Reklama

Reklama

Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottová (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA. Tuck a FDR doposud žili život jako v Bondovce - plný zbraní, rychlých aut i krásných žen, které až dosud nikdy nebrali příliš vážně. Tentokrát jsou ale oba přesvědčeni, že našli tu pravou. Zjištění, že se oba zamilovali do stejné dívky, jim ovšem jejich přátelství tak trochu pokazí. I když se dohodnou, že si půjdou z cesty, a Lauren neřeknou, že se znají, nebyli by to správní agenti, aby se vzdali své vysněné dívky tak snadno. Na řadu přichází série promyšlených špiónských útoků s jediným cílem - co nejvíce ztrapnit a zkazit rande toho druhého. Jak tato stále se stupňující bitva dopadne a pro koho se Lauren nakonec rozhodne? (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (795)

POMO 

všechny recenze uživatele

Oddychová flirtovačka. Agentská zápletka tu hrá posledné husle, primom je iskrenie medzi postavami a vtipnosť epizódiek, v ktorých sa stretávajú. Film zvláda oboje dostatočne pre chvíľkové pobavenie, ale na dlho sa v pamäti nezdrží. Agenti Brad a Angelina, ktorých úspech isto podnietil vznik tejto jednohubky, boli o niečo šmrncovnejší. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ženské postavy jsou nudné a uječené na zabití, McG zase potvrdil renomé těžkého rutinéra, který si umí vybrat pěknou muziku a cheesy kulisy, ale už mu trochu činí obtíže zajímavě to rozhýbat, scénář je plný debilních frází a ženských mouder, za něž by se mělo povinně posílat rovnou na trestnou lavici klimaktéria. Jenže Pine a Hardy jsou takoví "kocouři" a tak to mezi nimi jiskří, že tu jde všechna heterosexualita stranou... Co se jim do toho romantického špionského pouta Witherspoon vůbec plete? Sledovat jejich "registrované" škorpení je bezmála tak zábavné, jako dívat se na clashe Lawa s Downeym. I když scénárista charisma a nasazení herců těžce nestíhá... Příjemná zábava, i proto, že ti dva dokáží z tupé povrchnosti udělat nevšední požitek (Pine jako znalec Klimta? To beru!). ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Hyperstylizovaná, špionážní akcí jen tak nějak mimoděk orámovaná romantická komedie, která chápe soupeření dvou soků v lásce poněkud doslovněji. Jak se v post-apatowovských vztahovkách pomalu stává pravidlem, výrazněji to jiskří mezi kámoši téhož pohlaví, než mezi mužem a ženou, na čem zde má podíl také epizodická struktura romantické zápletky (dojem sitkomových výstupů posiluje užití zámlk mezi „výstupy“). V testosteronovém a technofilním „moje hračky jsou lepší“ přeměřování sil dvou chlapců, jejichž společnou matkou je přísná šéfová, se scenáristé vyžívají stejně jako představitelé titulních rolí. (Za povšimnutí stojí, že Simon Kinberg má na triku nikoli nepodobného Sherlocka Holmese a Pána a paní Smithovy.) Bohužel zůstávají pouze u nápadů, s nimiž dále nepracují, což nejvíc zamrzí hned u ústředního ozvláštnění klasického romcom schématu. Ani jeden z potenciálních partnerů totiž oproti zvyklosti není tak trochu kretén - až scenáristické řešení tohoto dilematu z něj odstavením na vedlejší kolej tak trochu kreténa dělá. Rovněž snaha o dualitu à la Hitchcock, k němuž se zde odkazuje stejně okázale a nenápaditě jako ke Scorsesemu (dlouhý záběr v baru), vyznívá mechanicky: dva kamarádi, dvě kamarádky, obsahově podobné scény v různém prostředí… Stejně odflinknuté jako heterosexuální tokání jsou akční scény, u nichž si McG dost dobře nepohlídal kontinuitu jednotlivých záběrů (finále na dálnici se střelbou do zatáčky?). Vzhledem k pojetí filmu, který raději rovnou přehrává, namísto toho, aby si na něco hrál (čím připomíná hříčku Zatím spolu, zatím živi, jíž jsem ale onu přestřelnost věřil víc), uvedené nedostatky zásadně nepřekážejí přímočaré zábavě. Ani charisma Toma Hardyho, jehož britskost na rozdíl od Witherspoonové považuji za velké plus, ovšem nezvrátí fakt, že sledování těchhle syndromů MTVizace Hollywoodu spadá do téže skupiny činností jako dýchání – po chvíli přestanete vnímat, že nějakou činnost vykonáváte. 50% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Proč ne, jako oddychovka to funguje bez problému, mezi chlapci to parádně jiskří, jenže horší už je to s Reese. Těch dost dialogových klišé zachraňuje pár slušných i lepších jouků a nápadů, co se týče akce McG je prostě rutinér, průměrná akce opět s pár dobrými nápady rozhodně neurazí. Ale ve výsledku pořád Tohle je válka působí svižně, vtipně a se slušnou akcí. 70% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

To je casto tak, ked ocakavam priemernu blbost, dostanem na prekvapenie komediu, na ktorej som sa slusne bavil. Ani mi nevadilo to, ze tam neslo hlavne o hladanie zlocinca v podani Tila Schweigera, ako skor o rivalitu dvoch spionov, ktoremu z nich sa podari zbalit Reese Witherspoon, pretoze u mnohych dialogoch som sa nasmial. Napriklad scenu, pri ktorej Chris Pine sleduje romanticku scenu z Titanicu (1997) mozno malokto vedel, ze tuto komediu natocil ten isty kameraman Titanicu Russell Carpenter, takze to aj pre neho sameho musela byt srandovna nostalgia. Taktiez skladba od Beastie Boys - Sabotage sa s Chrisom Pineom spojovala aj v prvom Star Treku (2009) uplne na zaciatku, kde ako maly Kirk obrovskou rychlostou upaloval niekde na pusti na aute a takmer sa zabil. Mozno je to aj tym, ze filmy o agentoch ma vzdy bavili, ci uz komedie alebo napinave akcaky, takze som bol spokojny. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (24)

  • Když FDR (Chris Pine) pozve Lauren (Reese Witherspoon) k sobě do bytu, než ho Tuck (Tom Hardy) střelí uspávací šipkou, pustí v přehrávači píseň „Smooth Operator“ od Sade. Stejnou píseň má Tuck nastavenou jako vyzvánění na mobilu. (PenelopaW)
  • V jedné ze scén, která se odehraje předtím, než u Fostera (Chris Pine) zazvoní letuška, běží na plazmové televizi snímek Titanic (1997). (Prochy38)

Související novinky

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

28.10.2010

Možná obojí. Christopher Nolan jej určitě chce vidět v jedné z klíčových rolí třetího batmanovského filmu, jehož název by měl znít The Dark Knight Rises. Prozatím se neví, o jakou roli půjde, ale… (více)

Poldové jdou do nebe... a zpátky

Poldové jdou do nebe... a zpátky

17.08.2010

Akční fantasy R.I.P.D. (tedy něco jako „záhrobní policejní oddělení“) si vysnil McG (foto) a prosadil ji u studia Universal. Námět zní slibně: mladý policajt je zabit ve službě a odchází do nebe. Tam… (více)

Reklama

Reklama