Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film je príkladom nezmyselného spájania dokumentov, kreslených filmov, divadiel a dokonca TV programov s hranými filmami. Pri hodnotení vzniká nedefinovateľný guláš, miznú kritériá a chýba predstava o tom, komu tento stav prospeje. Film som si nezaujato pozrel a ocenil som iba nápad aktérov, ktorý otvoril peňaženky sponzorov. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po filmařské stránce mnohem propracovanější počin než Hedvábná stezka. Tady už se rozhodně dá hovořit o dokumentu. Dokonce velmi dobrém. Vlastně ani nemám, co bych vytknul. Dokument je extrémně zajímavý. Přibáň a spol jsou hrozní sympaťáci a moc jsem jim přál, aby znovu pokořili slova, že to nejde. Cestu jim naplánoval sám život. Po cestě potkávají hrozně zajímavé lidi, a dokonce naráží několikrát na českou stopu. Nepotkávají je samozřejmě pouze příjemné zážitky. Písek střídá bahno, bahno střídají extrémně vysoké teploty. Cesta místy vypadá takřka nesjízdně. Trabanty je třeba na každém kroku opravovat. Trabanty však pohání obrovské odhodlání zúčastněných. Když zrovna trabant neodmítá spolupracovat, tak se najde nálada na vtípkování. Na podobnou cestu bych nejspíš nenašel odvahu a všechny zúčastněné moc obdivuji. Ke všemu je tento dokument silně motivační. Už se nemohu dočkat až se mi dostane pod ruce poslední díl trilogie. Věřím, že se bude opět na co koukat. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokumenty by měly být o zajímavých věcech a plné překvapení. Scénář napíše život, o režii se postará realita a herci jsou nahrazeni lidmi, kteří mají co říct nebo ukázat. Proto tady nehodnotím kvalitu kamery, ani hudbu. Přejet Afriku trabantem se mi jeví jako dobrý nápad. Partička odvážlivců je sympatická, pohodová a nechybí jí odhodlání předsevzetí splnit. Z filmu jde cítit dobrodružství a je vidět, že se naši cestovatelé nebáli poznávat. Mých 5* je za odvahu, trpělivost, pevné nervy (!!!!) a perfektní cestopis. Díky! ()

tahit

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutkem, s odpovědností mohu říci, že taková odvaha se dnes již málo vidí, prožít si špetku dobrodružství v jedenadvacátém století jako doktor Emil Holub. Může být něco krásnějšího? Tak je to víc, než překvapující, splnit si velkolepý sen v bakelitové legendě z NDR. Riskli to a teď na to můžou vzpomínat celý život. Takový film dokáže být nejen zdrojem inspirace, ale i lákadlem pro odhodlané cestovatele s toulavou krví. Upřímný dík vzdávám oběma posádkám trabantů za vzrušující zážitek z tohoto jedinečného kontinentu, který navzdory nelehkým podmínkám projeli s humorem. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Pohodovej poloamatérskej cestopis o putování napříč Afrikou. Má mé velké sympatie, chytají mě též chutě se vydat někam za poznáváním cizích kultur. Zpověď jednoho afričana mě odbourala "Pěkný holky máte tam v Čechách, každá je jiná, s každou si musíš pokecat, tady v Namibii jsou 2,3 dobrý nebo taky žádná, ale v Čechách, ty vole, každá, každá, až na výjimky, že některý jsou třeba mrtvý nebo tak..." /žluťáckej zkracovač času/ ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Expedice jela trasu: ČR, Německo, Rakousko, Itálie (nalodění v Janově), Tunis (vylodění), Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a Jihoafrická republika. (heyda)
  • Kvůli vízům do afrických zemí se členové výpravy museli obrátit na africké ambasády ve Vídni, Berlíně a Londýně. Víza do Súdánu expedice získala až v Káhiře. (heyda)
  • Závady BABU (expediční trabant): rozhozený karburátor, netěsnící hlavní brzdový válec, zlomená příruba výfukového sání, spálené brzdy, křaplý blinkr, utržený šusplech, přeražené výfukové svody, potlučený a proražený zadní tlumič výfuku, zlomený výfuk, ovládání dálkových světel, ohnutá tyč řízení, uvolněná pakna zadní brzdy, spálený drát napájející střešní světla. (heyda)

Reklama

Reklama