Reklama

Reklama

Osudové léto 2

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Dana si prohlíží deník své zemřelé matky, vášnivé surfařky, která celý život toužila surfovat v Jeffreys Bay. Bez rozmyslu se tam vydá. V autobuse z letiště se seznámí s dívkou, která si říká Zuřivka. Ta jí navrhne, že by si mohly jít zasurfovat. Ve vodě si Dana zlomí prkno, které patřilo její matce, a aby nezůstalo při jednom, tak zjistí, že má vypáčenou skřínku a všechny peníze i matčina dřevěná plastika jsou pryč. Zuřivka se Dany ujme a odvede ji na pláž, kde táboří parta surfařů. Je mezi nimi i Grant, se kterým se Dana seznámila v letadle, a Tim, kterému se evidentně líbí. Obě dvě dívky pak společně navštíví všechna místa, kde byla Danina matka. Během cesty potkají muže, který Danu okradl. Pronásledují ho a vypátrají, že pro něj pracuje Grant. Oba muži se zabývají nezákonným obchodem se sloními kly. Dana ho chce udat na policii, ale pohádá se Zuřivkou, která s policií nechce nic mít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Pro klasické kritické diváky na ČSFD zastávající art a nezávislou tvorbu, i kdyby to mělo popřít jejich dobrý pocit z filmu, tenhle film nebude. Ti ať se raději kouknou po nějakém nudném kousku, nad kterým mohou dumat dlouhé hodiny. Tenhle film je pro ty, kteří dokáží ocenit trochu ze všeho. Pro zastánce umění a odlehčené zábavy. A právě to druhé tenhle snímek splňuje na jedničku. Pro intelektuální zadumance to rozhodně není. Blue Crush 2 je ve všech směrech lepší než první díl. Úžasná práce kamery, z které si mohou vzít příklad tvůrci mnohem nákladnějších filmů. Výborný výběr skladeb. Soundtrack se řadí ihned mezi mé nejlepší písničkové. Sexy náboj proudící celým filmem jen umocňuje celkový dobrý pocit. Scénář samozřejmě postrádá kvalitu, ale paradoxně to není ani nijak zvlášť cítit a znát. Film propojuje několik krásných dílků, které celkově "růžovoučký" scénář sunou do pozadí. Krásné obrazy Afriky, záběry mořských vln, vlnících tančících těl - kde mimo jiné stejně dobře pracuje s kamerou střih. Prostě v téhle kategorii pro mnohé tzv. podřadných filmů je alespoň pro mne Blue Crush 2 tím lepším, za který se nestydím a klidně dám 4! ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Lehký letní film, který pojednává o přátelství, splněném snu a ochotě, kterou všichni z nich oplývají, hlavní hrdinka, Dana hledá sama sebe, svou matku, které se chce co nejvíce přiblížit, kromě toho najde opravdové přátele a svého otce, o kterém si myslí jen to nejhorší, Dana překonává spoustu překážek, ale společně jde všechno lépe. Tento film bych doporučila lidem, kteří se chtějí uvolnit, moc nepřemýšlet nad dějem, který je velmi jednoduše zpracovaný, ale zato velmi kvalitně, musím říct, že tento film byl o mnoho lepší než jeho první díl, ale trošku mi tam chyběl ten romantický základ, ale na páteční odpoledne, kdy jsem neměla, co dělat, docela dobré, vřele doporučuji. ()

Reklama

jafuska 

všechny recenze uživatele

film opět se sportovní tématikou tentokrát z prostředí surfařů, viděla jsem dříve první díl a tak jsem zvolna navázala na druhý díl, který je prostě někde jinde než jsem čekala mladá holka, která jde za svým snem podle matčiných stop, když jí umřela, dobře se dívalo na moře, vlny, ale jinak děj dos bídný, ale za krajinu a prostředí hodnotím takto, pro mě rozhodně velkým zklamáním ()

datos 

všechny recenze uživatele

Naprosto uklidnujici oddychovka, která je pastvou pro oči, díky nádherně kouzelné krajině afriky a zahrátim pro duši. Film o surfování, ale s velmi príjemný prostředím, hercema a hlavně s pěkným příběhem. Vžil jsem se tak do toho, že je nemožná nenavšítiv všechny ty uchvatný místa. Herecke obsazeni bylo vybráno dobre a herci zahrali skvěle, ale hlavně zabery z vody a na surfu co byli, byli provedený lahodně a musí se jenom smeknout. ()

croxika 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie som udelila aj pre jednotku aj pre dvojku rovnaké, napriek tomu ma toto voľné pokračovanie zaujalo o kúsoček viac. Páčil sa mi ten nápad, že mladé dievča išlo v presných šľapajách svojej zosnulej mamy, pričom to bolo spojené so zábavou, ľahkosťou a spontánnosťou, s nadväzovaním nových kamarátstiev a vzťahov. Bavili ma tie nespútané párty, občas nejaké vzrúšo v podobe úteku pred negrami obchodujúcimi na čiernom trhu, bavil ma ten feeling, že sa jednoducho zoberiem na iný koniec sveta a uvidím, čo všetko mi to prinesie. Surferské zábery boli na kvalitnej úrovni a bola to krásna podívaná, nehovoriac o nádhernej divokej prírode a miestnom spôsobe života. Ale aj tak ako to už býva, klišé časti nechýbali, slzičky v očiach pri "dojemných" rozhovoroch, s najväčšou mrchou sme samozrejme na konci najlepšie kamošky a najviac ma odrádza to, že v každom filme o surfovaní je to ako cez kopírák,-nádejné mladé surferky, ktoré si nikdy neveria nakoniec uspejú v dôležitých súťažiach. Nebyť tých, na mňa proste "bez šance zapôsobiť" častí, - i keď je to tvorcov úmysel- dala by som možno aj vyššie ohodnotenie. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama