Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Otřesně vypadající, ale zároveň asi nejryzejší česká coenovka, a to včetně závěrečného krveprolití. Oblíbený film režiséra Adama Sedláka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Robert Sedláček se s tím nesere. Nejvíc mě dostala ta bezvýchodnost. Nebýt nekonzistentního tempa, dám i čtyři. 70%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

S tímhle si Sedláček ostudu neudělá, byť Koblovského ultratelevizní snímání a hlavně hnusné svícení mě málem odehnalo od obrazovky. Ale celkově to kupodivu funguje, hlavně díky výborným hereckým výkonům (to si prostě režisér umí pohlídat) a ostře skeptickému podtónu. V ranku českého televizního filmu nadprůměr. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Televizní film režiséra Roberta Sedláčka je velmi dobrou sondou do reality současného Česka, má kvalitní scénář i atmosféru, sráží ho však dvě věci - míru autenticity nahlodává kontroverzní (a já bych možná použil i adjektivum špatný) casting (Opravdu může někdo Jiřímu Bartoškovi uvěřit roli drsňáka? To samé platí ale i o Emilu Horváthovi ml. či Jaroslavu Pleslovi...) a především zvolený formát - televiznost výsledného filmu spolehlivě znevěrohodní jakoukoliv vážně míněnou snahu natočit thriller. Kdyby se Sedláčkův film mohl natáčet coby celovečerní projekt na filmový materiál a hereckou šanci dostaly neokoukané tváře především typově odrážející dané role a charaktery, mohl vzniknout jeden z nejlepších (a nejautentičtějších) krimi thrillerů naší kinematografie poslední dekády. Robert Sedláček na to koule má... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Šišé klišé a trendy trenky s Robertkem v... . . . Jo, říkal jsem si celou dobu tak nějak relatívně za jednu, ty poslední dvě tři minuty mi to ovšem jaksi přehodnotily... Takže poctivej odpad za všechnu tu >in krimi (s)novanou< lekraci... :-[.. . . . Víc škoda slov, veřejnosrádně... - - - P.S. Zase jednou se musím stáda optat, mrkněte se mudrlanti, jakým filmům celosvětové televizní(!) či video produkce tady jinak dáváte dvě a více hvězd. Psina číst ty zdejší sentence místních rádoby >filmozpyteckých< (bojuj Radku! ;o))) kvazielit... %-/ - - - P.P.S. Ejhle kouzlo nechtěného - tentýž večer hnedle poté pro televizní stádo na >novoidní trdlovizi< - http://www.csfd.cz/film/206759-cerny-usvit/ - bez ohledu na obsah formou a výrazovými prostředky (včetně >hereckých< kreací!) fakt ke srovnání, jen ten A.G. aspoň >nesere žánr< a zvládá akční scénky, že... ;o[] - - - - - (Poprvé viděno 6.11.2011 na >sráčské jebničce< , hovnocení 85., komentsráč zde jako srádmnáctý - 6.11.2011) ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Dokonalá zaplivaná poetika rázovitého severu, kde i ten překolorovaný televizní vizuál vypadá jako záměrné tvůrčí rozhodnutí. Vzpomněl jsem si na Refnovy Pushery, ale tohle je neodolatelně české. Subjektivně nejlepší Sedláček. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Série ozbrojených El Paso na teskném ocelářském severovýchodě aneb Sedláčková rázovitá sonda do mísících se policejních a kriminálních vod v páchnoucím rybníčku zvaném Česká společnost. Svérázné postavy se jmény zpěváků (Michal David, Dan Bárta, Jožka Černý), úsměv na rtu trvale rozprostřen na tváři diváka (chci věřit, že to byl autorský úmysl) a herci snažící se hrát, i když vlastně nemají co (Zinedinu Dulavovi bylo Slezsko malé). A kdyby jste náhodou taky chtěli někdy odlehčit vozu bezpečnostní agentury, tak vězte, že pár přátel stačí mít, co uměj za to vzít.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prídem do krčmy a počujem: "polícia je skorumpovaná, ľudia sa utápajú v alkohole a stávajú sa z nich patologickí hráči. Tomu a tomu ušla žena. Nezamestnaní vykradli banku. Úradný postup bol vrcholne necitlivý.". Sráči pripomínali tieto krčmové reči. Nielen názvom. Otrasne pôsobiaca televízna inscenácia s nepresvedčivo zvolenými "hereckými esami" odrážala svet krčmových zúfaní na dobu, diskutujúcich ubezpečujúcich v tom, že drobné podvody a korupcia na ich úrovni sú vlastne v poriadku, pretože všetci sú takí a všade sa tak koná. No a pokiaľ to mala byť sarkastická sranda, ako sa tu naznačuje v niektorých komentároch, tak sa hrubo nevyviedla. Pretože v tomto prípade útočí stále len tam, kde mozogvymieľajúce každodenné mediálne spravodajstvo - voči poslušným robotom (polícia, policajná inšpekcia) a obetiam systému (prostitútky, drobní zlodejíčkovia). Poznámka: Pri sledovaní tohto ma mimochodom napadlo, aký má pán režisér vzťah k ženám a či ich náhodou trochu nepodceňuje. Ich obraz je vo filme zúfalý: buď ide o vydierateľné ženy, tiché domácke puťky, ktorých najväčším činom je nemý odchod alebo štetky - zlodejky a práskačky. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Ale no tak. No tak, na co si to zase hrajeme? Snad kdybych bydlel v Třinci, dal bych hvězdu... Škoda komentáře. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Tendle film je tak nějak Jarmuschovskej, špinavá poetika, ale po česku... teda slezsko-moravsku. A klidně si klepejte na čelo. Já se bavil. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sedláček je prostě bambula, co by poslal do kytek i scénář od olympijského vítěze v psaní scénářů. To ovšem neznamená, že bych se zrovna chtěl zastávat pana Zapletala, protože mám dojem, že i on se nám do toho všeho místy pěkně zapletl. Film není holka, abych s ním vydržel nudné a trapné rande kvůli sexu, takže v případě Sráčů a mého hodnocení platí staré dobré pořekadlo "na hrubý pytel hrubá záplata." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 3/10 Prostředí 8/10/// +Jaroslav Plesl, zaujalo mě prostředí kde se film odehrával, docela neokoukaný casting hlavně z řad polských a slovenských herců, zápletky taky mají něco do sebe, stejně tak i finále -hodně nevýrazná hudba a tedy i málo napětí, mohlo ho klidně být víc, stejně tak i akce a některé postavy mohli být čitelnější/// Že by snaha o českou gangsterku? Chvilku mi trvalo, než jsem to rozluštil, hlavně kvůli špatně odhadnutelným postavám. Nakonec to tedy není takový sub žánr jak jsem čekal, ale špatné to nebylo. Nevíc zaujal Jaroslav Plesl, který byl opravdu přesvědčivý./// Celkem 63%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Vyumělkované barvy, hudba a pes lapající mýdlové bubliny - to jsou tři zážitky z filmu, barvy stojí za pendrek, hudby je málo a dívat se na film kvůli šikovnému zvířeti mi nepřijde jako dobrý nápad. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Má to několik podstatných failů (obsazení Bartošky do pro něj zcela nevhodné role, podivně zrealizovaná finální scéna, která měla být vrcholem filmu), ale pořád mi z toho vychází mírný televizní nadprůměr. Hlavně zásluhou Jaroslava Plesla, temného ladění a i samotné zápletky, která má hlavu i patu a dalo se z ní vyždímat prvotřídní kriminální drama. Škoda, je totiž vidět, že Sedláček by to za správné konstelace hvězd mohl zvládnout na výbornou... 60 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Člověk neví, jestli se má smát nebo vztekle nadávat. Takovéhle domácí filmy se u nás nevidí ani v kinech, natož v televizi. Výborná práce s herci, příběh perfektně zasazený do zvoleného prostředí, značně jedovatý humor a závěrečná přestřelka v rytmu letitého šlágru Michala Davida. Žádná kladná figura, takže závěr lze těžko brát jako happyend. Bravo! ()

iamek 

všechny recenze uživatele

No doufám, že se Robert Sedláček bude věnovat klasickým filmům a ne TV tvorbě. Sráči nejsou sice špatný film, ale Bartoška jako záporák ? Vidět o lítat s bouchačkou byl fajn zážitek. Zbytek castingu už tak špatný není a například Čtvrtníček byl úžasný. Na TV film to špatné nebylo, ale kdyby to mělo jít normálně do distribuce tak bude hodnocení horší. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobrej námět v nevhodném formátu. Ne vážně, ve velké zahraniční produkci by to mohl být slušný krimi noir. Jsou lepší televizní filmy, ale víc je těch horších. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Spíš tragikomedie, krimi pomálu. U mě na férovku (jako u těch přesvědčivě drsňáckých střílečů) s klidem odpad! Asi jsem nepochopil myšlenkové pochody na pozadí písničky Michala Davida o smrti J.F. Kennedyho a F. Mrázka:-) nebo aluzi na Zidaneho:-)) ()

Reklama

Reklama