Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (978)

virus10 

všechny recenze uživatele

Strašná chujovina. Aby se upíři bratříčkovali s vlkodlaky? Nemyslitelné!! Jacobe, nechceš k nám zajít na návštěvu? Jasně, musíme promyslet strategii. Co to sakra je? :D Dobře, předloha, beru na vědomí. Další zásadní problém druhé části Rozbřesku je to, že se po celou dobu filmu vlastně vůbec nic nestane. Postavy jsou nesympatické a ani nemam potřebu někomu fandit (a to mam například Kristen Stewart rád). Jediný co mě aspoň trochu zaujalo je finální ( ale bohužel ne opravdová) bitva a trhání hlav, jenže v tomhle světě krev neexistuje. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jediná časť, ktorú som videla v kine. Pochváliť musím spracovanie úvodných titulkov, ďalej muzika bola fajn a aj Jacob mal jednu peknú košeľu. Malá Renesmee ... to čo bolo, jej výzor som teda vôbec nepobrala a celkovo to bolo také nejaké prehnané cez photoshop, jedným slovom otrasné. Čiernobiele rozlúčkové titulky na konci filmu ma skoro rozplakali. Keď to zhrniem, tak knihy som čítala, lebo som chcela byť v obraze, čo to ten tvajlajt je a boli zadarmo. Čo začnem čítať, vždy dočítam. A s filmami je to rovnako. Zbohom. ()

Reklama

Darneth 

všechny recenze uživatele

Já nevím, asi začínám být na starý kolena nechutně naměkko, jinak si nedokážu vysvětlit tu nadhodnocenou trojku. Avšak přes všechny nedostatky, jakými pentalogie trpí, zaslouží si ten vleklý slaďák jednu schovanou hvězdu navíc. Proč? Inu možná za vtipnou sebereflexi, jenž celkově oplývá, za kousek věčné lásky a také za nabušený finish celé série. Konec je pouhým začátkem a slovo navždy je cítit z každého pohledu ( i kdyby zrovna chodili s odpadem). Ona osudovost má zde těžkou váhu a rovnat se jí může už jen Bellin křivák. Tak žili šťastně až do doby, než na ně přišel Blade s mačetou, ale o tom už jiný story. Nechť se jim v té perníkové chaloupce v mechu a kapradí dobře pečou králičí pirožky. "Nobody's ever loved anybody as much as I love you." Forever! Hawk. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pro všechny remcaly, kteří mají potřebu vyzdvihovat, že sága Twilight má upíry a vlkodlaky, ale není to horor, mám jen dvě slova: CGI baby - máloco v celých dějinách hororu je tak děsivého a zneklidňujícího. Jinak velkolepě zhůvěřilé finále své série a mistrovská ukázka fanservice, kde se díky finálnímu twistu daří naplnit nemožný paradox "to have your cake and eat it". Lacinost a pitomost se tu snoubí s WTF momenty i okázalou řežbou, zatímco falešná emancipace si podává ruku s mramorizovanou creepiness. Ale všechno to se díky fenomenální atmosféře na maratonu v kině Aero přetavilo v úchvatně nadšený zážitek (více k tomu v komentáři k prvnímu filmu). ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $292,324,737Tržby Celosvetovo $829,685,377Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,164,082 //počet predaných kusov 1,189,300Tržby za predaj DVD v USA $75,210,366 //počet predaných kusov 4,415,777║ strašné ale tak hrôzostrašné že niečo takéto vôbec kedy vzniklo, prvá hodinka filmu vrcholovo smiešny otras ako na daný slušný rozpočet, som sa z tých trikov kde zrýchlenie rozmazano bežia, skáču, kde pribehnú počítačovo animovaný ozrutný vlci dostával nechcene na samé dno údesu a zhrozenia čo a ako povrchne kŕčovito dokážu ešte dnes podávať divákovi film, či príbeh, triky, rovnako tak opäť zaujmú herecké telenovelové výkony, rovnako tak povrchne vyznie aj záverečná bitka ktorá aspoň nenudí ale skôr od údivu zo súbojov príde táto mela vlkov, upírov proti zlým upírom akurát tan nechcene komicky laxná, scenáristické vákuum ostáva pravidlom aj v záverečnom diely, takže až na prvý stráviteľný diel sa to nevymaní už zo stanovenej povrchnej dejovej tradície, čím si táto sága vydobila nálepku najhoršej filmovej série v celej histórii kinematografie /10%/ ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Nedlouho před oficiálním představením filmu na Comic-Conu jedna z fanynek ságy zahynula pod koly automobilu. Před prezentací snímku za ni byla držena minuta ticha. (R´Hell)
  • Robert Pattinson (Edward) povedal: „Existuje jedna vec z nakrúcania ságy, ktorá mi chýbať nebude. Je to množstvo bieleho púdru na tvári. Niekedy je to veľmi deprimujúce. Naozaj sa teším, že to už nikdy neuvidím." (Greenpeacak)

Reklama

Reklama