvo bieleho púdru na tvári. Niekedy je to veľmi deprimujúce. Naozaj sa teším, že to už nikdy neuvidím." (Greenpeacak)
  • Záver filmu sa líši od toho v knihe spisovateľky Stephenie Meyer. Pre zmenu sa rozhodla samotná spisovateľka spolu so scenáristkou Melissou Rosenberg. Robert Pattinson (Edward Cullen) okomentoval situáciu slovami: „Keď som prvý raz čítal scenár a dostal som sa k tej pasáži, povedal som si 'čo?' a vrátil som sa v čítaní o stranu dozadu". (Sufferer)

Reklama

Reklama