Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletý Andy se těžce vyrovnává s tím, že byl pro svoji školní práci spárován se všeobecně neoblíbeným spolužákem Stanleym. Postupně se tak musí učit toleranci, zvláště pak, když se jeho oblíbený učitel Simon stane předmětem zlomyslné pomluvy. (Caminzind)

Recenze (53)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan učitel je bukvice. No a co? V době letních táborů vedených sbormistrem Kulínským a demonstrativních pochodů řiťopichů a lízalek hlavními městy nic, co by moderního rodiče zvedlo ze židle. Jsou však padesátá léta v Americe, kdy vás veřejná deklarace záliby ke kolonoskopii stavěla na úroveň komunistů a negrů. To byly časy! A tak to tenhle vyteplený Ámos nemá nikterak jednoduché. Přitom dává těm frackům ze šosáckých rodin to nejlepší, co může a prudérní společnost se mu odvděčí tím, že jej pošle tam, kam vždycky toužil. Do prdele. Jak už to u takových cajdáků podle skutečné události bývá, stříká z toho patos a kýč na všechny strany a náš estrogenový hrdina důstojně bojuje za teplejší zítřky i pomocí svého cool kréda, které mu vyhrálo růžový Cadillac - Human dick + Compression = Piss ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Subžánr dramat ze školního prostředí se silným vnitřním poselstvím má v americké kinematografii své nesporné místo a už v něm také vznikla celá řada silných snímků, film mně dosud utajeného režiséra Michaela Pavoneho aspiruje ovšem zařadit se k těm nejpůsobivějším. Příběh zasazený do 60. let v sobě na malém prostoru kombinuje závažnější momenty (zpravidla obecnějšího charakteru vypovídajících cosi o bolavých místech americké společnosti) a odlehčenější okamžiky spojené s životem školou a dospíváním povinného mladého muže, jehož rastr je mírněn a idealizován blahosklonnou optikou mládí. Ve výsledku jde ale mnohem více o drama, než o komedii. Skvělý herecký výkon podal Ed Harris, který tak překvapivě vybočil ze své obvyklé škatulky drsných mužů různých amerických silových složek. Při jeho sledování jsem si nejednou říkal: Jsem rád divákem, to jsem... ,,Lidská důstojnost + Soucit = Mír" ()

Superpero odpad!

všechny recenze uživatele

Vykastrovaná sračka vyrobená pro americké děti, aby byli tolerantní. Hlavní chlapeček vůbec neumí hrát a celé je to tak zoufale korektní a naleštěné, až je to odpuzující. Fakt nepamatuju, kdy jsem naposledy viděl takhle nevkusný film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

A SVÝM PEREM MOHU VYTVOŘIT SVĚT,KDE STATEČNÍ LIDÉ, JAKO STANLEY MINOR...TVOŘÍ STANDART, PODLE KTERÉHO SE VŠICHNI MĚŘÍ. SVĚT, VE KTERÉM SE LIDSKÁ DŮSTOJNOST PLUS SOUCIT...ROVNÁ MÍRU. "SBOHEM PANE SIMONE, NEJLEPŠÍ UČITELI NA ZEMI!"..... /// Kdo očekával nějakou ,,taškařici“ musí bejt zklamanej. Tady jde totiž o víc než v těch groteskách s Lupino Lanem nebo Charlie Chaplinem…. Tohle je totiž o lidský důstojnosti. Příběh ze života osmý třídy, z let, kdy hippies protestovali proti válce ve Vietnamu (ale vono to je furt stejný, mění se jen šaty a hudba) o klukovi, kterej není jako ostatní, první lásce, (navzdory školnímu tyranovi a na kterou zůstává sladká vzpomínka), přátelství (navzdory ,,davu“), nejlepším učiteli na světě (výbornej Ed Harris), příležitostech a volbách. Je toho tady dost pro všechny. Hezkej film ze života 13tiletých, jenž hodně vypovídá i o nás dospělých a během kterýho se mi párkrát radostí zaleskli oči. A radost přináší svobodu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že řešení otázky světovýho míru je ve čtyřech slovech. 2.) Vlastním baseballovou kartičku (ještě voní po žvejce). Nějakej začátečník - Mickey Mantle. 3.) Nesnáším potupu, jsem vysoký, silný, hrdý a statečný. (a teď tu o Jasněnce…) 4.) Thx za titule ,,EvaShakii“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: World Wrestling Entertainment (WWE) // V skutku milé a pekne natočené dielo Michaela Pavone. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu bych se vyjádřila stejně jako maminka Andyho, když řekla: "Mám pocit, že jediné věci co se kdy změnily jsou šaty a hudba". Pomalu, ale jistě jsem se stala taky třináctiletou a prožívala jsem s nimi jejich úsměvné, ale i smutné chvilky. Kouzelné chvilky s Andym a Mary Clear se střídaly s vážným obviněním, které se pomalu začalo vinout kolem tak oblíbeného učitele Simona. Ed Harris nám tady předvedl jakým je úžasným hereckým mistrem ve svém oboru. Dojemný příběh o lidské důstojnosti, toleranci, předsudcích, ale i šikaně a kde jsme mohli sledovat, jak si postupně jednotlivé postavičky vytváří svou vlastní identitu. Téměř od začátku jsem byla zvědavá na Stanleyho zpěv při jeho vystoupení na Talentovém večeru a jak to dopadlo, to už se musíte podívat sami. Věřte mi, že se při některých momentech možná neubráníte ani slzám. Vřele doporučuji. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý začátek mě vtáhl do děje. Jenže jiskra příběhu se pomalu začíná vytrácet. Navíc žádná z postav si mě nedokázala přimanit. U všech bych našel vadu. Ed Harris jako stárnoucí učitel dal roli slušně, ale jeho tvrdohlavé odmítání svého očištění mně přišlo zbytečné. Andy získal svoji lásku moc lacině. Takhle jednoduše to v životě většinou nechodí. A Big Gho jsem nepochopil vůbec. Několikrát ukázal, že sílu na to se ubránit má, ale důvodu proč ji nepoužil, jsem se nedočkal. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Studovat na amerických školách musí být opravdu zážitek. Ještě jsem neviděl snad jediný pozitivně laděný snímek z tohoto prostředí a provenience. Herecké výkony v tomto filmu potěší, řada scén v sobě má i něco hlubšího, avšak celkově tento počin nemá nic, co by u mě převýšilo, resp. aspoň vyrovnalo jiné žánrově podobné kousky. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný film o nepříjemných tématech, který mi svou atmosférou lehce připoměl můj oblíbený Accidents Happen a zapůsobil na mě více než tematicky podobné snímky o předpojatosti a intoleranci. A také mi připoměl, proč mám ráda Eda Harrise. A to všechno se počítá. Now I am a happy viewer, that´s what I am... 70% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Každý by mal robiť to, na čo má a čo ho baví. Tiež o školskej šikane a ľudských predsudkoch... Dramaticky výborne spracované, zahrané a s veľkým morálnym odkazom. Áno, ľudská dôstojnosť a súcit sú hodnoty, na ktorých základoch sa už dá niečo postaviť. 80/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Eda Harrise, na tom by snad nebylo nic tak extrémně špatného. Ale bohužel se díky němu občas nechám zlákat na sledování filmu, o který bych jinak okem nezavadila. Na pořádnou dávku patosu jsem u amerických filmů zvyklá. ale co je moc, to je moc. A k tomu ještě stále a donekonečna v různých variantách omílané řeči o tom pravém americkém snu, za kterým člověk musí jít a tím se splní. Inu Amerika je skutečně země netušených možností. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak takýchto idiotov si do svojich tupých rodinných pseudokomédií snádˇ nevyberá ani Poledňáková ! Udeľujem dve hviezdičky, pretože som čakal mega hovadinu a nakoniec sa z toho vykľuje taká polodráma reznutá pre všetky vekové kategorie. P.S. Talent show nemala chybu! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film protože by byl špatný,ale protože je o něčem špatném. O šikaně a udavačství a postrádá zadostiučinění. A to se mi nelíbí. Od půlky jsem reochu přetáčel. Celkově vzato je to víc drama než komedie a nabízí pár ponaučení. Nicméně znovu bych si ho nepustil. 50 % ()

predators 

všechny recenze uživatele

Chcete se naučit něco nového od života? Tak se podívejte na události, které doprovází Ed Harris, jako nejlepší učitel ze všech a jeho studenti. A vemte s sebou i své ratolesti, případně rodiče a kamarády, známé a přátele...no prostě všechny. A bavte se a učte se... 80% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ľudská dôstojnosť plus súcit rovná sa mier. Jeden milý príbeh podľa skutočnosti, ktorý dokáže poučiť, dojať, ale aj rozosmiať. Tie slová pred koncom filmu o tom, akú moc majú vo svojich rukách spisovatelia a čo dokážu svojimi knihami povedať a zmeniť, boli veľmi pravdivé. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

That's What I Am je přeně ten film, který v poslední době vyhledávám. A to hlavně díky sympatickému hereckému obsazení a kvalitnímu scénáři. Člověk by neřekl, že tak prostý děj jde tak skvěle napsat , odvyprávět a natočit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní komediální drama ze školního prostředí se sympatickým Edem Harrisem. Pěkně vyobrazená dobová atmosféra, slušní herci a nápaditý a zajímavý příběh. Nenáročný a zábavný film pro celou rodinu. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Based on a true Story, hmm. Milý filmík, sympatický svojou snahou o pozitívny prístup a o to ukázať tú ľudskú stránku a Dobro. Ed Harris má charizmu, Chase Ellison mi miestami riadne vadil, je to trochu gýčové a patetické, ale za ten pozitívny prístup a ľudskosť dávam pol bodíka navrch, takže 3,5*/5. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem boj proti předsudkům, kdy se učitel, označený za homosexuála, snaží své jméno očistit, potažmo chce svému v okolí vštípit, že nezáleží na tom, kdo si koho bere do postele. V tomto případě se jedná o druhou možnost, ale případ oblíbeného učitele tu je spíše až druhotným motivem. Tím hlavním je ukázka amerického školního prostředí padesátých let, včetně prvních lásek, školních sígrů, outsiderů a podobně. V tom všem se motá hlavní hrdina Andy a snaží si vyjasnit priority. Ed Harris výborný, sympaticky působila i převážná většina dětských hrdinů, ale místy se film až příliš táhl a občas se opakoval. Pozitiva ale převažují, protože se jednalo o celkem milou podívanou, takže 65%. ()

Reklama

Reklama