Reklama

Reklama

Psí historie

  • USA Dog´s Story (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Česko, 2009, 16 min

Scénář:

Yo Seto

Kamera:

Ivan Vít

Obsahy(1)

Příběh o malém klukovi, který díky opuštěnému pejskovi našel nejenom kamaráda ze zvířecí říše, ale i přátelé - své vrstevníky. Příběh ukazuje, jak může i v době elektronických hraček vzniknout pouto mezi člověkem a přírodou. (CinemArt)

Recenze (3)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Psí historie je Pojarovou ztrátou dechu v animované tvorbě. Přizpůsobením se všeobecnému klimatu politické korektnosti ztratil Břetislav Pojar většinu ze své osobitosti a z uličnického temperamentu (pokročilý věk může být také faktorem). Námět Yo Seta není schopen překonat svá vlastní traumata, neboť v moderní společnosti je největším hrdinstvím poukazování na traumata dětství a ošklivosti "těch druhých". Ale nic to nepřináší: ani zábavu, ani rebelii, ani pohlazení nebo nějaké potěšení. Nepomáhá ani hlas Báry Hrzánové, ani výtvarný styl Pavla Koutského (byť ten je alespoň jistým povzbuzením), ani moderní animační techniky. Psí historie: to je loutkář Pojar u konce s uličnickým dechem. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

kvalitou i příběhem dosahuje průměrnosti každého druhého večerníčku. milé, ale tuctové, nepřekvapí, neurazí. 60% [Festival nad řekou, 2010] ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama