Reklama

Reklama

Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottová (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA. Tuck a FDR doposud žili život jako v Bondovce - plný zbraní, rychlých aut i krásných žen, které až dosud nikdy nebrali příliš vážně. Tentokrát jsou ale oba přesvědčeni, že našli tu pravou. Zjištění, že se oba zamilovali do stejné dívky, jim ovšem jejich přátelství tak trochu pokazí. I když se dohodnou, že si půjdou z cesty, a Lauren neřeknou, že se znají, nebyli by to správní agenti, aby se vzdali své vysněné dívky tak snadno. Na řadu přichází série promyšlených špiónských útoků s jediným cílem - co nejvíce ztrapnit a zkazit rande toho druhého. Jak tato stále se stupňující bitva dopadne a pro koho se Lauren nakonec rozhodne? (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (795)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 3,189 // Otvárací Víkend USA: $17,405,930 // Dvaja pohľadný ciciaci bojujúci o srdce nevinnej blondínky, niečo mi to pripomína..............už viem, Klišé. Film je jemne posypaný akčným žánrom, ochutený štipkou romantiky a upečený v slušnej dávke vtipných a zábavných scén. Na spríjemnenie večera je tento film tak akurát. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Pokud se plánujete podívat na film Tohle je válka!, musíte počítat s několika základními prvky. Logika tu neexistuje. Nečekejte realistický náhled na život agentů CIA. Připravte se na předvídatelnost a nespravedlivý konec. Kupte si popcorn a nehledejte ve filmu narážky na francouzskou novou vlnu. McG natočil to, co mu jde. Odlehčenou ztřeštěnou komedii, která si uvědomuje svou vlastní stupiditu, ale i právě díky tomu dokáže pobavit. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekal, to jsem dostal. Zlehka se rozjíždějící akční komedie, kde tomu se začátku moc nevěříte a vtip trochu vázne, ale za chvíli - a to je vážně otázkou několika minut - vás to strhne a až do konce nepustí. Sice bych měl lepší pocit dostat něco o maličko víc, jak se u filmů, kterým nakonec dám ty 4* stává, ale vlastně nač si stěžovat? Možná na trochu ultra brutální akční scény, který by se možná ztratily v Terminátorovi (že pane režisére), ale tady trochu vyčnívají. Ale to je fakt detail, ve kterým si McG s radostí libuje a divák aspoň má u čeho slintat. Takže závěr je takovej, že se mi to fakt líbilo. Je to vtipný, má to styl a je to vcelku originálně pojatý. Tom Hardy je frajer což ani netřeba zmiňovat a Til Schweiger - i když měl opravdu minimum(!) prostoru - hustej záporák a mistr "poker face". ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ženské postavy jsou nudné a uječené na zabití, McG zase potvrdil renomé těžkého rutinéra, který si umí vybrat pěknou muziku a cheesy kulisy, ale už mu trochu činí obtíže zajímavě to rozhýbat, scénář je plný debilních frází a ženských mouder, za něž by se mělo povinně posílat rovnou na trestnou lavici klimaktéria. Jenže Pine a Hardy jsou takoví "kocouři" a tak to mezi nimi jiskří, že tu jde všechna heterosexualita stranou... Co se jim do toho romantického špionského pouta Witherspoon vůbec plete? Sledovat jejich "registrované" škorpení je bezmála tak zábavné, jako dívat se na clashe Lawa s Downeym. I když scénárista charisma a nasazení herců těžce nestíhá... Příjemná zábava, i proto, že ti dva dokáží z tupé povrchnosti udělat nevšední požitek (Pine jako znalec Klimta? To beru!). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Námětově to samozřejmě neřeším. Dva agenti s přifouklým egem, oba nezadaní (jeden dlouhodobě, druhý děvkař), jedna sličná blondýnka a rande naslepo; a hle, oba se zakoukali do stejné. Jaká to náhoda!! Domluví se na pravidlech, a jelikož jsou to špičkoví agenti, využívají moderní špionské technologie pro okouzlení své vyvolené. Tu hraje Reese Witherspoon, neskutečně ji to sekne a spolu s dvojicí Chris Pine a Tom Hardy tvoří ten hlavní důvod, proč filmu věnovat svůj volný čas. Objektivnost dalších řádků tohoto komentáře pak hodně záleží na tom, jak mi film sedl. A to celkem slušně. Svěží dialogy, zábava bez mozku, přisprostlá kamarádka, stylizace, která proráží strop, nadsazené akční pasáže. Hloubku od filmu McG je naivní čekat, ale určitá nerozhodnost vadí (víc akce, víc romantiky nebo víc humoru?) a navíc je to skutečně až takový slalom. Takže budu se lišit a hlásat, že jsem nakonec spokojený, jen skutečně škoda té rychlosti až zbrklosti, se kterou jsou nám předkládané jednotlivé scény. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (24)

  • V jedné ze scén, která se odehraje předtím, než u Fostera (Chris Pine) zazvoní letuška, běží na plazmové televizi snímek Titanic (1997). (Prochy38)
  • V scéne, keď Lauren (Reese Witherspoon) telefonuje Tuckovi (Tom Hardy), aby ho pozvala do reštaurácie, tak Tuck zatvorí svoj notebook, ale keď odchádza, je záber na celú kanceláriu a jeho notebook, ktorý je otvorený. (ČSFD)
  • Když FDR (Chris Pine) pozve Lauren (Reese Witherspoon) k sobě do bytu, než ho Tuck (Tom Hardy) střelí uspávací šipkou, pustí v přehrávači píseň „Smooth Operator“ od Sade. Stejnou píseň má Tuck nastavenou jako vyzvánění na mobilu. (PenelopaW)

Související novinky

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

28.10.2010

Možná obojí. Christopher Nolan jej určitě chce vidět v jedné z klíčových rolí třetího batmanovského filmu, jehož název by měl znít The Dark Knight Rises. Prozatím se neví, o jakou roli půjde, ale… (více)

Poldové jdou do nebe... a zpátky

Poldové jdou do nebe... a zpátky

17.08.2010

Akční fantasy R.I.P.D. (tedy něco jako „záhrobní policejní oddělení“) si vysnil McG (foto) a prosadil ji u studia Universal. Námět zní slibně: mladý policajt je zabit ve službě a odchází do nebe. Tam… (více)

Reklama

Reklama