Reklama

Reklama

Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottová (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA. Tuck a FDR doposud žili život jako v Bondovce - plný zbraní, rychlých aut i krásných žen, které až dosud nikdy nebrali příliš vážně. Tentokrát jsou ale oba přesvědčeni, že našli tu pravou. Zjištění, že se oba zamilovali do stejné dívky, jim ovšem jejich přátelství tak trochu pokazí. I když se dohodnou, že si půjdou z cesty, a Lauren neřeknou, že se znají, nebyli by to správní agenti, aby se vzdali své vysněné dívky tak snadno. Na řadu přichází série promyšlených špiónských útoků s jediným cílem - co nejvíce ztrapnit a zkazit rande toho druhého. Jak tato stále se stupňující bitva dopadne a pro koho se Lauren nakonec rozhodne? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (795)

POMO 

všechny recenze uživatele

Oddychová flirtovačka. Agentská zápletka tu hrá posledné husle, primom je iskrenie medzi postavami a vtipnosť epizódiek, v ktorých sa stretávajú. Film zvláda oboje dostatočne pre chvíľkové pobavenie, ale na dlho sa v pamäti nezdrží. Agenti Brad a Angelina, ktorých úspech isto podnietil vznik tejto jednohubky, boli o niečo šmrncovnejší. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Tak Tohle je sračka!", zaplakal verbal a roztřesenou rukou položil věnec na zažloutlým listím posetý hrob akční komedie. Kde jen jsou ty časy, kdy takové filmy bývaly vtipné a dokonce i měly šmrnc? Dnes už jen Trapný a Trapnější soutěží o to, kdo dřív sáhne na plastikovou kundu nějaké zasrané Bárbíně, záporák je tam akorát tak do počtu a celé to ve výsledku vypadá jako ranní stolice důchodce s akutní úplavicí. A nejsmutnější na tom všem je, že takovou odpudivou, umělohmotnou zhovadilost dokáží vyprahlí mentálové procpat do červených čísel dřív, než byste řekli "Smrtonosná zbraň". ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hyperstylizovaná, špionážní akcí jen tak nějak mimoděk orámovaná romantická komedie, která chápe soupeření dvou soků v lásce poněkud doslovněji. Jak se v post-apatowovských vztahovkách pomalu stává pravidlem, výrazněji to jiskří mezi kámoši téhož pohlaví, než mezi mužem a ženou, na čem zde má podíl také epizodická struktura romantické zápletky (dojem sitkomových výstupů posiluje užití zámlk mezi „výstupy“). V testosteronovém a technofilním „moje hračky jsou lepší“ přeměřování sil dvou chlapců, jejichž společnou matkou je přísná šéfová, se scenáristé vyžívají stejně jako představitelé titulních rolí. (Za povšimnutí stojí, že Simon Kinberg má na triku nikoli nepodobného Sherlocka Holmese a Pána a paní Smithovy.) Bohužel zůstávají pouze u nápadů, s nimiž dále nepracují, což nejvíc zamrzí hned u ústředního ozvláštnění klasického romcom schématu. Ani jeden z potenciálních partnerů totiž oproti zvyklosti není tak trochu kretén - až scenáristické řešení tohoto dilematu z něj odstavením na vedlejší kolej tak trochu kreténa dělá. Rovněž snaha o dualitu à la Hitchcock, k němuž se zde odkazuje stejně okázale a nenápaditě jako ke Scorsesemu (dlouhý záběr v baru), vyznívá mechanicky: dva kamarádi, dvě kamarádky, obsahově podobné scény v různém prostředí… Stejně odflinknuté jako heterosexuální tokání jsou akční scény, u nichž si McG dost dobře nepohlídal kontinuitu jednotlivých záběrů (finále na dálnici se střelbou do zatáčky?). Vzhledem k pojetí filmu, který raději rovnou přehrává, namísto toho, aby si na něco hrál (čím připomíná hříčku Zatím spolu, zatím živi, jíž jsem ale onu přestřelnost věřil víc), uvedené nedostatky zásadně nepřekážejí přímočaré zábavě. Ani charisma Toma Hardyho, jehož britskost na rozdíl od Witherspoonové považuji za velké plus, ovšem nezvrátí fakt, že sledování těchhle syndromů MTVizace Hollywoodu spadá do téže skupiny činností jako dýchání – po chvíli přestanete vnímat, že nějakou činnost vykonáváte. 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě vytáčeli ty dva tajný agenti, hlavně ten vyhublej smeták, protože ten mě byl tak sympatickej, že kdyby měl vebloud něco v prdeli, tak bych ho použil k prošťouchnutí. Já všeobecně nesu blbě, když se kolem hezkej holek motá jinej kluk než já, ale tady to byl fakt extrém. Navíc má milovaná Reese tady hraje tak blbou holku že jsme trpěl jak zvíře. Takhle blbá není ani Lucie Bílá a to už je co říct. Snažil jsem se teda upnout výhradně na zábavný scény a akční scénky, ty první se občas vyskytly, druhý taky, ale přišly mně docela nepovedený. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dvaja neodolateľní sympaťáci a ešte prudko použiteľná Reese v pohodovej jednohubke s dobrými dialógmi, ktorá však trpí dodatočnými zostrihmi. Niektoré scény končia náhle (ustavičné zatmievačky sú fakt tragické), iné zle nadväzujú... Fakt škoda. Dúfam, že sa na BR dočkáme aspoň o nejakých 20 - 30 minút dlhšieho DC. Najlepšieho R-kového a viac akčného. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

McG by měl zajistit slušnou efektivní akci. Není. Je spíš průměrná a opravdová pecka přichází akorát s Tomem Hardym a scénou na paintballovým hřišti. Jinak je to těžký průměr. Co se týče humoru? Mohla být v dialozích spousta ironie, ve skutečnosti jí bylo daleko méně, než jsem doufal. Jediné plus tohoto filmu jsou samotní herci. Chris Pine, kterého vůbec neznám, vcelku ušel a Tom Hardy vysloveně zářil. Reese už byla tak nějak do počtu, ale taky mi vysloveně nevadila. Celkově vzato je tak tenhle film nejprůměrnější průměr, co jsem dlouho neviděl. Koukat se na to přesto pořád docela dá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $54,760,791Tržby Celosvetovo $156,974,557Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,472,728 //počet predaných kusov 311,196Tržby za predaj DVD v USA $10,128,854 //počet predaných kusov 669,345║ Noóó dosť zavádzajúci film aj samotný názov, v prvom rade ide o jasnú komédiu kde akcia hrá druhé husle a dosť nevýrazné, lebo pokiaľ sa niečo zomelie tak je to v rýchlom strihu, prehľadnejšia akcia príde len záverom aj to sa rýchlejšie odbije než sa človek stihne nadýchnuť. V rámci zábavnosti a ako určitej oddychovky slušné, má to dobré obsadenie, hoci nevyužité, McG fakt nevie z hercov moc vyžmýkať, škoda, priemer. Malý bonus je milá reklama na TITANIC. /videl v kine: 60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ženské postavy jsou nudné a uječené na zabití, McG zase potvrdil renomé těžkého rutinéra, který si umí vybrat pěknou muziku a cheesy kulisy, ale už mu trochu činí obtíže zajímavě to rozhýbat, scénář je plný debilních frází a ženských mouder, za něž by se mělo povinně posílat rovnou na trestnou lavici klimaktéria. Jenže Pine a Hardy jsou takoví "kocouři" a tak to mezi nimi jiskří, že tu jde všechna heterosexualita stranou... Co se jim do toho romantického špionského pouta Witherspoon vůbec plete? Sledovat jejich "registrované" škorpení je bezmála tak zábavné, jako dívat se na clashe Lawa s Downeym. I když scénárista charisma a nasazení herců těžce nestíhá... Příjemná zábava, i proto, že ti dva dokáží z tupé povrchnosti udělat nevšední požitek (Pine jako znalec Klimta? To beru!). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spíše takovej film pro holky. Není tam žádná normální akce, jen jakési debilní chaotické střílení od boku. Ústřední duo agentů je docela fajn, ale moc dobře se nedoplňujou a o nějaké chemii nemůže být řeč. Navíc postava Chrise Pinea má nejdebilnější jméno v historii kinematografie. Jmenovat se FDR, co to má kurva znamenat? Zní to jak mix přezdívky rappera a zkratky tajný organizace. No prostě blbé, jako celá tahle rychlokvaška. 50% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Je lepší být žena a volit mezi dvěma muži, nebo je lepší být muž a volit mezi dvěma ženami? Pozor – to není jedna z otázek z obtížné varianty maturit, ani nějaký obskurní hlavolam z proslulé kvízovky Jste dost chytří na to, abyste mohli pracovat v Googlu?, ale celkem běžné dilema, které se tenhle film rozhodl probádat. Jak je zřejmé už z ústřední trojice, varianta se dvěma muži a jednou ženou vychází lépe, poněvadž mezi dvěma muži vždycky existuje cosi jako velmi intimní přátelství. V takovém milostném trojúhelníku o dvou mužích a jedné ženě jsou tudíž zamilováni všichni do sebe navzájem, kdežto v případě dvou žen a jednoho muže máme o jeden zamilovaný pár méně, jelikož dvě ženy si vždycky nějakým způsobem půjdou po krku a jakákoliv harmonie mezi nimi je pouze vnějšková. Název filmu by nás neměl mást, protože láska je fakticky vzato podobná válce, mohli bychom říct dokonce kosmologii - je zde velký třesk, velký žár a postupné vzdalování a ochlazování, což znamená, že milující je na tom nějak podobně jako náš vesmír. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

LOVE HARD...OR HARDY. Film se castecne odehrava v Hongkongu. Hlavni hrdinka je blondynka, ktera miluje Hitchcocka. Dialogy jsou huste protkany referencemi na Patriot Act, Glorii Steinem, Gustava Klimta a gymnastiku. Napadnici jsou agenti CIA. Jeden z nich ma britsky prizvuk, druhy modre oci. Pokud stale jeste nechapete, proc nemuzu jit niz, tak me osobne neznate. Lucky you. :) 7/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 3,189 // Otvárací Víkend USA: $17,405,930 // Dvaja pohľadný ciciaci bojujúci o srdce nevinnej blondínky, niečo mi to pripomína..............už viem, Klišé. Film je jemne posypaný akčným žánrom, ochutený štipkou romantiky a upečený v slušnej dávke vtipných a zábavných scén. Na spríjemnenie večera je tento film tak akurát. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Že se jedná o Akční, film bych bral v tomhle případe s rezervou... Je to fajn komediální flirtovačka, u které se moc nezasmějete, ale dozvíte se jak na Holky! Příjemně se mi na film koukalo, bohužél je jen na jedno shlédnutí!:) Jo a BÍLÁ LŽÍCE byla kurevsky Sexy! ()

tron 

všechny recenze uživatele

To bude boj! je strašne nesympatický film. A to kvôli hercom. Nie, že by mi Tom Hardy, Chris Pine a Reese Witherspoon boli vyložene nepríjemní, ale pokladám ich každopádne za hercov, s ktorými musia režiséri vedieť pracovať. Ak nevedia, dopadne to takto. McG s nimi pracovať nevie a tak je výsledkom utrpenie. Námet (dvaja tajní agenti súperia o srdce ženy) nie je zlý (ak by podľa toho vznikol sitkom, mohol by byť zaujímavý), ale scenár je jedno veľké, totálne prevarené klišé, kde si divák len útrpne odškrtáva jednotlivé položky, ktoré má (konečne) za sebou a s nadšením sa teší na záverečné titulky. Humor na mňa vôbec nefungoval (možno som sa max. tri razy uškrnul) a akcia je dobrá, ale je jej strašne málo. Prepadák. Produkcia: Will Smith. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejakou chlapskou variaci na Pan a pani Smithovi, ale to se nastesti nekona. Hlavni dvojka agentu si sice dela naschvaly, ale je to spis o tom, ze maj k dispozici super sledovaci zarizeni a jakmile neni zenska s necim spokojena, hned na dalsim rande udelaj presne to, co se ji musi libit. Takze je to sice s pribejvajicim casem lehce predvidatelny, ale zaroven docela zabavny, sem tam se urodi nejaka vtipna scena, herci jsou sympataci a akci McG natocit umi. Navic Reese je furt zatracene sexy. Celkove prijemne stravenejch 90 minut, ale videt to znovu uz nemusim. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vysloveně cíleně jsem hledala něco u čeho se budu jen bavit, nebudu muset přemýšlet a má hlava si odpočine na chvilku od náročněji pojatých filmů. A povedlo se, svůj účel to splnilo vrchovatou měrou. Dostatečně jsem se odreagovala a navíc mi bylo sympatické, že všeho bylo tak akorát. Dva báječní agenti s jako vždy sladkou Reese v boji o její náklonnost mě nezklamali. Vše umocněné svižným tempem a vtipem. Nechtěla bych vidět jak by asi dopadl takový duel dvou agentek o jednoho fešáka. To už by pak žánrově spadalo do kategorie horor:-) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Solidní oddechovka, kterou k 70% žene především dvojice spolu soupeřících vládních agentů. I když je Witherspoon docela příjemná a působí jako středobod filmu, sledovat rivalitu nebo potyčky Hardyho a Pinea je mnohem atraktivnější a vtipnější. Třeba jak se Hardy tlemí ve scéně "ruce co vypadají jako pracičky T-Rexe", to bylo tak zábavný, že se řehtalo celé kino. Ono vůbec, mít Hardyho ve filmu, to je záruka, která celý snímek i dojem z něj hodně pozvedne. Protože co se třeba akčních scén týče, selhal McG úplně žalostně. Jakákoliv přestřelka nebo osobní souboj vypadá asi jako když hodíte kameru mezi čtrnáct hyperaktivních dětí. Strašlivě zmatený, sestříhaný, není vidět co, kde, jak, kam, prostě nothing. Ono té akce ve filmu je poskrovnu, ale když už má přijít a já se třeba těšil na souboj ústředního dua, nedá se identifikovat zhola nic. Nejlepší budiž tak scéna na paitnballovém hřišti, závěr za to působí zase levně a pitomoučce. Dobrou volbou byla hudba, dynamická, impulsivní. Uteklo to jako voda, bez výraznějších hluchých míst, takže jako relax doporučuju. 65 miliónů dolarů(rozpočet)/154 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se hlavně kvůli Tomu Hardymu, ale dostalo se mi jen nudné romantické komedie s velmi nevěrohodnými agenty CIA a jejich posedlost Reese Witherspoon jsem jim nějak nedokázala uvěřit a její výběr nakonec už vůbec. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle je aktivní operace. Žádné cvičení hoši. Chci paraboly, infrakamery, satelity, všechno, co tu máte." Tak to znám. To bude utajení G4. To mě baví. Já k tomu vlastně mám jedinou výhradu. Lauren prostě není holka, kvůli který bych si přestal krýt záda s nejlepším kámošem, najímal si falešnou rodinu, vytapetoval si byt obrazy Gustava Klimta nebo umisťoval špionážní techniku do jejího bytu. Tuck a FDR to naštěstí viděli jinak a povýšili svádění na vysokej agentskej level. Já sice tuším, že tím nezpůsobili žádnej filmovej orgasmus teoretikům umění, ale mě pobavili skvěle. A zábavu, tak tu já ve filmech hledám především. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nudné, sterilní, dysfunkčně amorální a ještě jednou nudné... Witherspoonová je ošklivá, scénář je typická hypotéková záležitost. Celý tendle film je odzívaná hra na jistotu, u které se sice sešel o něco profesionálnější štáb, než třeba u podobně laděných Vrahounů, na výsledku se to ale nemá jak podepsat, protože kde nic není, ani Tom Hardy a Chris Pine neberou... ()

Související novinky

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

28.10.2010

Možná obojí. Christopher Nolan jej určitě chce vidět v jedné z klíčových rolí třetího batmanovského filmu, jehož název by měl znít The Dark Knight Rises. Prozatím se neví, o jakou roli půjde, ale… (více)

Poldové jdou do nebe... a zpátky

Poldové jdou do nebe... a zpátky

17.08.2010

Akční fantasy R.I.P.D. (tedy něco jako „záhrobní policejní oddělení“) si vysnil McG (foto) a prosadil ji u studia Universal. Námět zní slibně: mladý policajt je zabit ve službě a odchází do nebe. Tam… (více)

Reklama

Reklama