Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro History Channel trochu netypická reality show. Starožitnictví Gold & Silver Pawn Shop v Las Vegas je rodinný byznys založený Richardem “The Old Man” Harrisonem v roce 1988. Spoluzakladem (a nynějším bossem) je jeho syn Rick Harrison. Dalé učinkují Rickův syn (a pravděbodobně budoucí boss) Corey “Big Hoss” Harrison a Coreyho kamarád Austin “Chumlee” Russell. Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. Diváka překvapí velké množství netypických věcí ze všech možných kategorií. Na pozadí do seriálu zasahují shody, neshody a konflikty mezi Richardem, Rickem, Coreym a Austinem. (Mikule)

(více)

Recenze (140)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je věc od History HD, na kterou když narazím tak od ní neodejdu. Pod pojmem reality show si představuji trochu něco jiného ale to neva. Díky kamerám můžeme nahlédnout do zastavárny, kterou vlastní rodinka pěkně vypasených Amíků. Lidé k nim chodí s tím co našli doma na půdě, v garáži či když nějakou tu zajímavou věcičku chtějí zpeněžit. Ono se povětšinou jedná o starožitnosti. Amíci to mají supr v tom, že pro ně je věc stará 100 let pořádná starožitnost. To s čím by se naši starožitníci asi nezabývali se tady kupuje a zastavuje. Hoši jsou při nákupu drsní. Z odhadované ceny předmětu vždy nabídnou prodejci maximálně polovinu. Přesto je mnoho těch co prodají hodně pod cenou což nechápu. Nevím jetli je to jen kalkul pro TV (třeba je to jinak) ale líbí se mi, že Rick Harrison do krámu nebere nic na čem jsou nacistické symboly a hákové kříže. Už jsem si toho všiml několikrát v několika dílech a to se zrovna nemusí jednad o odznaky a vyznamenání ale jen pouhé album fotek z olympiády v Berlíně z roku 1936... Ale jak říkám, možná je to jen takové pozlátko pro čestného amerického diváka. Možná že po vypnutí kamery Rick rychle volá odmítnuté zpět a handlujou se o cenu. Ono o prachy jde až na prvním místě a v bazáčí obzvlášť (sám jsem tam chvilku dělal) a bohužel pravé nacistické věci jsou stále v kurzu. --- Dobrej nápad o dění v zastavárně natočit reality TV. A člověk se o leckerém předmětu i něco dozví a poučí se tak. * * * * ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda! Kdo neviděl, tak fakt o dost přišel. Uznávám, že nelze "sjet" vícero dílů po sobě, ALE když tohle objevíte, tak se toho nemůžete nabažit. Úžasné osazenstvo zastavárny ve Vegas - že by přeci jen moje první návštěva nemířila do casina ?:)... Jednotlivé "příběhy" ze zastavárny jsou úžasné, ač už je k nim povolán nějaký odborník, či to jen tak Rick sype z rukávu. Co pořad trošku sráží je "děj" uvnitř zastavárny, na druhou stranu je právě tohle někdy to co epizodu povznese zase výše, je co se děje out of pawn shop... Nikdy nezapomenu na Krabičku na doutníky, co patřila JFK. Nejlepší pořad, co NOVA dovolila vysílat(?)! ()

Reklama

XdanteX 

všechny recenze uživatele

těchhle překupnických pořadů k nám z ameriky dorazilo moc a moc...Každopádně už na škole mě fascinoval americký trh a ta nekonečnost možností podnikání...tedy vpodstatě to že v jednom státě se dokáže docela slušně uživit překupník historických SPZtek stejně jako tetka na důchodu která miluje sbírání sádrových trpaslíků, jejich restauraci a následný prodej. A pak máme tyhle... "profesionální" překupníky kteří fungujou v celých státech ve všech možných odvětvích sběratelství. Kolikrát se tam najdou fakt fešné kousky harampádí které bych sám chtěl mít doma nebo mají nějakou skutečnou kultůrní/historickou hodnotu a je paráda vidět jak se zachovaly. Je to klasický tříhvězdičkový pořad kterému u mě přidávají jednu hvězdičku vtípky a prupovídky jejichž středobodem je většinou podnikový mamlas Chumlee a jeho pracovní morálka :D ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Hoci bez takého napätia a prekvapení, príde mi to o hodne zaujímavejšie než VOJNY SKLADOV, keďže hrdinami nie sú iba obyčajní ziskuchtiví zdochlinári, ale skutoční ziskuchtiví starožitníci/záložníci (čo ako typicky americkí, ľudí spojených s týmto slovom si predstavujem tak akosi odlišne...) a drvivá väčšina predmetov, ktoré k ním ľudia prinesú sú skutočne zaujímavé, či už z historického alebo iného hľadiska - nemyslím tým nutne, starožitnosti, ale doslova zaujímavé staré veci... ()

mimars 

všechny recenze uživatele

IMHO jeden z nejlepších pořadů svého žánru. Líbí se mi, že k prodávaným předmětům se často dovíme poměrně dost informací, taky schvaluju, že je vyjednávání o ceně vyobrazené realisticky, tj. že je to dost nekompromisní a návštěvníci zastavárny často odejdou s méně penězi, než původně chtěli (btw reakce "2.000 dolarů je mnohem míň, než jsem chtěl, ale je to lepší než nic, takže jsem spokojený." je naprosto reálná a reaguje tak spousta lidí, kteří prostě chtějí peníze hned a nehodlají objíždět víc míst a zkoumat, jestli jim někdo nedá víc) ()

Galerie (106)

Zajímavosti (34)

  • V jednom z dílů přijde do zastavárny prodat anonymní zákazník automat na Coca-Colu a říká, že mu doma překáží. Majitel zastavárny jej kupuje a přiveze do dílny k restaurování Ricku Dalemu z pořadu Americké restaurování (od r. 2010), jenže kdo zná tento pořad, ví, že se jedná o jeho mladšího bratra Rona Daleho, který v dílně pracuje. (sator)
  • Rick Harrison ve své autobiografii uvedl, že důvod, proč diváci vidí více návštěvníků své věci prodávat, než zastavovat, je ten, že druzí jmenovaní si často nepřejí být ve vysílání. (oje)
  • Rick Harrison prozradil, že nejpodivnějším předmětem, který kdy vykoupil, bylo 200 let staré ručně malované japonské porno. V prodejně vystavené není, Rick se bál reakce jeho matky. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama