Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sedláček je prostě bambula, co by poslal do kytek i scénář od olympijského vítěze v psaní scénářů. To ovšem neznamená, že bych se zrovna chtěl zastávat pana Zapletala, protože mám dojem, že i on se nám do toho všeho místy pěkně zapletl. Film není holka, abych s ním vydržel nudné a trapné rande kvůli sexu, takže v případě Sráčů a mého hodnocení platí staré dobré pořekadlo "na hrubý pytel hrubá záplata." ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Víš, co má cikán bílýho? Cikán má bílýho poslouchat." Bartošku i Plesla mám ráda, ani jeden mi ale do rolí nečestných policistů vůbec neseděl. Celý film se nesympatickými postavami jen hemží, všechno zachraňuje místy až absurdní černý humor (přestřelka v závěrečných minutách neměla chybu). A Třinec je opravdu tak hnusné, bezútěšné město? ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Člověk neví, jestli se má smát nebo vztekle nadávat. Takovéhle domácí filmy se u nás nevidí ani v kinech, natož v televizi. Výborná práce s herci, příběh perfektně zasazený do zvoleného prostředí, značně jedovatý humor a závěrečná přestřelka v rytmu letitého šlágru Michala Davida. Žádná kladná figura, takže závěr lze těžko brát jako happyend. Bravo! ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Žádná nuda. Pořád dumáte, zda je to míněno vážně nebo ne. Ale několikrát zmíněný Michal David, tento král normalizační hrůzy, a nakonec i jeho píseň mě přesvědčily, že to nikdo nemohl myslet jako seriózní podívanou. Na závěr to vylepšila píseň od kapely Buty. A jelikož jsem vážně nevěděl, jak to bude dál a nenudil jsem se, hodnotím nadprůměrně. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Série ozbrojených El Paso na teskném ocelářském severovýchodě aneb Sedláčková rázovitá sonda do mísících se policejních a kriminálních vod v páchnoucím rybníčku zvaném Česká společnost. Svérázné postavy se jmény zpěváků (Michal David, Dan Bárta, Jožka Černý), úsměv na rtu trvale rozprostřen na tváři diváka (chci věřit, že to byl autorský úmysl) a herci snažící se hrát, i když vlastně nemají co (Zinedinu Dulavovi bylo Slezsko malé). A kdyby jste náhodou taky chtěli někdy odlehčit vozu bezpečnostní agentury, tak vězte, že pár přátel stačí mít, co uměj za to vzít.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)
  • Scénárista filmu Zdeněk Zapletal si ve filmu střihl cameo dispečera Oldy v BBA Security, konkrétně muže sedícího u monitorů ve scéně na konci filmu. (LaSi)
  • Když Martin (Jiří Bartoška) dostane zprávu o tom, v kolik hodin proběhne přepadení vozu s penězi, je v ní napsáno 10:45. Následně hned odjíždí na místo přepadení. Na mobilu je ale v horní liště jasně vidět, že ve skutečnosti je už 13:33. (Korvent)

Reklama

Reklama