Neviditelná říše: Nový světový řád definován (neoficiální název)
Invisible Empire: A New World Order Defined
Dokumentární
USA, 2010, 134 min
Jason BermasHrají:
Alex Jones, Jason Bermas- komentáře
Vitex
http://www.youtube.com/watch?v=wwAMxByScnE&list=LLsby4vKb75QoUQitzLNrCPQ&feature=mh_lolz (české titulky)(17.2.2012)
Dragoni
Video ke shlédnutí ZDE (CZ tit.). Dokument rozvíjející s trochou nadsázky konspirační teorie ohledně ovládání mocností(USA), několika super mocnými organizacemi, ve kterých tajně vystupují nejmocnější lidé světa, pouze vybraná elita, kuje pikle za zavřenými dveřmi a hýbe světovými financemi a politikou za účelem prosazování svých cílů. 65 %(18.8.2011)
Nettrass
Nepotřebuji Nový světový řád, tenhle neřád co je tady mi, úplně stačí. A jestli nový řád, tak takový co je na Islandu. Je to hrozná směska. Jsou tam mimořádně zajímavé věci. Věci průměrné a další, vytržené z kontextu. A u některých pitomostí jsem si říkal, jestli tenhle dokument nezařídili přímo lidi z NWO kvůli degradaci odpůrců.(11.12.2011)
Forsberg11
Ďalší skvelý eyeopenning dokument z dielne Alexa Jonesa, s ktorým mi neostáva nič iné len plne súhlasiť. Nebudem ako iní, ktorí s ním taktiež súhlasia, no v komentároch sa vyjadrujú zdržanlivo. Vety typu - "Určitě se nedá se vším souhlasit..." sú alibistické vyjadrenia ľudí, ktorí sa boja, že budú na smiech alebo nebodaj budú vyradení z ovčieho stáda, ktoré si tak strážia. Ešte viac ma šokujú odpady pridelené tomuto filmu, ktorý si nič iné ako plnú kapsu nezaslúži. Odpady dávajú ľudia, ktorí sa boja pozrieť pravde do očí, alebo si neuvedomujú kam vlastne táto spoločnosť smeruje a práve takíto ľudia (nazývam ich ovčím stádom) sú pre svet nebezpečnejší ako si sami uvedomujú. Ich nevedomosť alebo ignorácia všetkých dôkazov sú dalekosiahlejšie ako sa môže zdať. Ku kvalite samotného filmu sa ani vyjadrovať nebudem. Rovnako ako všetky Zeitgeisty, Endgame, či Collapse je to super, pravdivé, oči otvárajúce a nekompromisné. Ešte viac takýchto dokumentov a takýchto tvorcov ako Jason Bermas.(9.12.2011)
mi-ib
Nikdy nevím jak takovéto filmy hodnotit. Vždy jsou tolik znepokojující, že se mi jim ani nechce věřit. Můžeme jim věřit každé slovo, nebo jen něco. Já rozhodně věřím, že je na tomto světě něco shnilého, co jde mimo nás a bohužel s tím ani jako jednotlivci nemůžem nic dělat. Každopádně podobné film snad každého donutí přemýšlet a to je snad také jedním z úkolů těchto filmů. Každej ať si udělá názor sám. Bohužel čím více je těchto konspiračních filmů, tím více se dle mého devalvuje jejich síla.(23.2.2012)
SpeedyL
Zjímavě zpracované kontroverzní téma. Určitě se nedá se vším souhlasit, ale film otvírá spoustu zajímavých myšlenek a otázek. Před autorem dokumentu smekám, protože do některých záležitostí bych se "bál" vrtat...(12.6.2011)
Xstan
Fandim tomuhle chlapkovi , že ma tu odvahu řikat takový veci narovinu. Vynikajicí dokument se spoustou zajimavých faktu a myšlenek. Je dobře , že se ty informace šiří mezi lidi. Každej by se měl nad tim zamyslet a udělat si svuj nazor. Pro mě jasná pecka.!!! Bohužel ale na to aby se něco změnilo na světě by bylo potřeba udělat víc než jen natočit dokument.(30.10.2011)
strpozdiv
Představivost je důležitější než vědomosti - Albert Einstein. Ale zas nežrat všechno a do posledního drobku...(30.10.2011)