Reklama

Reklama

Americké drama, které vychází z krátkometrážního oscarového dokumentu a napsal ho scenárista úspěšného filmu Philadelphia, je inspirované skutečným milostným příběhem Laurel Hesterové (Julianne Moore) a Stacie Andreeové (Ellen Page) a jejich bojem za spravedlnost. Když se vyznamenaná policejní detektivka Laurel z New Jersey dozví, že má rakovinu, chce nechat převést těžce vydřenou vdovskou penzi na svou registrovanou partnerku Stacie. Úředníci se však spiknou, aby jí v tom zabránili. Neústupný detektiv Dane Wells (Michael Shannon) a aktivista Steven Goldstein (Steve Carell) spojí své síly na Laurelinu obranu a sjednotí policejní důstojníky i běžné občany, aby podpořili jejich boj za rovnoprávnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (65)

Ernia 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tak rok zpátky jsem si byla skoro jistá, že by se tenhle film mohl dostat do letošního award race a poté, co kolem něj všechno utichlo, jsem si říkala, že to bude kvůli Carol, která už sama zachránila akademii od #OscarsSoStraight. Pravdou nicméně je, že tenhle film není žádný zázrak. Hlavním esem je samozřejmě tématika diskriminace, ale zpracování není ničím originální. A je možné že Julianne a Ellen mají lepší chemii mimo kameru než před ní? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ellen Page hraje lesbu. No, to si musela máknout. Julianne Moore hraje smrtelně nemocnou a navíc ještě lesbu. Nic ve zlém, ale to už je v její případě trochu klišé. Navíc Ellen Page vypadá místy víc nemocná než Julianne. A tak z toho nejlépe vychází Michael Shannon, kterého považuji za jednoho z nejlepších herců současnosti, který ještě pořád nedostal pořádnou roli, díky které by se maximálně zviditelnil. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film s takým (true) príbehom, pri ktorom by sme mali zastaviť na niekoľko minút. A hlavne položiť si sám sebe otázky, ktoré sa objavia vo filmu. Silná hra J. Moore, pri ktorom E. Page a M. Shannon len asistujú. Veľmi malá ale perfektne využitá príležitosť pre S. Carella. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dost vadilo, že už zase umírá Julianne Moore, dále Ellen Page je největší castingový fail za hodně dlouho (kdo si počká na fotky u závěrečných titulků, rozhodně neuvidí drobňoučkou Stacie, ale pořádný kus ženské), a fakt, že se v roli gay-žida aktivisty měl původně objevit Galifianikis..co dodat. Z důchodu prostě povolali scénaristu Philadelpie, ať jim ze zajímavého příběhu udělá další citovou ždímačku. Navíc kdo čekal po parádním Rande na jednu noc, s čím kdy konečně zase příjde Sollett, tak tady to má. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

LG agitka v kombinaci s citovou ždímačkou. Pro mě vražedný mix, ale kupodivu to na mě docela fungovalo. Sollett to totiž ani s jedním z faktorů nijak zvlášť nepřeháněl, takže diskriminace měla reálné kontury a na emoce se tlačilo v přesně tu správnou chvíli. Celek pak působil přirozeně a uvěřitelně. Na tom mají samozřejmě podíl i herci. Julianne Moore a Michael Shannon zklamou málokdy a i tady odvedli svůj vysoký standart. Steve Carell v roli bláznivého židovského gay-aktivisty byl rušivým elementem v dobrém slova smyslu, ale za největší hvězdu tu byla podle mě Ellen Page. Zprvu jsem měl s tím jejím dětským ksichtíkem trochu problém, ale jakmile jsem si zvyknul, byl jsem čím dál tím víc přesvědčenější, že tu lesbu nehraje. 80% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se převážně v městě Manhasset v New Yorku, scény u soudu se natáčely v městě Rye ve stejném státě. (hansel97)
  • Ve filmu se objevilo několik lidí, jejichž příběh se stal inspirací k filmu. A to Stacie Andree, Dane Wells a Steven Goldstein. Stacie můžete vidět na třetím setkání Freeholder, jak sedí v druhé řadě v pravé uličce, na sobě má černý svetr. Dane je vyšší z dua policistů, který převezme nádobu s popelem. Steven je k vidění na druhém setkání Freeholder, sedí vpravo v druhé řadě a drží červený praporek. (hansel97)

Související novinky

Po Obamovi za tajnými agenty

Po Obamovi za tajnými agenty

17.03.2014

Zach Galifianakis se proslavil rolí podivína Alana v Pařbě ve Vegas, v posledních dnech jej ale internetový lid vídá spíš jako moderátora komediální show Mezi dvěma kapradinami, ve které se nečekaně… (více)

Reklama

Reklama